I love Ukraine

Все про Джонсона

Книги на літо

Секс vs сльози

Басейни у Києві

Тиждень моди

Що приготувати на 8 березня: кращі ідеї святкових страв

Оригінальні рецепти до весняного свята

Навесні нам особливо не вистачає вітамінів - незамінних помічників краси і здоров'я. І правильно харчуватися в цей час року особливо важливо – щоб зустріти весну в гарному настрої, бадьорими і здоровими. Тому важливо не тільки святковий стіл для 8 березня, але і підібрати "правильне" весняне меню.

Які інгредієнти вибираємо? Овочі, листкову зелень, фрукти, ягоди, горіхи, бобові, кисломолочні продукти з "живою" корисною мікрофлорою, рослинну олію, рибу і морепродукти (креветки, мідії, краби, кальмари, морська капуста).

Реклама

Не хочеться в свято стояти весь день біля плити. Тому від ідеї складних страв відмовимося відразу. Просто, зі смаком і з користю – кращий девіз весняної святкової вечері!

Салат з томатів черрі з моцарелою

caprese-salad-with-mozzarella-cheese_1147-466

Реклама

Фото: freepik.com

Інгредієнти: 1 лоток (400 г) томатів черрі, 120 г сиру моцарелла, 1 лимон, пучок руколи, 1 ч. ложка цукру, сіль, оливкова олія.

Черрі нарізати на половинки. З лимонів зрізати шкірку, нарізати тоненькими скибочками поперек часточок, зерна видалити. Змішати з помідорами, додати цукор. Залишити на 5 хвилин. Потім додати моцарелу, нарізану невеликими шматочками, і рукколу, крупно посічену. Заправити сіллю за смаком і оливковою олією.

Реклама

Салат-коктейль з креветками

prawn-on-a-plate-of-rice_1232-985

Фото: freepik.com

Інгредієнти: креветки 100 г, огірки 200 г, яблука 70 г, морква 70 г, майонез низькокалорійний 200 г, лимон або апельсин – 1 шт.

Заморожені креветки після промивання відварити в киплячій підсоленій воді 2-3 хвилини, почистити. Кілька креветок залиште для оформлення, а решту порізати. Огірки, яблука та моркву нашаткувати тонкою соломкою. Яблука скропити лимонним соком, щоб вони не потемніли. У високу креманку покладіть шарами огірки, моркву, яблука і креветки. Між шарами можна додавати по чайній ложці майонезу, не перемішуючи його з овочами. Зверху залити салат майонезом, прикрасити цілою креветкою, гілочкою зелені і кружечком лимона або апельсина.

Канапе з печінкою тріски і оливками

palatable-open-sandwiches-on-black_23-2147749518

Фото: freepik.com

Інгредієнти: хліб пшеничний без скоринок – 4 скибочки, печінка тріски – 80 г, маслини без кісточок, оливки без кісточок.

Скибочки хліба розрізати навпіл і підсушити в тостері. Печінку тріски нарізати скибочками. На хліб покласти печінку, потім нарізані кільцями оливки і маслини. При подачі оформити канапе зеленню.

Лосось під соусом з анчоусів, каперсів і кропу

salmon-steak-grilled_1339-3588

Фото: freepik.com

Інгредієнти: рослинна олія, 1 невеликий пучок свіжого кропу, 2 столові ложки свіжого лимонного соку, 45 г консервованих каперсів, 2 ч. ложки цукру, 1 філе анчоуса в олії, 1 філе лосося (близько 400 г), з шкірою 1/4 ч. ложки солі.

З філе лосося вийняти всі кісточки. Покласти в форму шкірою вниз. Трохи посолити. Каперси, анчоуси, кріп, цукор і лимонний сік покласти в невелику чашку і порізати ножицями до стану однорідної маси. Покрити лосось сумішшю, поставити в нагріту духовку на 15 хвилин.

Брюссельська капуста в гірчичному соусі

dietary-menu-ingredients-vegetables-brussels-sprouts-mushrooms-leeks-and-herbs-on-a-dark-background-top-view-vegetables-menu_2829-646

Фото: freepik.com

Інгредієнти: капуста брюссельська 560 г, ріпчаста цибуля 1 шт., молоко 1/3 склянки, вершкове масло 1 ст. ложка, вершки густі 1/3 склянки, гірчиця готова 1 1/2 ст. ложки, перець чорний мелений 4 ч. ложки, мускатний горіх тертий 1/8 ч. ложки, сир тертий 1 1/2 ст. ложки, сіль за смаком.

Капусту залити 2 л. підсоленої води, довести до кипіння. Варити без кришки 7-10 хвилин до готовності, потім обсушити. Для соусу цибулю дрібно порубати, обсмажити на маслі. Додати сіль, перець, мускатний горіх, вершки і молоко, варити 1 хвилину до загустіння. Змішати з гірчицею. Залити капусту соусом, нагріти 1 хвилину, акуратно перемішати. Перед подачею посипати тертим сиром.

Перець, фарширований овочами

stuffed-yellow-pepper-rice_1220-161

Фото: freepik.com

Інгредієнти: перець солодкий середнього розміру – 9 шт., морква велика – 1 шт., цибуля ріпчаста – 1 головка, часник – 4 зубчики, рис – 1 стакан, рослинна олія – 2 ст. ложки, сіль, перець мелений, зелень петрушки – 2 ст. ложки, сметана – 200 г, борошно пшеничне – 1 ч. ложка, бульйон – 2 ст. ложки, кетчуп – 2 ст. ложки.

Рис зварити до напівготовності. Обсмажити подрібнену цибулю в олії протягом 1-2 хвилин, покласти нарізану кубиками моркву, смажити ще 2 хвилини. Додати 1 дрібно нарізаний стручок перцю і рубаний часник. Прогріти, помішуючи, ще 2 хвилини. З'єднати рис з обсмаженими овочами, додати сіль, мелений перець і зелень. Добре перемішати.

Для приготування соусу підсушити борошно до золотистого кольору, злегка остудити і розвести бульйоном. Проварити до загустіння протягом 5 хвилин, додати сметану і кетчуп, довести до кипіння.

У стручків перцю зрізати частину м'якоті навколо плодоніжки і видалити її разом з насінням. Промити, ошпарити окропом. Наповнити стручки овочевим фаршем, щільно вкласти в змащену олією жаровню, залити соусом і тушкувати під кришкою 20-30 хвилин. При подачі викласти перець на блюдо, полити соусом і оформити зеленню.

Апельсиновий шербет

tasty-ice-cream-vanilla-strawberry-scoops-in-blue-bowls-on-yellow-vibrant-background_1220-1824

Фото: freepik.com

Інгредієнти: апельсини великі 6 шт., цукор – 175 г, яєчний білок – 3 шт., сік лимонний, цедра апельсинова, м'ята (гілочки).

У 450 г води додати цукор, поставити на слабкий вогонь і розчинити при помішуванні. Довести до кипіння і варити на слабкому вогні 15 хвилин. Влити 1 столову ложку лимонного соку. Сироп охолодити. Зрізати верхівки апельсинів, щоб на зрізі вийшов зигзаг.

Акуратно вирізати м'якоть апельсина і з'єднати з сиропом, протерти через сито, щоб вийшла пюреподібна маса. Щільно накрити кришкою і поставити в морозильник на 2 години. До замороженої маси додати збиті яєчні білки, перемішати. Заповнити сумішшю оболонки апельсинів і помістити в холодостійкий контейнер. Заморозити. За 1 годину до подачі перекласти апельсини в холодильник для розм'якшення. Прикрасити подрібненою апельсиновою цедрою і гілочками м'яти.

Фруктові фантазії

mixed-fresh-fruits-on-a-wooden-table_1147-58

Фото: freepik.com

Інгредієнти: яблуко 1 шт., груша 1 шт., апельсини 2 шт., грейпфрут 1 шт., банани 2 шт., виноград 50 г, вишня 50 г, апельсиновий сік 100 г, цукор 2 ст. ложки.

Яблуко і грушу нарізати скибочками. Апельсини і грейпфрут очистити від цедри і білих волокон, розділити на часточки. Банани нарізати кружечками. З винограду вийняти кісточки, розрізати ягоди навпіл. Інгредієнти укласти в креманки, посипати цукром, полити соком і оформити вишнею.

Полунично-йогуртовий чайний кулер

tasty-strawberry-smoothie_23-2147684354_01

Фото: freepik.com

Інгредієнти: 2 пакетики чаю з шипшини, 2 чашки киплячої води, 2 чашки натурального нежирного йогурту, 3 ст. л. меду, 1 чашка полуниці.

Заварити чай в маленькому чайнику і настоювати 10 хвилин, потім пакетики видалити. У блендері змішати йогурт, полуницю і мед до однорідного стану. Додати холодний чай і знову все перемішати. Подавати з кубиками льоду.

Нагадаємо, раніше сайт "Сегодня" ділився рецептом тропічного торта до 8 березня. Ми також писали, як приготувати смачні салати до весняного свята.

Дивіться відео, як приготувати вишуканий салат від Олексія Суханова:

Читайте також:

Реклама на segodnya.ua Реклама
Всі новини Показати ще
Реклама на segodnya.ua Реклама
Новини шоу-бізнеса
Читати ще
Лайфхаки для життя
Більше хаків
Модно
Ідеї нейл-дизайну
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
1 /2
Більше варіантів
Цитата дня

Після чотирьох місяців війни ніхто з нас не в порядку

Цитата на segodnya.ua
Олена Зеленська Перша леді України
Читати інтерв'ю
Instagram тижня
Акаунт про супергероїв сучасності — ЗСУ
Підписатися
Дивитися фото
Зберегти у закладинки
Haute Couture
Розклад Fashion Weeks

Париж. Франція

3 – 7 липня

Париж. Франція

Маямі. США

14 – 21 липня

Маямі. США

Нью-Йорк. США

9 – 14 вересня

Нью-Йорк. США

Лондон. Англія

16 – 20 вересня

Лондон. Англія

Мілан. Італія

20 – 26 вересня

Мілан. Італія
Подробиці з модних показів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти