Помідори на зиму

Замість хліба

Холодний суп

Штрудель із вишнею

Смачно та недорого

Сендвіч Відьмака

Що приготувати на католицьке Різдво – 5 топових рецептів

Це запечена свинина з чорносливом, фаршировані печериці, паштет з курячої печінки з додаванням вина, салат з мандаринами та моцарелою, а на десерт – Шварцвальдський торт
Страви на католицьке Різдво 2022
Страви на католицьке Різдво 2022

У кожній країні, де святкуватимуть католицьке Різдво, є гастрономічні традиції.

Спільне – це запечена птиця або м'ясо в центрі столу, соуси до них і багато солодкого.

Реклама

Ще можна приготувати чудові фаршировані печериці та паштет з курячої печінки з білим вином.

Джеймі Олівер пропонує цікавий і красивий салат з моцарели та мандаринів.

Запечена свинина з чорносливом

Фото: Іnstagram.com/milkivewka

Інгредієнти:

Реклама
  • 100 г чорносливу;
  • 1 кг корейки цілим шматком;
  • 1 ст. л бутончиків гвоздики;
  • 1 ст. л цукрової пудри;
  • 1 ст. л вершкового масла;
  • 2 шт середніх кислих яблука;
  • 1/2 склянки м'ясного бульйону;
  • 1/4 склянки вершків;
  • 1 ст. л крохмалю;
  • сіль, перець.

Як приготувати:

  1. Чорнослив помити і замочити в теплій воді.
  2. Корейку обсушити, натерти сіллю і перцем. Зробити на зовнішньому шарі надрізи у вигляді решітки. Вкласти в кожен ромб по бутончику гвоздики.
  3. Посипати свинину тонким шаром цукрової пудри. Покласти на деко, змащене вершковим маслом. Запікати в заздалегідь розігрітій печі 40 хвилин на 200-220 градусів.
  4. Яблука нарізати на шматочки. Віджати чорнослив. Вийняти деко, розкласти яблука і чорнослив навколо м'яса. Запікати ще 20-25 хвилин.
  5. Злити з дека м'ясний сік, процідити в каструлю. Додати бульйон, вершки, довести до кипіння. Обережно ввести в соус крохмаль. Закип'ятити, посолити, поперчити.
  6. Перед подачею прогріти м'ясо і фрукти в соусі.

Читайте також:

Реклама

Фаршировані печериці

c04b1c488e8618c7b71122f8a71fee4d
Шампіньйони з начинкою
Фото: depositphotos.com

Інгредієнти:

  • оливкова олія, сіль;
  • 3 скибочки тостового хліба;
  • 1 зубчик подрібненого часнику;
  • 140 г козячого сиру;
  • 1/2 склянки листя петрушки;
  • 1/4 ч. л. пластівці червоного перцю;
  • 565 г печериць, ніжки зрізати.

Як приготувати:

  1. Розігріти духовку до 200 градусів. Злегка змастити деко оливковою олією.
  2. У кухонному комбайні збити хліб і часник до отримання дрібних крихт; відкласти 1/2 склянки суміші.
  3. Додати козячий сир, зелень і пластівці перцю. Приправити сіллю і збити.
  4. Викласти начинку в кожен гриб і посипати крихтами.
  5. Запікати, доки гриби не стануть м'якими і злегка не підрум'яняться, від 15 до 20 хвилин.

Читайте також:

Паштет з печінки з білим вином

4766fe0d7b5ec75e611cc12e06751e2b
Печінковий паштет
Фото: depositphotos.com

Інгредієнти:

  • 500 г курячої або телячої печінки;
  • 150 г вершкового масла;
  • 100 мл сухого білого вина;
  • 1 ріпчаста цибуля;
  • 100 г жирних вершків;
  • 5 ст. л. олії;
  • 2 зубчики часнику;
  • 1 ч. л. чебрецю;
  • мелений мускатний горіх, сіль, перець.

Як приготувати:

  1. Печінку помити, видалити плівки і жили. Нарізати середніми шматочками.
  2. Цибулю і часник почистити і дрібно нарізати.
  3. Розігріти сковороду на середньому вогні, додати третину вершкового масла і розтопити. Обсмажити цибулю і часник до м'якості, близько 5 хвилин. Додати печінку і готувати ще 10 хвилин.
  4. Додати вино та прянощі, смажити близько 5 хвилин. Влити вершки, прогріти і зняти з вогню.
  5. Подрібнити масу за допомогою блендера до отримання гладкого однорідного пюре. Перекласти паштет в форму.
  6. Розтопити масло. Піну зняти шумівкою, рідке масло процідити. Залити топленим маслом паштет. Накрити плівкою і зберігати в холодильнику.

Різдвяний салат від Джеймі Олівера

6592390013_0ffe1613be_b
Різдвяний салат з мандаринами
Фото: lemanandwife.blogspot.com

Інгредієнти:

  • 4 кульки моцарели по 100 г;
  • 4 великих мандарина;
  • кілька гілочок м'яти;
  • 4 скибочки прошуто;
  • 50 г пармезану;
  • сіль, мелений перець;
  • цедра і сік одного лимона;
  • оливкова олія, бальзамічний оцет.

Як приготувати:

  1. Розрізати моцарелу на шматки і викласти на тарілку. Посипати сіллю, перцем і дрібно натертою лимонною цедрою. Зверху розкласти тонкі кружальця очищених мандаринів.
  2. Скропити сумішшю лимонного соку та оливкової олії салатні листя. Загорнути їх у скибочку прошуто як букет. Викласти на тарілку зверху на мандарини і моцарелу.
  3. Посипати тонкою стружкою пармезану і листям м'яти. Скропити бальзаміком.

Читайте також:

Шварцвальдський торт

b65cd79b17dea5b559933f656828634d
Шварцвальдський торт
Фото: depositphotos.com

Інгредієнти для бісквіту:

  • 7 шт. жовтків;
  • 130 г цукру;
  • 6 шт. білків;
  • по 25 г борошна, крохмалю, какао;
  • 50 г розтопленого вершкового масла.

Для начинки:

  • 300 г замороженої вишні;
  • 100 мл води;
  • 3 ст. л. цукру;
  • 20 г кукурудзяного крохмалю.

Для сиропу:

  • 200 мл вишневого соку;
  • 2 ст. л. ванільного цукру;
  • 1 ст. л вишневого лікеру.

Для крему:

  • 500 мл вершків (35%);
  • 2 ст.л. цукрової пудри;
  • ванільний цукор.

Як приготувати:

  1. Просіяти борошно, крохмаль і какао. Жовтки збити з 1/2 цукру в щільну світлу масу.
  2. Збити білки з цукром, що залишився, до міцних піків.
  3. До жовтків додати 1/3 збитих білків, всипати сухі інгредієнти, перемішати. Додати білки, що залишилися.
  4. Частину тіста (2-3 ст. л.) перемішати з розтопленим вершковим маслом. Додати в основне тісто, розмішати.
  5. Вилити в підготовлену форму і випікати 45 хвилин в розігрітій до 180 градусів духовці. Бісквіт остудити, вийняти з форми. Розрізати на 3 коржі.
  6. Вишню розморозити, злити сік. Крохмаль перемішати з водою, додати до ягід разом з цукром. Довести до кипіння і варити 1-2 хвилин, помішуючи. Остудити.
  7. Для сиропу вишневий сік і цукор прокип'ятити, остудити, додати вишневий лікер.
  8. Холодні вершки збити разом з цукровою пудрою і ваніллю.
  9. Перший корж просочити сиропом, викласти частину крему. Зверху помістити половину вишневої начинки. Накрити другим коржем, просочити сиропом. Повторити процедуру з вершками і начинкою. Третій корж просочити й укласти просоченим боком всередину.
  10. Верх і боки змастити збитими вершками. Посипати тертим шоколадом і прикрасити вишеньками. Поставити торт в холодильник на годину.

Читайте також:

Реклама на segodnya.ua Реклама
Реклама на segodnya.ua Реклама
Кулінарний гороскоп
Яке ти варення за знаком зодіаку?
Абрикосове
Абрикосове
Малинове
Малинове
Нектаринове
Нектаринове
Апельсинове
Апельсинове
1 /2
Дізнатися
Робите заготівлі на зиму?
Рецепти
Підтримуй водний баланс
Скільки потрібно випити води за добу?
Розрахувати
Кількість рідини:
Тримай себе у формі
Перевір індекс маси тіла
Розрахувати
Ваш ІМТ

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти