Головна Сьогодні

Чим здивувати маму – три смачні ідеї з різних країн

У День матері в США печуть лимонний бісквіт, в Нідерландах – пишні млинці, а в Британії пригощаються кексом "Симнель"

День матері відзначається всюди. Правда, в кожній країні для цього свята є своя дата. Цього року у нас – це 9 травня. І сьогодні ми всі вітатимемо своїх мам. Хтось подарунком, а хтось здивує приємним сюрпризом у вигляді сніданку або солодощів. Давайте дізнаємося, що і як готують на День матері в Нідерландах, Британії та США.

Британія: кекс "Симнель"

Фото: instagram.com/christinapoznyak/

Інгредієнти

  • 300 г марципану (можна замінити фруктами);
  • 175 г м'якого вершкового масла;
  • 175 г цукрової пудри;
  • 175 г борошна;
  • 3 великих яйця;
  • 2 ч. л. меленої кориці;
  • цедра одного апельсина і лимона;
  • 175 г темних родзинок;
  • 75 г білих родзинок;
  • 75 г сушених вишень;
  • 5 ст. л. абрикосового джему;
  • по щіпці мускатного горіха, солі, меленого імбирц, корици.

Спосіб приготування

  1. Збити вершкове масло з цукром. Вбити три яйця. Перемішати обидві маси.
  2. Змішати борошно, мускатний горіх, мелений імбир, корицю і сіль. Викласти в яєчну суміш. Перемішати до однорідності.
  3. Додати заздалегідь замочені сухофрукти, натерту цедру. Перемішати.
  4. Викласти борошняну масу в дві змащені олією форми для випікання.
  5. Поставити в розігріту до 160 °C духовку на 90 хвилин.
  6. Змастити коржі абрикосовим джемом і зібрати торт.
  7. Розкачати частину марципана в пласт. Вирізати коло, як площа коржа. Викласти на верхній корж, просочений джемом.
  8. Розкачати решту марципану в кульки. Розмістити по периметру торта. Змастити поверхню яйцем.
  9. Поставити в розігріту до 100 °C духовку на 2-3 хвилини. Прикрасити цукровою пудрою.

Нідерланди: соковитий пай із солодким або солоним топінгом

Фото: instagram.com/foodlies.nl/

Інгредієнти на 4 порції

  • 3 яйця;
  • 3/4 склянки молока;
  • 3 ст. л. розтопленого вершкового масла;
  • 1/2 склянки борошна;
  • 2 ст. л. кукурудзяного крохмалю;
  • 1/2 ч. л. солі;
  • 1/2 ч. л. меленого чорного перцю.

Для начинки

  • Яєчня із шинкою і авокадо;
  • джем і вершки;
  • копчений лосось із зеленою цибулею і вершковим сиром.

Спосіб приготування

  1. Розігріти духовку до 220 °C, поставити в центр невелику глибоку сковороду (бажано чавунну) і залишити на 25 хвилин.
  2. Збити в блендері яйця на найвищій швидкості, доки вони не перетворяться на піну (приблизно одну хвилину). Влити молоко, додати дві столові ложки масла і збивати 30 секунд.
  3. Додати борошно, кукурудзяний крохмаль, сіль і перець і збивати до отримання однорідної маси.
  4. Витягнути сковороду з духовки і акуратно змастити всередині вершковим маслом. Щоб масло не встигло підгоріти, одразу вилити тісто в сковороду.
  5. Випікати в духовці 20-25 хвилин, доки тісто не стане повітряним і краї не підрум'яняться.
  6. Викласти зверху топінг за смаком.

США: лимонний бісквіт

Фото: instagram.com/vrednuha37/

Інгредієнти для бісквіта

  • Чотири яйця;
  • 120 г цукрового піску;
  • 30 г – лимонного соку;
  • цедра двох лимонів;
  • 30 г олії;
  • 120 г пшеничного борошна;
  • 20 г кукурудзяного крохмалю;
  • 10 г розпушувача;
  • дрібка куркуми.

Для пропитки

  • сік половини лимона;
  • 200 г води;
  • 50 г цукрового піску.

Для крему

  • 500 г м'якого сиру;
  • 50 г молока;
  • 100 г цукрової пудри.

Спосіб приготування

  1. Збити яйця і цукор в пишну піну. Додати олію, сік лимона і цедру, перемішати.
  2. Просіяти сухі інгредієнти, перемішати.
  3. Випікати за 160 градусів близько години. Дістати, остудити на решітці.
  4. Для пропитки змішати всі інгредієнти, закип'ятити, остудити і процідити.
  5. Для крему збити всі інгредієнти до однорідності.
  6. Бісквіт розрізати на три коржі. Зібрати торт: корж – пропитка – крем – корж – пропитка – крем.
  7. Прикрасити за смаком.

Тут знайдете п'ять трендових і корисних сніданків.

Підпишись на наш telegram

Лише найважливіше та найцікавіше

Підписатися
Читайте Segodnya.ua у Google News

Новини партнерів

Популярні статті

Новини партнерів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти