Куди поїхати у відпустку

Як правильно худнути

Якщо обгоріли на сонці

Модні джинси

Тести

Найдорожче

Чим смачно пригостити тата – 5 ідей до Дня батька

20 червня вітатимемо своїх батьків з їхнім заслуженими святом. Чоловіки люблять м'ясо, тож приготуйте ніжний м'ясний рулет террін, ще – фаршировані сиром печериці, а на десерт – ніжний домашній "Наполеон"
Святкове меню до Дня батька
Святкове меню до Дня батька / Фото: Depositphotos

Звісно, кожен з нас у курсі улюблених страв своїх батьків. Але одне спільне, ймовірно, є у всіх – без м'яса цього дня не обійтися. І щоб справді здивувати чоловіків, приготуйте французький рулет террін, а ще – легкий салат з молодої капусти і запіканку з баклажанів та печериці із сиром. Без десерту теж ніяк – ідеальним буде домашній "Наполеон".

Якщо хочете, щоб ваше літо теж стало ідеальним, то потрібно вибрати для себе чудове заняття – ідеї і оригінальні лайфхаки для цього знайдете в нашому календарі.

Гриби, фаршировані сиром, зеленню і сметаною

Фаршировані гриби із зеленню і сметаною
Фаршировані гриби із зеленню і сметаною / Фото: Depositphotos

Інгредієнти

  • 12 штук шампіньйонів
  • 1 цибулина
  • 2 ст. ложки сметани
  • 150 г пармезану
  • 3 гілочки кропу
  • Сіль, мелений чорний перець за смаком
  • Кілька столових ложок соняшникової олії

Спосіб приготування

  1. Очистіть печериці та протріть їх вологим рушником. Видаливши ніжки, викладіть капелюшки грибів на деко і трохи їх посоліть. Тепер візьміть другу частину грибів – ніжки. Очистіть їх і поріжте маленькими кубиками. Очистіть і наріжте цибулю тонкими півкільцями, завширшки близько 2 мм.
  2. Розігрійте сковороду, налийте в неї трохи олії та обсмажте подрібнену цибулину. Смажити потрібно до отримання золотистого кольору. Потім покладіть до цибулі гриби і добре перемішайте. Після цього тушкуйте суміш приблизно 5-7 хвилин. За цей час викладіть в сковороду сметану. Все ретельно перемішайте, одну хвилину погрійте і зніміть з вогню.
  3. Кріп промийте, обсушіть, дрібно наріжте і викладіть в сковороду. Добре перемішайте, додайте перець, сіль і знову перемішайте. Далі натріть на середній терці пармезан, відокремте від нього 2 ст. л. і відправте їх до грибної суміші.
  4. Розігрійте духовку до 200 градусів. Доки вона розігрівається, щільно нафаршируйте капелюшки зробленою сумішшю і посипте їх зверху натертим сиром.
  5. Випікайте страву приблизно 25-30 хвилин.

Читайте також:

Салат з молодої капусти, моцарели і помідорів чері

Фото: instagram.com/lecker_haus_lecker_essen/

Інгредієнти

  • Молода капуста – 200 г
  • Чері – 150 г
  • Цибуля-шалот – 15 г
  • Моцарелла (кульки) – 60 г
  • Кукурудза – 130 г
  • Оливкова олія
  • Зелень, перець, сіль

Спосіб приготування

  1. Усі інгредієнти нарізати, перемішати.
  2. Додати сіль, перець, зелень і оливкову олію. Зверху викласти моцарелу.

Читайте також:

Запіканка з баклажанів з фаршем і помідорами

Для Терезів – запіканка з Греції – мусака
Для Терезів – запіканка з Греції – мусака / Фото: Depositphotos

Інгредієнти

  • 3 баклажани
  • 400 г м'ясного фаршу
  • 1 цибулина
  • 2 помідори середнього розміру
  • 1 склянка томатного соку
  • 1 болгарський перець
  • 2-3 зубчики часнику
  • 1 щіпка сушеної м'яти
  • 1 щіпка сушеного орегано
  • Кілька гілочок петрушки
  • 50 мл олії
  • Сіль, перець – за смаком

Спосіб приготування

  1. Баклажани нарізати кружальцями завтовшки 1 см. Посолити і залишити хвилин 20, щоб виділився сік і пішла гіркота. Промити і обсушити паперовим рушником.
  2. Нарізати цибулю дрібним кубиком, половину цибулі додати в фарш, перемішати, посолити і поперчити.
  3. Готуємо соус: решту цибулі тушкувати на олії 3-5 хвилин. Нарізати помідори і перець кубиками. До цибулі додати томати, перець і часник, пропущений через прес, тушкувати ще 5 хвилин і влити томатний сік, посолити і поперчити. Довести до кипіння і вимкнути. Зняти з вогню, присмачити м'ятою і орегано і перемішати.
  4. На кожне кружальце баклажана викладаємо трохи фаршу і акуратно ставимо його в форму з високими бортиками. У результаті має вийти імпровізована змійка. Заливаємо соусом і випікаємо за 180 градусів 45 хвилин.

Читайте також:

Террін

Фото: instagram.com/primemeat.ru/

Інгредієнти

  • Фарш (яловичий) – 500 г
  • Філе індички – 200 г
  • Бекон – 150 г
  • Вершки – 100 мл
  • Яйце – 1 шт.
  • Фісташки – 30 г
  • Фундук – 20 г
  • Чорний перець, сухий часник, розмарин

Спосіб приготування

  1. Розігріти духовку на 180 градусів.
  2. Нарізати на дрібні шматочки філе індички і ретельно перемішати з фаршем. Розбити в фарш яйце, додати вершки і спеції.
  3. Частину горіхів подрібнити ножем і додати всі горіхи в фарш, перемішати.
  4. Прямокутну форму (як для кексу або хліба), вистелити папером для випічки, трохи змастити олією.
  5. Викласти поперек форми скибочки бекону так, щоб краї трохи звисали з двох боків.
  6. На бекон викласти фарш, розрівняти і накрити вільними кінцями скибочок бекону.
  7. Поставити форму на деко, налити на деко 2 склянки гарячої води і запікати годину. Якщо терин починає занадто швидко рум'янитися – прикрити верх фольгою.
  8. З готового терріна злити всю рідину, накрити його фольгою або папером для випічки, поставити в формі в холодильник, накрити чимось важким.

Домашній "Наполеон"

Фото: instagram.com/lubovicveti/

Інгредієнти (тісто)

  • 2 шт. – яйця
  • 400 г – вершкове масло
  • 150 мл – крижана вода
  • 1 ст. л. – оцет 9%
  • 2 ст. л. – горілка
  • 650 г – борошно
  • 0.5 ч. л. – сіль

Для крему

  • 700 мл – молоко
  • 2 шт. – яйця
  • 70 г – крохмаль кукурудзяний
  • 200 г – цукор
  • 140 г – вершкове масло 82,5%

Спосіб приготування

  1. Яйця збовтати із сіллю вінчиком. Влити крижану воду, оцет і горілку.
  2. Борошно з підмороженим маслом швидко порубати в крихту.
  3. У крихту влити яєчну суміш і швидко зібрати тісто в однорідний шар, намагаючись не вимішувати.
  4. Загорнути тісто в плівку і прибрати в холодильник на кілька годин.
  5. Поділити тісто на потрібну кількість частин, враховуючи, що під час випікання коржі звужуються на кілька сантиметрів. Шматочки тіста охолодити півгодини в холодильнику.
  6. Розкачати тісто тонко, обрізати коло потрібного діаметра, зробити проколи виделкою по всій площі коржа.
  7. Обрізки випікати разом з коржем, вони підуть для крихти на обсипання торта.
  8. Випікати коржі за 230 градусів до золотистого кольору приблизно 5 хвилин.
  9. У чаші з'єднати яйця, цукор, крохмаль і збовтати до однорідності.
  10. Молоко довести до кипіння, одразу зняти з вогню і влити в яєчну суміш безперервною тонкою цівкою при постійному помішуванні.
  11. Отриману суміш вилити назад в сотейник і уварити до загустіння.
  12. Зняти крем з вогню і додати вершкове масло, перемішати до повного його розчинення.
  13. Накрити крем плівкою і прибрати в холодильник на 3 години.
  14. Перед складанням торта перемішати міксером на низькій швидкості.
  15. Кожен корж змастити кремом, прибрати торт на ніч у холодильник, покрити крихтами.

І ще один варіант для святкового столу – кіш з тунцем і шпинатом за рецептом Григорія Германа.

Якщо захочете приготувати ситний м'ясний салат – то тут зібрано 10 їхніх рецептів.

Реклама
Найважливіші та найцікавіші новини завжди під рукою
Life Сьогоднi в telegram-каналi Пiдпишись на RSS-канал Life Сьогоднi на Google News
Реклама
Гороскоп
Твій гороскоп на Сьогодні
Читати гороскоп
Just do it
Корисна порада на Сьогодні
Робити зарядку для ніг
Чому це важливо?
Лайфхак дня
Як заготовити компот з абрикос
Хакнути
Сольник зірки
DOROFEEVA
31 липня / 20:00
5 головних концертів липня
Чи гідний сервіс на відпочинку в Україні?
Дізнатися більше про відпочинок
Спецпроект
Календар лайфхаків на літо
Липень
Лайфхаки за календарем
Гороскоп
Твій гороскоп на тиждень
25 - 31 липня
Читати гороскоп
Найдорожчий спецтопік
Дорожче просто не знайдеш
Оренда VIP-яхти — ₴27 000/година
За що такі гроші?
тест
Чи зможеш відрізнити дизайнерський одяг від речей з ринку?
Спробувати
Де купатися
Топ пляжів недалеко від Києва
Хочу дізнатися!

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти