Куди поїхати у відпустку

На кого залишити улюбленця

Як зміцнити імунітет

Модні джинси

Тести

Найдорожче

Що приготувати на католицьке Різдво: ТОП-5 рецептів

Пропонуємо вам рецепти святкових страв, які готують в Європі і Америці на Різдво

Уже зовсім скоро, а саме – 25 грудня в більш ніж 100 країнах світу святкуватимуть католицьке Різдво. Пропонуємо підготуватися до свята грунтовно і приготувати смачну їжу, рецепти якої представлені нижче.

Запечена свинина з чорносливом

Фото: Іnstagram.com/milkivewka

Час приготування

  • 2 години


Інгредієнти:

  • 100 г чорносливу
  • 1 кг корейки цілим шматком
  • 1 ст. л бутончиків гвоздики
  • 1 ст. л цукрової пудри
  • 1 ст. л вершкового масла
  • 2 шт середніх кислих яблука
  • 1/2 склянки м'ясного бульйону
  • 1/4 склянки вершків
  • 1 ст. л крохмалю
  • сіль перець

Спосіб приготування:

  1. Чорнослив помити і замочити в теплій воді.
  2. Корейку обсушити, натерти сіллю і перцем. Зробити на зовнішньому шарі надрізи у вигляді решітки. Вкласти в кожен ромб по бутончику гвоздики.
  3. Посипати свинину тонким шаром цукрової пудри. Покласти на деко, змащене вершковим маслом. Запікати в заздалегідь розігрітій печі 40 хвилин на 200-220 градусів.
  4. Яблука нарізати на шматочки. Віджати чорнослив. Вийняти деко, розкласти яблука і чорнослив навколо м'яса. Запікати ще 20-25 хвилин.
  5. Злити з дека м'ясний сік, процідити в каструлю. Додати бульйон, вершки, довести до кипіння. Обережно ввести в соус крохмаль. Закип'ятити, посолити, поперчити.
  6. Перед подачею прогріти м'ясо і фрукти в соусі.

Читайте також:

Фаршировані печериці

c04b1c488e8618c7b71122f8a71fee4d
Шампіньйони з начинкою
Фото: depositphotos.com

Інгредієнти:

  • Оливкова олія
  • 3 скибочки тостового хліба
  • 1 зубчик подрібненого часнику
  • 140 г козячого сиру
  • 1/2 склянки листя петрушки
  • 1/4 ч.л. пластівці червоного перцю
  • Сіль
  • 565 г печериць, ніжки зрізати

Спосіб приготування:

  • Розігріти духовку до 200 градусів. Злегка змастити деко оливковою олією.
  • У кухонному комбайні збити хліб і часник до отримання дрібних крихт; відкласти 1/2 склянки суміші в сторону.
  • Додати козячий сир, зелень і пластівці перцю. Приправити сіллю і збити.
  • Викласти начинку в кожен гриб і посипати крихтами.
  • Запікати, поки гриби не стануть м'якими і злегка не підрум'яняться, від 15 до 20 хвилин.

Читайте також:

Читайте також:

Паштет з печінки з білим вином

4766fe0d7b5ec75e611cc12e06751e2b
Печінковий паштет
Фото: depositphotos.com

Інгредієнти:

  • 500 г курячої або телячої печінки
  • 150 г вершкового масла
  • 100 мл сухого білого вина
  • 1 ріпчаста цибуля
  • 100 г жирних вершків
  • 5 ст.л. рослинної олії
  • 2 зубчики часнику
  • 1 ч.л. чебрецю
  • Мелений мускатний горіх
  • Сіль, мелений перець

Спосіб приготування:

  1. Печінку помити, видалити плівки і жили. Нарізати середніми шматочками.
  2. Цибулю і часник почистити і дрібно нарізати.
  3. Розігріти сковороду на середньому вогні, додати третину вершкового масла і розтопити. Обсмажити цибулю і часник до м'якості, близько 5 хвилин. Додати печінку і готувати ще 10 хвилин.
  4. Додати вино і прянощі, смажити близько 5 хвилин. Влити вершки, прогріти і зняти з вогню.
  5. Подрібнити масу за допомогою блендера до отримання гладкого однорідного пюре. Перекласти паштет в форму.
  6. Розтопити масло. Піну зняти шумівкою, рідке масло процідити. Залити топленим маслом паштет. Накрити плівкою і зберігати в холодильнику.

Читайте також:

Різдвяний салат від Джеймі Олівера

6592390013_0ffe1613be_b
Різдвяний салат з мандаринами
Фото: lemanandwife.blogspot.com

Інгредієнти:

  • 4 кульки моцарели по 100 г
  • 4 великих мандарина
  • 2 жмені руколи
  • Кілька гілочок м'яти
  • 4 скибочки прошутто
  • 50 г пармезану
  • Сіль
  • Мелений перець
  • Цедра і сік одного лимона
  • Оливкова олія
  • Бальзамічний оцет

Спосіб приготування:

  1. Розрізати моцарелу на шматки і викласти на тарілку. Посипати сіллю, перцем і дрібно натертою лимонною цедрою. Зверху розкласти тонкі кружальця очищених мандаринів.
  2. Скропити сумішшю лимонного соку і оливкового масла салатні листя. Загорнути їх в скибочку прошутто як букет. Викласти на тарілку зверху на мандарини і моцареллу.
  3. Посипати тонкою стружкою пармезану і м'ятними листям. Скропити бальзаміком.

Торт "Чорний ліс"

b65cd79b17dea5b559933f656828634d
Шварцвальдський торт
Фото: depositphotos.com

Інгредієнти:

Для бісквіту:

  • 140 г жовтків (7 шт.)
  • 130 г цукру
  • 126 г білків
  • 25 г борошна
  • 25 г крохмалю
  • 25 г какао
  • 50 г розтопленого вершкового масла

Для начинки:

  • 300 г замороженої вишні
  • 100 мл води
  • 3 ст. л. цукру
  • 20 г кукурудзяного крохмалю

Для сиропу:

  • 200 мл вишневого соку
  • 2 ст.л. ванільного цукру
  • 1 ст.л кірша

Для крема:

  • 500 мл вершків (35%)
  • 2 ст.л. цукрової пудри
  • ванільний цукор

Спосіб приготування:

  1. Просіяти борошно, крохмаль і какао. Жовтки збити з 1/2 цукру в щільну світлу масу.
  2. Збити білки з цукром, що залишився до міцних піків.
  3. До жовтків додати 1/3 збитих білків, всипати сухі інгредієнти, перемішати. Додати білки, що залишилися.
  4. Частину тіста (2-3 ст.л.) перемішати з розтопленим вершковим маслом. Додати в основне тісто, розмішати.
  5. Вилити в підготовлену форму і випікати 45 хвилин в розігрітій до 180 С духовці. Бісквіт остудити, вийняти з форми. Розрізати на 3 коржі.
  6. Вишню розморозити, злити сік, що вийшов. Крохмаль перемішати з водою, додати до ягодам разом з цукром. Довести до кипіння і варити протягом 1-2 хвилин, помішуючи. Остудити.
  7. Для сиропу вишневий сік і цукор прокип'ятити, остудити, додати Кірш.
  8. Холодні вершки збити разом з цукровою пудрою і ваніллю.
  9. Перший корж просочити сиропом, викласти частину крему. Зверху помістити половину вишневої начинки. Накрити другим коржем, просочити сиропом. Повторити процедуру з вершками і начинкою. Третій корж просочити й укласти просоченою стороною всередину.
  10. Верх і боки змастити збитими вершками. Видавити розетки з решти вершків. Бока і верх можна посипати тертою шоколадом і прикрасити вишеньками. Поставити торт в холодильник на годину.

Тут знайдете альтернативні рецепти новорічного нерадянського меню.

Реклама
Найважливіші та найцікавіші новини завжди під рукою
Life Сьогоднi в telegram-каналi Пiдпишись на RSS-канал Life Сьогоднi на Google News
Реклама
Гороскоп
Твій гороскоп на Сьогодні
Читати гороскоп
Just do it
Корисна порада на Сьогодні
Робити зарядку для ніг
Чому це важливо?
Лайфхак дня
Як бюджетно оновити гардероб
Хакнути
Сольник зірки
DOROFEEVA
31 липня / 20:00
5 головних концертів липня
Чи гідний сервіс на відпочинку в Україні?
Дізнатися більше про відпочинок
Спецпроект
Календар лайфхаків на літо
Липень
Лайфхаки за календарем
Гороскоп
Твій гороскоп на тиждень
25 - 31 липня
Читати гороскоп
Найдорожчий спецтопік
Дорожче просто не знайдеш
Оренда VIP-яхти — ₴27 000/година
За що такі гроші?
тест
Чи зможеш відрізнити дизайнерський одяг від речей з ринку?
Спробувати
Де купатися
Топ пляжів недалеко від Києва
Хочу дізнатися!

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти