I love Ukraine

Все про Джонсона

Книги на літо

Секс vs сльози

Басейни у Києві

Тиждень моди

Що приготувати з білих грибів: ТОП-5 осінніх рецептів

Білі гриби вважаються одними з найсмачніших

Білі гриби можна посмажити, потушкувати, додати до супу або жульєну. Традиційне, давно усталене поєднання – гриби з картоплею.


Білі гриби з овочами в сметанному соусі

Реклама

depositphotos_53873863_m-2015

Білі гриби в сметані
Фото: depositphotos.com

Складові:

Реклама
  • 500 г білих грибів
  • 1 цибулина
  • 2 моркви
  • 1 солодкий перець
  • сіль, мелений перець
  • рослинна олія
  • зелень

Рецепт приготування:

  1. Білі гриби перебрати, почистити, залити холодною водою і варити 15 хвилин.
  2. Відкинути на друшляк і промити холодною водою. Великі гриби нарізати скибочками, дрібні залишити цілком.
  3. Очищену цибулю нарізати тонкими півкільцями. Підготовлений перець нарізати соломкою. Моркву почистити і нарізати півкільцями.
  4. У сковороді розігріти олію. Додати гриби, цибулю, моркву і перець. Смажити, час від часу помішуючи, до м'якості.
  5. Посолити і поперчити, додати сметану і тушкувати під кришкою ще 10 хвилин.
  6. Посипати готову страву подрібненою зеленню.
  7. Грибний суп з локшиною

Грибний суп з локшиною

Реклама
asia-1549405_960_720
Суп з грибами і локшиною
Фото: pixabay.com

Складові:

  • 200 г розморожених білих грибів скибочками
  • 3 картоплини
  • 50 г локшини
  • 1 морква
  • 1 корінь петрушки
  • 5 горошин чорного перцю
  • сіль
  • рослинна олія

Рецепт приготування:

  1. Очищену картоплю нарізати кубиками. Корінь петрушки очистити.
  2. Довести до кипіння 1.5 л води, додати картоплю і корінь петрушки. Варити до напівготовності картоплі, потім корінь петрушки прибрати.
  3. Цибулю почистити і дрібно нарізати. Очищену моркву нарізати соломкою.
  4. Обсмажити гриби в сковороді з рослинною олією. Додати цибулю і моркву, смажити до м'якості. Додати вміст сковороди в каструлю.
  5. Додати локшину, сіль і перець горошком. Варити до готовності локшини. Дати супу настоятися 15 хвилин під кришкою і подавати.

Мариновані білі гриби

stocks-2932670_960_720
Гриби в маринаді
Фото: pixabay.com

Складові:

білі гриби
На літр розсолу:

  • 1 ст.ложка з гіркою солі
  • 3 столові ложки оцту (6%)
  • 1 лавровий лист
  • 5 горошин чорного перцю

Рецепт приготування:

  1. Вимиті і очищені білі гриби нарізати шматочками, помістити в каструлю, залити водою, накрити кришкою і довести до кипіння.
  2. Зняти кришку, зібрати пінку і кип'ятити гриби на повільному вогні 20 хвилин. Після цього відкинути гриби на сито, встановлене над мискою, і дати стекти воді.
  3. У миску налити воду, додати сіль, лавровий лист, перець горошком і довести до кипіння.
  4. Приготований розсіл вилити в каструлю, перекласти туди ж гриби, накрити кришкою і на повільному вогні довести до кипіння. Після цього додати оцет і готувати ще кілька хвилин.
  5. У стерилізовані банки покласти гриби, залити їх розсолом, закатати кришками та укутати. Охоловші мариновані білі гриби можна зберігати в коморі.

Жульєн з білими грибами

cb38430e3ba371b32e6a88417932ad3b
Жульєн з грибами
Фото: pixabay.com

Складові:

  • 3 великих білих гриба
  • 1 цибулина
  • 3 ст. л. сметани 20%
  • 1 ст. л. борошна
  • 100 г сиру
  • 2 ст.л. рослинної олії
  • сіль перець

Рецепт приготування:

  1. Гриби вимити й обсушити. Нарізати скибочками. Обсмажити на рослинній олії і дрібно нарізаною цибулею.
  2. Сметану підігріти, посолити і додати борошно. Варити до загустіння.
  3. Гриби викласти в форми, залити сметанним соусом Посипати тертим сиром
  4. Запекти в розігрітій до 200 градусів С духовці 7-10 хвилин. Подавати гарячим.

Курячі стегенця, фаршировані білими грибами

5835
Курка з грибами 
Фото: freepik.com

Складові:

  • 1 куряче стегно без кістки та шкурки
  • 100 г білих грибів
  • 1 цибулина
  • 1 помідор
  • 50 г сиру
  • рослинна олія
  • зелень (для прикраси)
  • сіль за смаком, перець за смаком

Рецепт приготування:

  1. Філе курячого стегна відбити кухонним молотком.
  2. Гриби обсмажити з цибулею на олії.
  3. На деко, полите олією, викласти куряче філе. На половину філе викласти гриби і закрити другою половиною філе, злегка скріпити зубочистками.
  4. На деко полите олією викласти куряче філе. На половину філе викласти гриби і закрити другою половиною філе, злегка скріпити зубочистками
  5. Запікати близько 20 хв при 180 С, а потім посипати тертим сиром і запекти ще трохи. При подачі прикрасити порізаними часточками помідорів і зеленню.

Нагадаємо, раніше ми писали, чому не можна давати лісові гриби дітям . Сайт "Сьогодні" також ділився рецептом овочевої ікри з опеньками. Крім цього, ми розповідали, як зварити соус із сушених білих грибів.

Дивіться відео, як виростити гриби в банці:

Читайте також:

Реклама на segodnya.ua Реклама
Всі новини Показати ще
Реклама на segodnya.ua Реклама
Новини шоу-бізнеса
Читати ще
Лайфхаки для життя
Більше хаків
Модно
Ідеї нейл-дизайну
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
1 /2
Більше варіантів
Цитата дня

Після чотирьох місяців війни ніхто з нас не в порядку

Цитата на segodnya.ua
Олена Зеленська Перша леді України
Читати інтерв'ю
Instagram тижня
Акаунт про супергероїв сучасності — ЗСУ
Підписатися
Дивитися фото
Зберегти у закладинки
Haute Couture
Розклад Fashion Weeks

Париж. Франція

3 – 7 липня

Париж. Франція

Маямі. США

14 – 21 липня

Маямі. США

Нью-Йорк. США

9 – 14 вересня

Нью-Йорк. США

Лондон. Англія

16 – 20 вересня

Лондон. Англія

Мілан. Італія

20 – 26 вересня

Мілан. Італія
Подробиці з модних показів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти