Головна Сьогодні

Український суперфуд – чай із шипшини: корисні властивості та рецепти

Цілющі властивості шипшини величезні. До його складу входять десятки мікроелементів, необхідних для здоров'я

Узимку, за різких перепадів температури повітря дуже важливо не тільки вміти правильно протистояти морозам і холодам, а й пам'ятати про підтримку імунітету. У цьому може чудово допомогти чай із шипшини. Плоди шипшини – чудовий засіб для зміцнення імунітету і загального оздоровлення організму. У складі шипшини багато мікроелементів таких, як пектин, ефірні олії, дубильні речовини, каротин. З мінералів у шипшині є залізо, натрій і фосфор. Разом з дієтологом Лорою Філіпповою розберемося у всіх властивостях шипшини максимально докладно та дізнаємося, які напої можна готувати з цієї ягоди.

Фото: instagram.com/filippova_dietology/

"Ягоди шипшини можна назвати справжнім українським суперфудом завдяки своєму багатому вітамінному складу.
За кількістю вітаміну С, наприклад, шипшина в кілька разів багатша за лимон. Серед інших вітамінів, що містять плоди шипшини – вітаміни групи В, РР і Р. Мікроелементи – калій, натрій, залізо і магній. А ще в складі є пептиди й дубильні речовини. Тепер про все детальніше", – каже Лора Філіппова.

Шипшина у вигляді відвару і його функції

Чай із шипшини
Чай із шипшини
Фото: Depositphotos

Відвар із шипшини має:

  • протизапальну дію
  • зміцнює імунну систему
  • корисний для кровоносної системи, завдяки вмісту заліза
  • знижує артеріальний тиск
  • має сечогінну дію, тому краще вживати напій у першій половині дня
  • допомагає впоратися з набряками
  • корисний при годуванні груддю – підвищує лактацію

Калорійність відвару із шипшини

Без додавання цукру або меду калорійність такого напою лише 26 ккал на чашку (200 г). Можна з вечора залити плоди шипшини окропом і закрити в термосі. На ранок напій готовий. Корисно пити натщесерце . Дітям – чашка на день, дорослим – до 2-х чашок.

І ще кілька рецептів напоїв із шипшини

Фото: instagram.com/traviattika/

Чай із шипшини можна заварювати як у чайнику, так і термосі. Дві столові ложки подрібнених ягід заливають склянкою окропу і настоюють 8-10 хвилин.

Також плоди шипшини можна поєднувати з чаєм або каркаде. Щоб чай був смачним і ароматним, його заварюють у термосі. Для цього беруть три столові ложки шипшини, одну чайну ложку чаю і цукор за смаком, настоюють протягом двох годин.

Зрештою ви отримуєте смачний, ароматний, а найголовніше – дуже корисний цілющий напій. Обов'язково включіть у свій раціон чай із шипшини взимку. Він зігріє вас у холодний день і захистить від застуди.

А тут читайте про продукти, які допоможуть роботі вашої печінки.

Підпишись на наш telegram

Лише найважливіше та найцікавіше

Підписатися
Читайте Segodnya.ua у Google News

Новини партнерів

Популярні статті

Новини партнерів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти