Головна Сьогодні

Що приготувати на католицьке Різдво: ТОП-5 рецептів

Пропонуємо вам рецепти святкових страв, які готують в Європі і Америці на Різдво

Уже зовсім скоро, а саме – 25 грудня в більш ніж 100 країнах світу святкуватимуть католицьке Різдво. Пропонуємо підготуватися до свята грунтовно і приготувати смачну їжу, рецепти якої представлені нижче.

Запечена свинина з чорносливом

Фото: Іnstagram.com/milkivewka

Час приготування

  • 2 години


Інгредієнти:

  • 100 г чорносливу
  • 1 кг корейки цілим шматком
  • 1 ст. л бутончиків гвоздики
  • 1 ст. л цукрової пудри
  • 1 ст. л вершкового масла
  • 2 шт середніх кислих яблука
  • 1/2 склянки м'ясного бульйону
  • 1/4 склянки вершків
  • 1 ст. л крохмалю
  • сіль перець

Спосіб приготування:

  1. Чорнослив помити і замочити в теплій воді.
  2. Корейку обсушити, натерти сіллю і перцем. Зробити на зовнішньому шарі надрізи у вигляді решітки. Вкласти в кожен ромб по бутончику гвоздики.
  3. Посипати свинину тонким шаром цукрової пудри. Покласти на деко, змащене вершковим маслом. Запікати в заздалегідь розігрітій печі 40 хвилин на 200-220 градусів.
  4. Яблука нарізати на шматочки. Віджати чорнослив. Вийняти деко, розкласти яблука і чорнослив навколо м'яса. Запікати ще 20-25 хвилин.
  5. Злити з дека м'ясний сік, процідити в каструлю. Додати бульйон, вершки, довести до кипіння. Обережно ввести в соус крохмаль. Закип'ятити, посолити, поперчити.
  6. Перед подачею прогріти м'ясо і фрукти в соусі.

Фаршировані печериці

c04b1c488e8618c7b71122f8a71fee4d
Шампіньйони з начинкою
Фото: depositphotos.com

Інгредієнти:

  • Оливкова олія
  • 3 скибочки тостового хліба
  • 1 зубчик подрібненого часнику
  • 140 г козячого сиру
  • 1/2 склянки листя петрушки
  • 1/4 ч.л. пластівці червоного перцю
  • Сіль
  • 565 г печериць, ніжки зрізати

Спосіб приготування:

  • Розігріти духовку до 200 градусів. Злегка змастити деко оливковою олією.
  • У кухонному комбайні збити хліб і часник до отримання дрібних крихт; відкласти 1/2 склянки суміші в сторону.
  • Додати козячий сир, зелень і пластівці перцю. Приправити сіллю і збити.
  • Викласти начинку в кожен гриб і посипати крихтами.
  • Запікати, поки гриби не стануть м'якими і злегка не підрум'яняться, від 15 до 20 хвилин.

Паштет з печінки з білим вином

4766fe0d7b5ec75e611cc12e06751e2b
Печінковий паштет
Фото: depositphotos.com

Інгредієнти:

  • 500 г курячої або телячої печінки
  • 150 г вершкового масла
  • 100 мл сухого білого вина
  • 1 ріпчаста цибуля
  • 100 г жирних вершків
  • 5 ст.л. рослинної олії
  • 2 зубчики часнику
  • 1 ч.л. чебрецю
  • Мелений мускатний горіх
  • Сіль, мелений перець

Спосіб приготування:

  1. Печінку помити, видалити плівки і жили. Нарізати середніми шматочками.
  2. Цибулю і часник почистити і дрібно нарізати.
  3. Розігріти сковороду на середньому вогні, додати третину вершкового масла і розтопити. Обсмажити цибулю і часник до м'якості, близько 5 хвилин. Додати печінку і готувати ще 10 хвилин.
  4. Додати вино і прянощі, смажити близько 5 хвилин. Влити вершки, прогріти і зняти з вогню.
  5. Подрібнити масу за допомогою блендера до отримання гладкого однорідного пюре. Перекласти паштет в форму.
  6. Розтопити масло. Піну зняти шумівкою, рідке масло процідити. Залити топленим маслом паштет. Накрити плівкою і зберігати в холодильнику.

Різдвяний салат від Джеймі Олівера

6592390013_0ffe1613be_b
Різдвяний салат з мандаринами
Фото: lemanandwife.blogspot.com

Інгредієнти:

  • 4 кульки моцарели по 100 г
  • 4 великих мандарина
  • 2 жмені руколи
  • Кілька гілочок м'яти
  • 4 скибочки прошутто
  • 50 г пармезану
  • Сіль
  • Мелений перець
  • Цедра і сік одного лимона
  • Оливкова олія
  • Бальзамічний оцет

Спосіб приготування:

  1. Розрізати моцарелу на шматки і викласти на тарілку. Посипати сіллю, перцем і дрібно натертою лимонною цедрою. Зверху розкласти тонкі кружальця очищених мандаринів.
  2. Скропити сумішшю лимонного соку і оливкового масла салатні листя. Загорнути їх в скибочку прошутто як букет. Викласти на тарілку зверху на мандарини і моцареллу.
  3. Посипати тонкою стружкою пармезану і м'ятними листям. Скропити бальзаміком.

Торт "Чорний ліс"

b65cd79b17dea5b559933f656828634d
Шварцвальдський торт
Фото: depositphotos.com

Інгредієнти:

Для бісквіту:

  • 140 г жовтків (7 шт.)
  • 130 г цукру
  • 126 г білків
  • 25 г борошна
  • 25 г крохмалю
  • 25 г какао
  • 50 г розтопленого вершкового масла

Для начинки:

  • 300 г замороженої вишні
  • 100 мл води
  • 3 ст. л. цукру
  • 20 г кукурудзяного крохмалю

Для сиропу:

  • 200 мл вишневого соку
  • 2 ст.л. ванільного цукру
  • 1 ст.л кірша

Для крема:

  • 500 мл вершків (35%)
  • 2 ст.л. цукрової пудри
  • ванільний цукор

Спосіб приготування:

  1. Просіяти борошно, крохмаль і какао. Жовтки збити з 1/2 цукру в щільну світлу масу.
  2. Збити білки з цукром, що залишився до міцних піків.
  3. До жовтків додати 1/3 збитих білків, всипати сухі інгредієнти, перемішати. Додати білки, що залишилися.
  4. Частину тіста (2-3 ст.л.) перемішати з розтопленим вершковим маслом. Додати в основне тісто, розмішати.
  5. Вилити в підготовлену форму і випікати 45 хвилин в розігрітій до 180 С духовці. Бісквіт остудити, вийняти з форми. Розрізати на 3 коржі.
  6. Вишню розморозити, злити сік, що вийшов. Крохмаль перемішати з водою, додати до ягодам разом з цукром. Довести до кипіння і варити протягом 1-2 хвилин, помішуючи. Остудити.
  7. Для сиропу вишневий сік і цукор прокип'ятити, остудити, додати Кірш.
  8. Холодні вершки збити разом з цукровою пудрою і ваніллю.
  9. Перший корж просочити сиропом, викласти частину крему. Зверху помістити половину вишневої начинки. Накрити другим коржем, просочити сиропом. Повторити процедуру з вершками і начинкою. Третій корж просочити й укласти просоченою стороною всередину.
  10. Верх і боки змастити збитими вершками. Видавити розетки з решти вершків. Бока і верх можна посипати тертою шоколадом і прикрасити вишеньками. Поставити торт в холодильник на годину.

Тут знайдете альтернативні рецепти новорічного нерадянського меню.

Всі подробиці в спецтемі Новорічне меню: ідеї та рецепти страв

Підпишись на наш telegram

Лише найважливіше та найцікавіше

Підписатися
Читайте Segodnya.ua у Google News
Джерело: Сьогодні

Новини партнерів

Популярні статті

Новини партнерів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти