Не знаєте, що приготувати з дині на сніданок? Варіантів існує маса. З динної м'якоті можна зробити смузі, додати її в сир, йогурт або в кашу, використовувати для начинки млинців. З динею виходять дуже смачні оладки.
Кращі рецепти сніданків з дині ви знайдете в нашій добірці.
Смузі з динею і йогуртом
Час приготування:
- 1 хвилина
Складові:
- 4 скибочки дині, очищені і без насіння
- 100-150 г натурального йогурту
- Трохи ванільного цукру
- Лід
Спосіб приготування:
- Скласти всі інгредієнти в блендер і збити. Перед збивання переконайтеся, що конкретно ваша модель блендера призначена для колки льоду. Якщо ні, просто добре охолодіть диню.
- Розлити по склянках і подавати.
Сирна запіканка з динею
Час приготування:
- 1 година
Складові:
- 250 г дині
- 1 лимон
- 500 г сиру
- 180 г сметани
- 200 г цукру
- 3 яйця
- 4 ст. л. манки
Дивіться відео, як вибрати смачну диню:
Спосіб приготування:
- Сир викласти в глибоку тарілку, розім'яти виделкою. Щоб запіканка була однорідною, можна протерти сир через сито.
- Додати сметану і цукор (залишити по кілька столових ложок). Розбити в суміш яйця, всипати манку. Ретельно перемішати масу до однорідності.
- Диню і лимон помити. З лимона зняти цедру, подрібнити. Диню розрізати, видалити насіння і шкірки, нарізати маленькими кубиками.
- Диню і цедру викласти в сковороду, присипати цукром, що залишився. Тушкувати на сильному вогні кілька хвилин. Злити сік, шматочки дині і цедру перекласти до сиру. Ще раз перемішати.
- Форму для випічки застелити пергаментним папером, змастити маслом. Викласти заготовку, рівномірно розподілити. Змастити сметаною. Випікати в духовці 30-35 хвилин при 180 °С.
- Остудити страву, за бажанням посипати цукровою пудрою і розрізати на порційні шматки. Подавати зі сметаною, варенням, свіжими ягодами або фруктами.
Оладки з динею на кефірі
Час приготування:
- 30 хвилин
Складові:
- 2 яйця
- 300 мл кефіру
- 30 г цукру
- 2 г солі
- 200 г борошна
- 5 г розпушувача
- 20 мл соняшникової олії
- 150 г дині
Спосіб приготування:
- Яйця збити до однорідності.
- Влити кефір, перемішати.
- Додати цукор і щіпку солі. Всипати пшеничну муку.
- Додати порцію розпушувача, перемішати. В кінці влити олію.
- Останніми додати шматочки свіжої дині, ще раз перемішати.
- На розпеченій сковороді з олією випікати оладки з динею до золотистої скоринки.
- Подавати оладки теплими разом зі сметаною або джемом. Можна посипати їх фруктами або ягодами.
Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептами солодких рисових пудингів на сніданок, а також розповідали, що приготувати на сніданок з тунця.