Виноград буває різних кольорів і форм. Є червоні, зелені і фіолетові ягоди. Готувати виноград дуже зручно, особливо, якщо він без кісточок. А рецепти можуть бути найрізноманітніші: від салатів і закусок до десертів і напоїв.
Сирні кульки з виноградом


Час приготування:
- 30 хвилин
Інгредієнти:
- Виноград рожевий (великий) – 10 шт.
- Крем-сир – 150 г
- Сир з пліснявою "Рокфор" – 130 г
- Волоські горіхи – 50 г
- Фісташки – 150 г
Спосіб приготування:
- Зніміть ягоди винограду з грона, зробіть надрізи, дістаньте кісточки.
- Змішайте крем-сир і сир з пліснявою.
- Волоські горіхи і фісташки перебейте в блендері до отримання великих крихт.
- Викладіть порцію сирної маси на долоню, розплющіть, розмістіть по центру одну ягоду винограду.
- Заліпіть, сформуйте кульку і обваляйте її в горіхових крихтах. Так само сформуйте інші кульки.
Корисна порада
Якщо ви не любите сир з пліснявою, замініть його більш нейтральним. Або додайте не дуже кислий сир.
Пікантний салат з курки з виноградом

Час приготування:
- 20 хвилин
Інгредієнти:
- 1 копчене куряче стегно
- Жменя світлого винограду
- Жменя темного винограду
- 1/2 шт. червоної цибулини
- 50 мл сметани
- Щіпка меленої паприки
- Рукола або інша салатна зелень
- Оливкова олія
- Сіль, перець
Дивіться відео, як вибрати смачний виноград:
Спосіб приготування:
- Зніміть шкірку з копченого курячого стегенця. Зріжте м'ясо і наріжте скибочками.
- Виноградини розріжте навпіл, цибулю наріжте тонкими півкільцями.
- Змішайте сметану з невеликою кількістю оливкової олії і паприкою. Додайте за смаком сіль і перець.
- Заправте соусом салат і перемішайте.
- На тарілку викладіть руколу, а на неї – готовий салат.
Корисна порада
Копчену курку в рецепті можна замінити відвареною, смаженою або запеченою.
Тарт з заварним кремом і виноградом

Час приготування:
- більше 3-х годин
Інгредієнти:
Для тіста:
- Пшеничне борошно – 200 г
- Вершкове масло – 125 г
- Цукрова пудра – 30 г
- Великий апельсин – 1 шт.
- Великий яєчний жовток – 1 шт.
Для крему:
- Молоко – 350 мл
- Великий яєчний жовток – 4 шт.
- Цукрова пудра – 100 г
- Пшеничне борошно – 15 г
- Кукурудзяний крохмаль – 15 г
- Лимонний курд – 3 ст. л.
Для начинки:
- Зелений виноград без кісточок – 300 г
- Червоний виноград без кісточок – 300 г
Спосіб приготування:
- Покладіть борошно, вершкове масло, цукрову пудру, цедру апельсина і 1 яєчний жовток в кухонний комбайн і змішайте в єдину масу, з якої потім сформуйте кулю. При необхідності можна додати трохи води (буквально 1 ч. л.).
- Розкачайте тісто на злегка посипаній борошном поверхні в пласт товщиною 5 мм. Приготуйте форму для випічки діаметром 25 см, викладіть на неї рівномірний шар квасолі для випічки (можна взяти звичайну дешеву квасолю) і покрийте її пергаментом. Охолодіть тісто протягом 30 хвилин, а духовку розігрійте до 190 ºС.
- Викладіть тісто у форму і випікайте протягом 15 хвилин. Видаліть пергамент і квасолю і випікайте ще 5 хвилин. Дайте тісту охолонути.
- Щоб зробити заварний крем, доведіть молоко майже до кипіння, потім дайте йому охолонути. У мисці збийте яєчні жовтки і цукрову пудру до загустіння і білого кольору. Додайте борошно і крохмаль, збийте до отримання однорідної маси. Влийте молоко і поступово збийте. Викладіть суміш в чисту каструлю, поставте на середній вогонь і помішуйте, потім приберіть вогонь до мінімуму і варіть, постійно помішуючи, протягом 2-3 хвилин, поки крем не стане дуже густим. Зніміть з вогню і остудіть.
- Додайте лимонний курд, перемішайте, щоб вийшов "мармуровий" ефект. Вилийте крем в готове тісто і розподіліть рівномірно по поверхні. Охолодіть протягом 4 годин.
- В кінці розкладіть великі цілі ягоди винограду, акуратно занурюючи їх в крем. Посипте трохи цукровою пудрою і подавайте на стіл.
Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом курячих відбивних з виноградом, а також писали, як приготувати салат з печінки з виноградом.