Головна Сьогодні

Що приготувати з черствої паски: рецепт хлібних мафінів з ягодами

Якщо у вас залишилися підсохлі паски, спечіть з них порційні хлібні кекси

Якими б смачними не були паски, кілька шматочків обов'язково залишиться. Ми пропонуємо зробити з них простий і апетитний десерт, схожий на хлібний пудинг.

Щоб освіжити смак мафінов, додайте в тісто чорницю – ягоди нададуть випічці приємної кислинки.

Мафіни з пасок з чорницею

Мафіни з черствих пасок
Мафіни з черствих пасок
Фото: Pinterest

Час приготування:

  • 1 година

Калорійність:

  • 235 ккал на 100 г

Інгредієнти:

  • 400 г підсохлих пасок
  • 150 г чорниці або інших заморожених ягід
  • 4 яйця
  • 400 мл молока
  • Сіль
  • 4 ст.л. цукру
  • Щіпка меленої кориці
  • Вершкове масло
  • Цукрова пудра для посипання

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Спосіб приготування:

  1. Духовку розігріти до 180 ° С.
  2. Більшу частину пасок нарізати кубиками або порвати на шматочки руками. Залишки м'якуша розкришити.
  3. Збити яйця віничком разом з цукром і дрібкою солі, влити молоко і перемішати.
  4. Додати яєчну суміш до нарізаних пасок разом з ягодами і дрібкою кориці. Залишити на 10 хвилин, щоб м'якуш просочився рідиною.
  5. Форми для мафінів змастити вершковим маслом і присипати їх відкладеною крихтою. Додати хлібну масу.
  6. Випікати мафіни протягом 20-25 хвилин. За цей час заливка повинна загуснути і підрум'яниться.
  7. Готові мафіни трохи остудити і посипати просіяною цукровою пудрою.

На замітку

Ягоди в рецепті можна замінити шматочками нарізаних фруктів: яблук, груш, консервованих ананасів або персиків.

Дивіться відео, як приготувати бісквітні кекси на власній кухні:

Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати хлібний пудинг з бананом і родзинками. Сьогодні.Lifestyle також розповідали про найкращі способи використати вчорашній хліб.

Всі подробиці в спецтемі Пасха-2020

Підпишись на наш telegram

Лише найважливіше та найцікавіше

Підписатися
Читайте Segodnya.ua у Google News
Джерело: Сьогодні

Новини партнерів

Популярні статті

Новини партнерів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти