Сніданки з лавашем – це швидко, смачно і зручно. З тонкого прісного хліба можна робити рулети і конвертики з різними начинками, готувати з ним пироги і закуски.
У нашій добірці ви знайдете найкращі рецепти несолодких сніданків з тонким вірменським лавашем, які допоможуть урізноманітнити ваше повсякденне меню.
Лінивий пиріг з лаваша з бринзою і зеленню
Час приготування:
- 1 година
Складові:
- 100-200 г сиру
- 200-300 г овечої бринзи
- 300 г зелені (зеленої цибулі, кінзи, кропу, петрушки)
- 5-6 листів лаваша
- 2 + 4 шт. яєць
- 250 г домашньої сметани або магазинної 30%
Спосіб приготування:
- Натріть бринзу, наріжте зелень, додайте 2 яйця, сир і перемішайте. Якщо сир не солоний, посоліть начинку на свій смак.
- Виріжте лаваш за розміром форми.
- Сформуйте роли з сирною начинкою і покладіть їх щільно в форму.
- Змішайте сметану та 4 яйця. Залийте цією сумішшю рулети і запікайте в духовці 45-50 хвилин при 175 °С.
Порада: такий пиріг можна приготувати ввечері, а вранці розігріти.
Яєчня в лаваші з ковбасою, помідорами і сиром
Час приготування:
- 15 хвилин
Складові:
- 1 лист лаваша
- 200 г ковбаси
- 2 яйця
- 3 помідори
- 70 г твердого сиру
- Зелень – за смаком
- Соняшникова олія – для смаження
Дивіться відео, як зробити хрусткі бутерброди з лаваша:
Спосіб приготування:
- Помідори помити, залити на хвилину окропом і очистити від шкірки. Нарізати м'якоть кубиками.
- Зелень подрібнити. Ковбасу нарізати невеликими довгими шматочками. Сир натерти на крупній тертці.
- На сковороду налити олію. Зверху покласти лаваш. Розбити яйця, посолити, добре збовтати виделкою. Потім додати помідори, ковбасу, зелень і половину натертого сиру. Накрити краями лаваша.
- Смажити на слабкому вогні під кришкою до золотистої скоринки. Потім акуратно перевернути, посипати другою частиною сиру. Накрити кришкою і смажити до золотистого кольору.
Конвертики з лаваша з тунцем
Час приготування:
- 30 хвилин
Складові:
- 1 банка консервованого тунця
- 2 варені яйця
- 2 листи тонкого лаваша
- 1/2 шт. червоної цибулини
- 4 ст.л. сметани
- 4 зубчики часнику
- 1/2 шт. лимона (цедра)
- 2 ч.л. гірчиці
- Зелена цибуля
- Сіль
- 2 сирих яйця
- 100 мл молока
- Рослинна олія – для обсмажування
Спосіб приготування:
- Змішайте тунець і нарізані варені яйця.
- Додайте подрібнену цибулю (обидва види) і дрібно порубаний часник.
- Потім додайте гірчицю і цедру, заправте сметаною. Посоліть за смаком.
- Збийте яйця з молоком.
- Зробіть конвертики з лаваша з начинкою. Занурюючи їх в яєчну суміш, обсмажте на олії до золотистого кольору.
Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом лінивої ачми з лаваша, а також писали, як зробити лаваш з сиром на грилі.