Куряче м'ясо – одне з найбільш доступних і популярних . Це простий спосіб отримати свою порцію білка в день. Воно містить дуже мало жиру, тому відрізняється низькою калорійністю.
Ми пропонуємо рецепти смачних і корисних страв з курки, які можна приготувати на обід. Всі вони досить прості у виконанні і не вимагають екзотичних інгредієнтів.
Розсольник з куркою і перловкою
Час приготування:
- 1.5 години
Складові:
- 500 г курки
- 2 л води
- 150 г солоних огірків
- 0,5 склянки огіркового розсолу
- 2 картоплини
- 1 ріпчаста цибуля
- 1 морква
- 0,5 склянки перловки
- Сіль за смаком
- Перець горошком – за смаком
- Рослинна олія – для смаження
- 1-2 ст. л. томатної пасти
- Зелень – за смаком
Дивіться відео, як приготувати курячі мафіни:
Спосіб приготування:
- Курку (ніжки, крильця) помити і викласти в каструлю. Залити холодною водою, поставити на вогонь. Довести до кипіння, зняти піну, варити курку близько 20 хвилин.
- Тим часом почистити, помити картоплю. Нарізати кубиками. Перловку добре промити.
- До курки викласти перловку і картоплю. Варити 20 хвилин на невеликому вогні під кришкою.
- Почистити моркву і цибулю, помити. Цибулю нарізати кубиками, а моркву – тонкою соломкою.
- Нарізати кубиками солоні огірки.
- Розігріти сковороду, налити олію. Додати цибулю і моркву. Тушкувати на середньому вогні, помішуючи, три-чотири хвилини.
- Потім додати огірки, тушкувати близько двох хвилин. Потім додати томатну пасту і перець горошком. Перемішати.
- У каструлю викласти зажарку, додати розсіл, посолити. Варити розсольник з перловкою з курки 10 хвилин під кришкою на маленькому вогні.
- Помити і дрібно нарізати зелень. Зелень додати в каструлю перед подачею.
Курячий рулет з чорносливом на пару
Час приготування:
- 40 хвилин
Складові:
- 1 куряче філе
- 100 г м'ясного фаршу
- 8 шт. чорносливу
- 1 зубчик
- 0,5 ч. л. приправи для курки
Спосіб приготування:
- Куряче філе помити, обсушити, розрізати вздовж і відбити між двома шарами харчової плівки.
- Скласти філе внахлест, натерти приправою для курки.
- У фарш додати подрібнений часник, перемішати і відбити, щоб він став більш щільним.
- Викласти ковбаску з фаршу на куряче філе, зверху розкласти чорнослив.
- Акуратно скрутити рулет, щільно загорнути його в фольгу і покласти в пароварку, готувати 20-30 хвилин.
- Готовий рулет розрізати на скибочки і подавати з гарніром.
Куряча грудка з лимоном в духовці
Час приготування:
- 40 хвилин
Складові:
- 500 г курячого філе
- Сік одного лимона
- 2 столові ложки оливкової олії
- Пару зубчиків часнику
- Спеції – за смаком
Спосіб приготування:
- Вимийте куряче філе і обсушіть.
- У мисці змішайте лимонний сік зі спеціями, оливковою олією і часником.
- Помістіть курку в форму для випічки і залийте лимонним соусом. При бажанні, можна помаринувати в ньому курячі грудки деякий час.
- Прикрийте фольгою і помістіть в попередньо розігріту духовку.
- Запікайте курячу грудку в духовці близько 30 хвилин.
Салат з куркою, овочами і кукурудзою
Час приготування:
- 20 хвилин
Складові:
- 1 банка консервованої кукурудзи
- 300 г вареного буряка
- 200 г варено-копченої курки
- 1 свіжий огірок
- 75 г мікс-салату
- 100 г помідорів чері
- 150 г фети
- 1 ст. л. гірчиці
- 1/2 ст. л. яблучного оцту
- 5 ст. л. оливкового масла
- Сіль за смаком
Спосіб приготування:
- Приготуйте заправку: в мисці збийте виделкою оливкову олія, оцет, гірчицю.
- Курку наріжте скибочками. Помідори розріжте навпіл, огірки тонко поріжте.
- Нарізану кубиками фету перемішайте з соусом з гірчиці.
- Буряк почистіть і наріжте кубиками.
- Змішайте кукурудзу, буряк, курку, помідори, огірки фету. Заправте оливковою олією.
- Для подачі викладіть спочатку листя салату, потім – приготовлену суміш.
Курячі ніжки по-італійськи
Час приготування:
- 1 година
Складові:
- 6 курячих гомілок або стегенець
- 2 помідори
- 100 г маслин
- 1 головка часнику + 3-4 зубчики
- Чебрець
- Оливкова олія
- Сіль, перець
Спосіб приготування:
- У форму для запікання налийте оливкову олію, додайте сіль, чорний перець і дрібно нарізані зубчики часнику. Викладіть курячі ніжки і ретельно перемішайте.
- Помідори наріжте великими скибочками. Головку часнику розріжте навпіл.
- Маслини викладіть в два поліетиленових пакети і відбийте дерев'яним молотком. Після цього ви зможете легко видалити кісточки.
- Додайте до ніжок помідори, маслини і часник.
- Додайте листочки чебрецю, накрийте кришкою і запікайте протягом 35-40 хвилин при температурі 170 ° C.
Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати млинцевий пиріг з куркою і грибами . "Сьогодні" також писали, як зварити курячий бульйон з яєчної павутинкою .