Різні на колір, різні на смак. В Україні все більшої популярності набуває новий гастрономічний тренд – їжа чорного кольору. Телеведучий Олександр Скічко влаштував дегустацію і розповів, яка вона на смак.
Він зізнається: їжа чорного кольору зараз така модна, що її можна знайти навіть вдома. "Я зустрічав сир чорного кольору у себе в холодильнику, але він був просто прострочений", – пожартував ведучий.
Найпопулярніше чорне блюдо – бургер. "Ммм .... це дуже смачно. Це жодним чином не відрізняється від білого бургера, але це дуже смачно, правда", – поділився враженнями Олександр.
А ось італійська паста, яка розмістилася на другому місці "чорного" топа, телеведучого не вразила: "Я спробую, а раптом вона відрізняється ... Чорна паста – як біла паста, абсолютно ніякої різниці".
Замикає трійку найпопулярніших "чорних" страв морозиво. "Якщо чесно, чорне морозиво виглядає не дуже. Таке відчуття, що дитина йшла з морозивом, воно впало в калюжу, а ти підняв і кажеш: "Ну не пропадати добру, і з'їв". Скуштуємо. Це щось дуже незвичайне", – розповів Скічко.
Незвичайний колір у десерту виходить завдяки активованому вугіллю, розкрив секрет шеф-кухар Максим Любієв. "Він частіше є на ринку. Його легше знайти в потрібній кількості, яка необхідна для такого об'ємного виробництва, його набагато вигідніше і дешевше використовувати", – розповів Максим.
Кулінар заспокоює: кількість чорного вугілля в морозиві мінімальне, тому здоров'ю не зашкодить. А ось щоб тісто вийшло темним – в нього додають чорнило каракатиці. Цей барвник теж натуральний і безпечний. Але недешевий. Півлітра коштує від восьмисот до тисячі гривень!
"Всього 50 г барвника вистачить, щоб зробити сто чорних булочок для бургерів", – розкрив секрет шеф.
Якщо ж така екзотика вам не до душі, Олександр Скічко радить повернутися до автентичних українських страв. "Чорний хліб з салом – це просто щось неймовірне", – вважає ведучий.
Нагадаємо, раніше "Сьогодні" розповідав про американський фуд-блогер, який пече неймовірні пироги з геометричним візерунком. Також ми писали про художницю, яка "оживляє" свою їжу за допомогою спеціальних прикрас.
Дивіться відео про геометричні десерти від Дінари Касько: