Головна Сьогодні

Що приготувати з курки на обід: ТОП-5 рецептів

Рецепти смачних страв і курки

Куряче м'ясо – одне з найбільш доступних і популярних . Це простий спосіб отримати свою порцію білка в день. Воно містить дуже мало жиру, тому відрізняється низькою калорійністю.

Ми пропонуємо рецепти смачних і корисних страв з курки, які можна приготувати на обід. Всі вони досить прості у виконанні і не вимагають екзотичних інгредієнтів.

Розсольник з куркою і перловкою

Курячий розсольник з перловкою
Курячий розсольник з перловкою
Фото: Depositphotos

Час приготування:

  • 1.5 години

Складові:

  • 500 г курки
  • 2 л води
  • 150 г солоних огірків
  • 0,5 склянки огіркового розсолу
  • 2 картоплини
  • 1 ріпчаста цибуля
  • 1 морква
  • 0,5 склянки перловки
  • Сіль за смаком
  • Перець горошком – за смаком
  • Рослинна олія – для смаження
  • 1-2 ст. л. томатної пасти
  • Зелень – за смаком

Дивіться відео, як приготувати курячі мафіни:

Спосіб приготування:

  1. Курку (ніжки, крильця) помити і викласти в каструлю. Залити холодною водою, поставити на вогонь. Довести до кипіння, зняти піну, варити курку близько 20 хвилин.
  2. Тим часом почистити, помити картоплю. Нарізати кубиками. Перловку добре промити.
  3. До курки викласти перловку і картоплю. Варити 20 хвилин на невеликому вогні під кришкою.
  4. Почистити моркву і цибулю, помити. Цибулю нарізати кубиками, а моркву – тонкою соломкою.
  5. Нарізати кубиками солоні огірки.
  6. Розігріти сковороду, налити олію. Додати цибулю і моркву. Тушкувати на середньому вогні, помішуючи, три-чотири хвилини.
  7. Потім додати огірки, тушкувати близько двох хвилин. Потім додати томатну пасту і перець горошком. Перемішати.
  8. У каструлю викласти зажарку, додати розсіл, посолити. Варити розсольник з перловкою з курки 10 хвилин під кришкою на маленькому вогні.
  9. Помити і дрібно нарізати зелень. Зелень додати в каструлю перед подачею.

Курячий рулет з чорносливом на пару

Курячий рулет з чорносливом
Курячий рулет з чорносливом
Фото: Depositphotos

Час приготування:

  • 40 хвилин

Складові:

  • 1 куряче філе
  • 100 г м'ясного фаршу
  • 8 шт. чорносливу
  • 1 зубчик
  • 0,5 ч. л. приправи для курки

Спосіб приготування:

  1. Куряче філе помити, обсушити, розрізати вздовж і відбити між двома шарами харчової плівки.
  2. Скласти філе внахлест, натерти приправою для курки.
  3. У фарш додати подрібнений часник, перемішати і відбити, щоб він став більш щільним.
  4. Викласти ковбаску з фаршу на куряче філе, зверху розкласти чорнослив.
  5. Акуратно скрутити рулет, щільно загорнути його в фольгу і покласти в пароварку, готувати 20-30 хвилин.
  6. Готовий рулет розрізати на скибочки і подавати з гарніром.

Куряча грудка з лимоном в духовці

Курка з лимоном в духовці
Курка з лимоном в духовці
Фото: Depositphotos

Час приготування:

  • 40 хвилин

Складові:

  • 500 г курячого філе
  • Сік одного лимона
  • 2 столові ложки оливкової олії
  • Пару зубчиків часнику
  • Спеції – за смаком

Спосіб приготування:

  1. Вимийте куряче філе і обсушіть.
  2. У мисці змішайте лимонний сік зі спеціями, оливковою олією і часником.
  3. Помістіть курку в форму для випічки і залийте лимонним соусом. При бажанні, можна помаринувати в ньому курячі грудки деякий час.
  4. Прикрийте фольгою і помістіть в попередньо розігріту духовку.
  5. Запікайте курячу грудку в духовці близько 30 хвилин.

Салат з куркою, овочами і кукурудзою

Фото: Depositphotos

Час приготування:

  • 20 хвилин

Складові:

  • 1 банка консервованої кукурудзи
  • 300 г вареного буряка
  • 200 г варено-копченої курки
  • 1 свіжий огірок
  • 75 г мікс-салату
  • 100 г помідорів чері
  • 150 г фети
  • 1 ст. л. гірчиці
  • 1/2 ст. л. яблучного оцту
  • 5 ст. л. оливкового масла
  • Сіль за смаком

Спосіб приготування:

  1. Приготуйте заправку: в мисці збийте виделкою оливкову олія, оцет, гірчицю.
  2. Курку наріжте скибочками. Помідори розріжте навпіл, огірки тонко поріжте.
  3. Нарізану кубиками фету перемішайте з соусом з гірчиці.
  4. Буряк почистіть і наріжте кубиками.
  5. Змішайте кукурудзу, буряк, курку, помідори, огірки фету. Заправте оливковою олією.
  6. Для подачі викладіть спочатку листя салату, потім – приготовлену суміш.

Курячі ніжки по-італійськи

Запечені курячі ніжки в духовці
Запечені курячі ніжки в духовці
Фото: Depositphotos

Час приготування:

  • 1 година

Складові:

  • 6 курячих гомілок або стегенець
  • 2 помідори
  • 100 г маслин
  • 1 головка часнику + 3-4 зубчики
  • Чебрець
  • Оливкова олія
  • Сіль, перець

Спосіб приготування:

  1. У форму для запікання налийте оливкову олію, додайте сіль, чорний перець і дрібно нарізані зубчики часнику. Викладіть курячі ніжки і ретельно перемішайте.
  2. Помідори наріжте великими скибочками. Головку часнику розріжте навпіл.
  3. Маслини викладіть в два поліетиленових пакети і відбийте дерев'яним молотком. Після цього ви зможете легко видалити кісточки.
  4. Додайте до ніжок помідори, маслини і часник.
  5. Додайте листочки чебрецю, накрийте кришкою і запікайте протягом 35-40 хвилин при температурі 170 ° C.

Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати млинцевий пиріг з куркою і грибами . "Сьогодні" також писали, як зварити курячий бульйон з яєчної павутинкою .

Підпишись на наш telegram

Лише найважливіше та найцікавіше

Підписатися
Читайте Segodnya.ua у Google News
Джерело: Сьогодні

Новини партнерів

Популярні статті

Новини партнерів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти