Запікання – один з найздоровіших способів приготування їжі . Продукти готуються з мінімальною кількістю жиру, а рум'яна кірочка утворюється під впливом високої температури, а не за рахунок згорання масла, як це відбувається на сковороді. До того ж запікати в духовці навіть простіше, ніж смажити на плиті.
Ми поділимося ідеями смачних страв для вечері в духовці, які підійдуть як для звичайного сімейного вечері, так і для свята.
Яловичина по-бургундські в духовці
Час приготування:
- 3 години
Складові:
- 1 кг м'якоті яловичини
- 350 мл сухого червоного вина
- 500 мл бульйону
- 2 цибулина
- 3 моркви
- 1 ст.л. томатної пасти
- 2 зубчики часнику
- 2 гілочки чебрецю
- 1 пучок свіжої петрушки
- 1 лавровий лист
- 400 г грибів
- Сіль і перець – за смаком
- Оливкова олія – для смаження
Смотрите видео, как приготовить гречку со свининой в горшочке:
Спосіб приготування:
- Нарізати м'ясо на середні шматочки, промити і обсушити паперовим рушником.
- Налити оливкову олію в сковорідку, розігріти і викласти м'ясо. Обсмажити з усіх боків до утворення скоринки, потім посолити і поперчити.
- Готове м'ясо перекласти в каструлю або сковороду з товстим дном, додати томатну пасту, перемішати. Залити бульйоном. Додати червоне вино.
- З пряних трав зробити "букет", обв'язавши його кулінарною ниткою, покласти в каструлю і накрити кришкою. Знову поставити на вогонь. Як тільки спекотне закипить, переставити його в розігріту до 170 ° С духовку на 1 годину.
- Поки м'ясо в духовці, нарізати овочі. Гриби нарізати і обсмажити. Через годину додати все це в каструлю і повернути на півтори години в духовку.
Соковиті курячі шашлички в духовці
Час приготування:
- більше 3-х годин
Складові:
- 1 кг курячого філе
- 2 цибулини
- 100-150 мл оливкової олії, сметани або майонезу
- 1 ст.л. спецій для курки
- 1 ч. л. солі
- 1/4 ч. л. меленого перцю
- 1 лимон
- 1 ст. л. рослинної олії
Спосіб приготування:
- Куряче філе помити, нарізати невеликими кубиками. Скласти в миску.
- Лимон нарізати кружечками. Цибулю почистити і нарізати кільцями. Додати спеції для курки, сіль і перець. Потім додати масло, сметану або майонез, ретельно перемішати.
- Накрити миску і відправити маринуватися на кілька годин або на ніч.
- Деко застелити фольгою, злегка змастити олією. Перекласти на фольгу цибулю і лимон, з якими маринувалася курка.
- М'ясо нанизати на дерев'яні шпажки і покласти зверху.
- Накрити шашлик з курки фольгою і відправити в розігріту до 180 ° С духовку на 10 хвилин. Потім зняти фольгу і підрум'янювати м'ясо 10-15 хвилин.
Рибна запіканка в духовці
Час приготування:
- 1 година
Складові:
- 1 кг риби
- 1 стакан кукурудзяної крупи
- 2 склянки води
- 1 стакан жирних вершків
- 2 цибулини
- 3 зубчики часнику
- 70 г моцарели або твердого сиру
- Сіль, перець – за смаком
- Розмарин, чебрець – за смаком
Спосіб приготування:
- Кукурудзяну крупу добре промити.
- Рибне філе порізати середніми шматочками.
- Цибулю і часник почистити і дрібно нарізати.
- Крупу викласти на дно жароміцної форми, зверху викласти шматочки риби. На рибу укласти часник і цибулю. Посолити, поперчити. Покласти гілочки чебрецю і розмарину.
- Залити двома склянки води і склянкою вершків.
- Зверху викласти шматочки нарізаного або натертого сиру.
- Запікати в розігрітій до 180 ° С духовці протягом 30-35 хвилин.
- Картопляно-рибну запіканку можна подавати як в гарячому, так і в розігрітому вигляді.
Запіканка з печінки з овочами
Час приготування:
- 1.5 години
Складові:
- 600 г курячої печінки
- За 150 г ріпчастої цибулі, кабачків і печериць
- 200 г солодкого перцю
- 100 г біле вино
- 80 г манки
- 200 г жирної сметани
- 4 яйця
- 40 г вершкового масла
- Сіль перець
- Сушений часник
- Сушений чебрець
Спосіб приготування:
- Наріжте кубиком цибулю, кабачок, солодкий перець і гриби.
- Тушкуйте на вершковому маслі 5-7 хвилин, періодично помішуючи. Після приправте сіллю і спеціями. Додайте вино і тушкуйте, поки не випарується рідина.
- Пропустіть печінку через м'ясорубку, використовуючи дрібну сітку.
- З'єднайте обсмажені овочі з грибами, подрібнену печінку, сметану, манку, яйця, сіль, перець і добре перемішайте.
- Дно рознімної форми застеліть пергаментом, вилийте печінковий тісто і запікайте при температурі 180 ° С 50 хвилин.
- Потім дайте запіканці повністю охолонути.
Вегетаріанська картопляна запіканка з грибами
Час приготування:
- 1 година
Складові:
- 500 г картоплі, тонко нарізаного
- 150 г молока
- 5 ст.л білого вина
- Сіль, перець – за смаком
- 2 ст.л вершкового масла
- 2 зубчики часнику і 2 ст.л рослинного масла
- 300 г печериць
- 100 г тертого сиру
Спосіб приготування:
- Нагріти духовку 210 ° С, змастити маслом форму для запіканки.
- Змішати нарізану картоплю, молоко, вино, сіль і перець.
- Закип'ятити в каструлі і варити, помішуючи, поки готуються гриби.
- Нагріти масло і обсмажити часник, потім додати гриби і готувати приблизно три хвилини, помішуючи.
- Потім з'єднати гриби з картоплею і молоком і вилити все в форму. Запікати 35-45 хвилин. Через 15-20 хвилин від початку приготування посипати запіканку тертим сиром.
Нагадаємо, раніше ми писали, що приготувати на вечерю з курячого філе . "Сьогодні" також ділилися рецептом овочевої запіканки на вечерю .