I love Ukraine

Все про Джонсона

Книги на літо

Секс vs сльози

Басейни у Києві

Тиждень моди

Що приготувати з баклажанів: три смачні та фотогенічні страви

Ці рецепти допоможуть урізноманітнити ваше осіннє меню

Страви з баклажанів – це не тільки рулетики та знаменита ікра. З фіолетових овочів можна готувати рагу, закуски, другі страви, супи і випічку.

Ми зібрали оригінальні ідеї осінніх страв з баклажанів, які не тільки порадують вас своїм смаком, а й прикрасять стрічку Instagram.

Реклама

Пармеджана в духовці

Пармеджана: рецепт з фото
Пармеджана: рецепт з фото

Пармеджана – страва родом з Італії. Це баклажани, запечені в духовці разом з томатним соусом і сирами моцарела і пармезан.

Час приготування:

Реклама
  • 1,5 години

Складові:

  • 700 г баклажанів
  • 800 г стиглих помідорів
  • 2 ст.л. свіжого листя базиліка
  • 200 г моцарели
  • 50 г тертого пармезану
  • Сіль і мелений перець – за смаком
  • Оливкова олія

Читайте також:

Спосіб приготування:

Реклама
  1. Баклажани порізати кружальцями, посолити і дати постояти 20-30 хвилин. Потім добре промити холодною водою, просушити паперовим рушником і обсмажити на сковороді гриль, за бажанням обваляти в борошні.
  2. Помідори oчистити від шкіри, нарізати кубиками. Листя базиліка нарізати і разом з помідорами викласти на суху сковороду. Посолити, поперчити і тушкувати до отримання однорідного соусу.
  3. Моцарелу нарізати тонкими пластинами.
  4. Духовку розігріти до 170 ° С.
  5. На дно форми для запікання налити трохи соусу, потім покласти шар баклажанів, знову шар соусу, потім пoсипати 1/2 пармезану і покласти 1/3 моцарели. Потім ще шар баклажанів, соус, решту пармезану і 1/3 моцарели. І останній шар баклажанів, залишки соусу і залишки моцарели.
  6. Поставити форму в духовку на 30 хвилин або поки сир не розплавиться. Смачно як і в гарячому, так і в холодному вигляді.

Човники з баклажанів з фаршем і рисом

Баклажани з фаршем та рисом
Баклажани з фаршем та рисом

Човники з баклажанів з фаршем – це прекрасний вибір, якщо ви хочете приготувати смачний обід або вечерю навіть для великої компанії.

Час приготування:

  • 1,5 години

Складові:

  • 2 баклажана
  • 300 г фаршу з яловичини
  • 1 червоний болгарський перець
  • 2 ст.л. оливкової олії
  • 3 ст.л. соєвого соусу
  • 1 цибулина
  • 2 зубчики часнику
  • 2 жмені довгого рису
  • Кілька гілочок петрушки
  • 1 ч.л. орегано
  • Сіль і перець

Дивіться відео, як запекти баклажани на грилі:

Спосіб приготування:

  1. Розігрійте духовку до 160 °С.
  2. Розріжте баклажан навпіл і виріжте м'якоть, щоб залишилися тільки човники.
  3. На великій сковороді обсмажте в олії фарш, тоді додайте туди дрібно нарізану цибулю, часник і червоний болгарський перець. Коли суміш трохи підсмажиться, влийте соєвий соус, додайте орегано і тушкуйте близько 10 хвилин.
  4. Одночасно злегка відваріть рис, щоб він був розсипчастим, і додайте його до фаршу і овочів. Перемішайте, а потім заповніть начинкою човники з баклажанів.
  5. Змастіть зверху фаршировані половинки оливковою олією.
  6. Викладіть баклажани в форму для випікання. Ви можете влити на денце трохи води, щоб під час запікання вони не були сухими. Накрийте форму фольгою і запікайте годину.
  7. Тоді зніміть фольгу і випікайте ще 15-20 хвилин, щоб страва підрум'янилася.
  8. Прикрасьте петрушкою і подавайте на стіл.

Теплий салат з баклажанів від Даші Малахової

Теплий салат з баклажанів
Теплий салат з баклажанів

Ароматний вегетаріанський салат із запечених баклажанів з помідорами, часником і базиліком можна подавати як самостійну страву або як доповнення до м'яса.

Час приготування:

  • 20 хвилин

Складові:

  • 1 баклажан
  • 3 помідори
  • 2 зубчики часнику
  • Оливкова олія
  • Базилік
  • Сіль, перець

Спосіб приготування:

  1. Баклажан очистіть від шкірки за допомогою "економки". Загорніть в харчову плівку і помістіть в мікрохвильовку на 3 хвилини.
  2. Помідори крупно наріжте і змішайте з подрібненим часником у великій мисці. Додайте сіль, перець, оливкову олію і перемішайте.
  3. Готовий і остиглий баклажан наріжте великими шматочками, викладіть в миску і перемішайте. Перед подачею додайте листя базиліка.

Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом кебаба з баклажанами в духовці, а також писали, як приготувати салат з баклажанів з фетою.

Читайте також:

Реклама на segodnya.ua Реклама
Всі новини Показати ще
Реклама на segodnya.ua Реклама
Новини шоу-бізнеса
Читати ще
Лайфхаки для життя
Більше хаків
Модно
Ідеї нейл-дизайну
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
1 /2
Більше варіантів
Цитата дня

Після чотирьох місяців війни ніхто з нас не в порядку

Цитата на segodnya.ua
Олена Зеленська Перша леді України
Читати інтерв'ю
Instagram тижня
Акаунт про супергероїв сучасності — ЗСУ
Підписатися
Дивитися фото
Зберегти у закладинки
Haute Couture
Розклад Fashion Weeks

Париж. Франція

3 – 7 липня

Париж. Франція

Маямі. США

14 – 21 липня

Маямі. США

Нью-Йорк. США

9 – 14 вересня

Нью-Йорк. США

Лондон. Англія

16 – 20 вересня

Лондон. Англія

Мілан. Італія

20 – 26 вересня

Мілан. Італія
Подробиці з модних показів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти