I love Ukraine

Все про Джонсона

Книги на літо

Секс vs сльози

Басейни у Києві

Тиждень моди

Що приготувати з винограду: три рецепти осінніх страв

Готуємо з винограду закуску, салат і пиріг

Виноград буває різних кольорів і форм. Є червоні, зелені і фіолетові ягоди. Готувати виноград дуже зручно, особливо, якщо він без кісточок. А рецепти можуть бути найрізноманітніші: від салатів і закусок до десертів і напоїв.

Сирні кульки з виноградом

Реклама

Сирні кульки з виноградом
Сирні кульки з виноградом

Час приготування:

  • 30 хвилин

Інгредієнти:

Реклама
  • Виноград рожевий (великий) – 10 шт.
  • Крем-сир – 150 г
  • Сир з пліснявою "Рокфор" – 130 г
  • Волоські горіхи – 50 г
  • Фісташки – 150 г

Читайте також:

Спосіб приготування:

  1. Зніміть ягоди винограду з грона, зробіть надрізи, дістаньте кісточки.
  2. Змішайте крем-сир і сир з пліснявою.
  3. Волоські горіхи і фісташки перебейте в блендері до отримання великих крихт.
  4. Викладіть порцію сирної маси на долоню, розплющіть, розмістіть по центру одну ягоду винограду.
  5. Заліпіть, сформуйте кульку і обваляйте її в горіхових крихтах. Так само сформуйте інші кульки.

Корисна порада

Реклама

Якщо ви не любите сир з пліснявою, замініть його більш нейтральним. Або додайте не дуже кислий сир.

Пікантний салат з курки з виноградом

Салат з копченої курки з виноградом
Салат з копченої курки з виноградом

Час приготування:

  • 20 хвилин

Інгредієнти:

  • 1 копчене куряче стегно
  • Жменя світлого винограду
  • Жменя темного винограду
  • 1/2 шт. червоної цибулини
  • 50 мл сметани
  • Щіпка меленої паприки
  • Рукола або інша салатна зелень
  • Оливкова олія
  • Сіль, перець

Дивіться відео, як вибрати смачний виноград:

Спосіб приготування:

  1. Зніміть шкірку з копченого курячого стегенця. Зріжте м'ясо і наріжте скибочками.
  2. Виноградини розріжте навпіл, цибулю наріжте тонкими півкільцями.
  3. Змішайте сметану з невеликою кількістю оливкової олії і паприкою. Додайте за смаком сіль і перець.
  4. Заправте соусом салат і перемішайте.
  5. На тарілку викладіть руколу, а на неї – готовий салат.

Корисна порада

Копчену курку в рецепті можна замінити відвареною, смаженою або запеченою.

Тарт з заварним кремом і виноградом

Час приготування:

  • більше 3-х годин

Інгредієнти:

Для тіста:

  • Пшеничне борошно – 200 г
  • Вершкове масло – 125 г
  • Цукрова пудра – 30 г
  • Великий апельсин – 1 шт.
  • Великий яєчний жовток – 1 шт.

Для крему:

  • Молоко – 350 мл
  • Великий яєчний жовток – 4 шт.
  • Цукрова пудра – 100 г
  • Пшеничне борошно – 15 г
  • Кукурудзяний крохмаль – 15 г
  • Лимонний курд – 3 ст. л.

Для начинки:

  • Зелений виноград без кісточок – 300 г
  • Червоний виноград без кісточок – 300 г

Спосіб приготування:

  1. Покладіть борошно, вершкове масло, цукрову пудру, цедру апельсина і 1 яєчний жовток в кухонний комбайн і змішайте в єдину масу, з якої потім сформуйте кулю. При необхідності можна додати трохи води (буквально 1 ч. л.).
  2. Розкачайте тісто на злегка посипаній борошном поверхні в пласт товщиною 5 мм. Приготуйте форму для випічки діаметром 25 см, викладіть на неї рівномірний шар квасолі для випічки (можна взяти звичайну дешеву квасолю) і покрийте її пергаментом. Охолодіть тісто протягом 30 хвилин, а духовку розігрійте до 190 ºС.
  3. Викладіть тісто у форму і випікайте протягом 15 хвилин. Видаліть пергамент і квасолю і випікайте ще 5 хвилин. Дайте тісту охолонути.
  4. Щоб зробити заварний крем, доведіть молоко майже до кипіння, потім дайте йому охолонути. У мисці збийте яєчні жовтки і цукрову пудру до загустіння і білого кольору. Додайте борошно і крохмаль, збийте до отримання однорідної маси. Влийте молоко і поступово збийте. Викладіть суміш в чисту каструлю, поставте на середній вогонь і помішуйте, потім приберіть вогонь до мінімуму і варіть, постійно помішуючи, протягом 2-3 хвилин, поки крем не стане дуже густим. Зніміть з вогню і остудіть.
  5. Додайте лимонний курд, перемішайте, щоб вийшов "мармуровий" ефект. Вилийте крем в готове тісто і розподіліть рівномірно по поверхні. Охолодіть протягом 4 годин.
  6. В кінці розкладіть великі цілі ягоди винограду, акуратно занурюючи їх в крем. Посипте трохи цукровою пудрою і подавайте на стіл.

Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом курячих відбивних з виноградом, а також писали, як приготувати салат з печінки з виноградом.

Читайте також:

Реклама на segodnya.ua Реклама
Всі новини Показати ще
Реклама на segodnya.ua Реклама
Новини шоу-бізнеса
Читати ще
Лайфхаки для життя
Більше хаків
Модно
Ідеї нейл-дизайну
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
1 /2
Більше варіантів
Цитата дня

Після чотирьох місяців війни ніхто з нас не в порядку

Цитата на segodnya.ua
Олена Зеленська Перша леді України
Читати інтерв'ю
Instagram тижня
Акаунт про супергероїв сучасності — ЗСУ
Підписатися
Дивитися фото
Зберегти у закладинки
Haute Couture
Розклад Fashion Weeks

Париж. Франція

3 – 7 липня

Париж. Франція

Маямі. США

14 – 21 липня

Маямі. США

Нью-Йорк. США

9 – 14 вересня

Нью-Йорк. США

Лондон. Англія

16 – 20 вересня

Лондон. Англія

Мілан. Італія

20 – 26 вересня

Мілан. Італія
Подробиці з модних показів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти