Шпинат їдять в сирому вигляді, додаючи в салат, або в овочевому коктейлі. З нього можна готувати окремі страви або додавати в супи або випічку.
Шпинат досить просто промити, злегка струсити, потім укласти в сковороду і прогріти до початку в'янення. Якщо ж ви готуєте зі шпинату салат, можна обмежитися промиванням.
Штрудель з листкового тіста зі шпинатом і шинкою
Час приготування:
- 40 хвилин
Інгредієнти:
- 1 упаковка листкового тіста
- 200 г шинки
- 100 г твердого сиру
- 1 яйце
- Кунжут – для посипання
- 200 г замороженого шпинату
Спосіб приготування:
- Готове тісто необхідно розморозити і розкачати в тонкий пласт.
- Шинку дрібно поріжте, натріть сир.
- В окремій ємності перемішайте шинку, сир, шпинат.
- Викладіть на тісто і все акуратно закрутіть в рулет.
- Змастіть зверху яйцем, посипте кунжутом і викладіть на застелене пекарським папером деко.
- Поставте в розігріту до 200 ° С духовку на 15-20 хвилин.
Дивіться відео, як правильно зберігати зелень:
Стейки з червоної риби в духовці з овочами
Час приготування:
- 40 хвилин
Інгредієнти:
- 2 стейка з сьомги або лосося товщиною 2,5-3 см
- 300 г шпинату
- 14-16 помідорів чері
- 4 гілочки свіжої шавлії
- Сік половини лимона
- Сіль, перець – за смаком
- Оливкова або вершкове масло
Спосіб приготування:
- Розігрійте духовку до 200 ° С.
- Підготуйте два шматки фольги довжиною 30-35 см.
- Шпинат при необхідності розморозьте і помістіть його посередині кожного шматка фольги, зверху покладіть стейки, приправте сіллю і перцем.
- Викладіть помідори черрі на кожне філе і розкладіть поруч. Зверху покладіть по кілька листочків шавлії. Збризніть лимонним соком і оливковою олією.
- Акуратно і ретельно загорніть фольгу у вигляді конвертів. Перекладіть на деко і випікайте 18-22 хвилин.
- Перекладіть рибні стейки на тарілку. Полийте соком, який утворився під час запікання, і відразу ж подавайте.
Курячі рулети з начинкою
Час приготування:
- 1 година + час для маринування
Інгредієнти:
- 3 курячих філе
- 1 лимон
- 2 пучка свіжого шпинату
- 2 ст.л. рослинної олії
- 100 г сиру
- 10 в'ялених томатів
- 6 стебел свіжого чебрецю
- 2 ст.л.паніровочних сухарів
- Сіль, перець
Спосіб приготування:
- Замаринувати куряче філе. Помити його, потім розрізати уздовж навпіл (щоб вийшли стейки приблизно однакової товщини), покласти в контейнер.
- Вичавити з лимона сік, змішати приблизно з 1,5 склянками чистої холодної води і залити цим маринадом курячі філе. Контейнер закрити і залишити маринуватися в холодильнику мінімум на 8 годин.
- Дістати м'ясо його з контейнера, обсушити паперовим рушником і як слід відбити.
- Приготувати начинку. Для цього на сковороді розігріти 2 ст.л. рослинної олії і викласти шпинат. Смажити його, помішуючи, близько п'яти хвилин.
- Сир натерти на крупній тертці, в'ялені томати нарізати невеликими скибочками
- Відбите куряче філе трохи посолити, поперчити і викласти на нього сир, шпинат і в'ялені томати. Згорнути в рулетик і закріпити шпажкою по шву.
- Обсмажити рулетики на сильному вогні до рум'яної скоринки.
- Духовку розігріти до 180 °С. Викласти в жароміцну форму обсмажені рулетики. Зверху посипати панірувальними сухарями, викласти кілька гілочок чебрецю, налити трохи окропу (близько 50 мл) і поставити в розігріту духовку на 15-20 хвилин.
- Подавайте рулетики гарячими. Для гарніру ідеально підійде рис, а також свіжі або тушковані овочі.
Салат зі шпинату з помідорами чері і перепелиними яйцями
Час приготування:
- 30 хвилин
Інгредієнти:
- 200 г молодого шпинату або руколи
- 60 г черемші
- 150 г печериць
- 4 ст.л. оливкового масла
- Жменя помідорів чері
- 4-5 варених перепелиних яєць
- 1 пучок зелені (петрушки, кропу або зеленої цибулі)
- 1 ст.л. лимонного соку
- Сіль, перець
Спосіб приготування:
- Гриби помити і нарізати тонкими пластинками. Обсмажити до золотистої скоринки на розігрітій з 2 ст.л. масла сковороді.
- Зелень добре помити і обсушити. Порвати руками в миску.
- Перепелині яйця відварити протягом 5 хвилин, потім остудити і почистити. Розрізати навпіл.
- Помідори черрі помити і розрізати навпіл.
- Зелень помити і дрібно порубати.
- Додати смажені печериці, яйця, томати і зелень в миску до черемші і шпинату.
- Перемішати 2 ст.л. оливкового масла з лимонним соком, сіллю і перцем. Полити салат заправкою.
Смузі з яблуками і шпинатом
Час приготування:
- 5 хвилин
Інгредієнти:
- 1 пучок шпинату
- 3 стебла селери
- 100 мл свіжовичавленого яблучного соку
- 1 ст.л лимонного соку
- Половина банана
- 5 кубиків льоду
Спосіб приготування:
- Шпинат і селеру ретельно помити в проточній воді. Обсушити і довільно нарізати.
- У чаші блендера з'єднати шпинат, селера, шматочки банана, яблучний сік і сік лимона. Збити до отримання однорідної маси.
- Додати лід і ще раз збити.
- Перелити шпинатний смузі в стакан і пити через трубочку, щоб не пошкодити зубну емаль.
Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати різотто зі шпинатом . Сьогодні.Lifestyle також ділилися рецептом заливного пирога зі шпинатом .