Не секрет, що натуральний сир дуже корисний. Це прекрасне джерело білків, вітамінів групи В і здорових жирів, а також різних мінералів, необхідних для нормального функціонування організму.
Ми зібрали рецепти простих у приготуванні страв із сиру, які допоможуть урізноманітнити ваш ранковий раціон і при цьому не заберуть багато часу.
Ліниві вареники з медом і сметаною
Час приготування:
- 20 хвилин
Складові:
- 350 г жирного домашнього сиру
- 100 г борошна
- 2 яєчних жовтки
- 1-2 ст.л. цукру
- Сіль – за смаком
Для подачі:
- 40 г вершкового масла
- 2 ч.л. меду
- 100 г сметани
Дивіться відео, як вибрати якісний сир:
Спосіб приготування:
- Сир протерти через сито, потім змішати з сіллю, цукром, яєчними жовтками і розтерти.
- Додати борошно і ретельно перемішати.
- Отримане тісто розділити на чотири частини, кожну з яких розкачати у вигляді ковбаски близько 3 см в товщину і 25 см в довжину.
- Утворені "ковбаски" нарізати на шматочки приблизно по 2 см.
- Партіями акуратно опустити вареники в злегка підсолений окріп. Варити, поки не спливуть.
- Готові вареники викласти на блюдо і полити розтопленим вершковим маслом.
- Подавати зі сметаною, змішаною з медом. За бажанням прикрасити свіжими ягодами або листочками м'яти.
Запечені яблука з сиром та родзинками
Час приготування:
- 30 хвилин
Складові:
- 4 великих яблука
- 200 г сиру
- 1 ст.л. меду або цукру
- Жменю родзинок
- Щіпка меленої кориці або ваніліну
- Лимонний сік
Спосіб приготування:
- Ізюм замочіть у теплій воді, промийте та висушіть.
- Перемішайте в мисці сир, мед, родзинки і корицю.
- У яблук зріжте нижню частину, щоб їх було зручніше поставити вертикально. Акуратно зріжте верхівки.
- Збризніть яблука лимонним соком, щоб вони не потемніли. Виріжте серцевину і частину м'якоті.
- Поставте яблука у жароміцну форму. Начиніть їх сиром. Начинка повинна трохи підніматися над краями яблук.
- Запікайте в духовці 20-30 хвилин при температурі близько 180-200 °С.
Порційні сирні запіканки
Час приготування:
- 40 хвилин
Складові:
- 200 г сиру
- 1 яйце
- 1 ст. л. манної крупи
- 1 ст. л. цукру
- Ванілін – на кінчику ножа
- 1/2 ч. л. розпушувача
Спосіб приготування:
- Підготуйте формочки для кексів. Металеві змастіть олією і присипте борошном, силіконові просто збризніть водою.
- Якщо в сирі багато крупинок, протріть його через сито або за допомогою блендера.
- Додайте яйце, цукор, манку, розпушувач і ванілін. Ретельно перемішайте.
- Перекладіть сирну масу у формочки для кексів.
- Випікайте в розігрітій до 180 °С духовці впродовж 25 хвилин.
- Остудіть порційні запіканки і дістаньте їх з формочок.
- Подавайте десерт разом зі сметаною, шоколадною пастою, джемом або медом.
Порада: У сирну масу можна ввести різні добавки – нарізані фрукти, ягоди, цукати, сухофрукти або терту цедру.
Нагадаємо, раніше ми писали, як зробити вареники на кефірі з сирною начинкою. "Сьогодні" також ділилися рецептом оригінального шоколадного пирога з сирними кульками.