Цей смачний ягідний тарт можна готувати як зі свіжими, так і замороженими ягодами. А замість рубленого тесту відмінно підійде пісочне.
Чорносмородиновий пиріг
Складові:

Для тіста:
- борошно – 200 г
- вершкове масло – 100 г
- яйце – 1 шт.
- молоко – 1-2 ст.л.
- сіль – щіпка
Для начинки:
- смородина – 1 склянка
- вода – 1 стакан
- цукор – 150 г
- жирні вершки – 100 г
- яйця – 3 шт.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
Рецепт приготування:
- Борошно посікти з холодним вершковим маслом і щіпкою солі. Додати яйце і молоко, замісити тісто і поставити його в холодильник на півгодини.
- Тісто розкачати, перекласти у форму, наколоти виделкою і випікати в розігрітій до 180 градусів духовці 20 хвилин.
- Смородину залити гарячою водою і пюрировати за допомогою блендера. Процідити, щоб видалити оболонки ягід.
- З'єднати смородиновий сік із цукром. Додати яйця і добре розмішати.
- До яєчно-ягідної суміші додати вершки, вилити на корж і випікати ще 30 хвилин. Перед подаванням остудити.
Нагадаємо, раніше сайт "Сегодня" розповідав, як приготувати вино з чорної смородини. Ми також ділилися порадами з вирощування смородини.
Дивіться відео, як приготувати смачний чорносмородиновий лікер: