"Насправді, скони – це англійські булочки до чаю. Вітаються сухофрукти, розмарин, чебрець, кмин – все, що ароматизує тісто на наш смак", – написав Григорій Герман в своєму Facebook.
Англійські скони за рецептом Григорія Германа
Складові:
- Борошно пшеничне – 300 г
- Масло вершкове холодне – 100 г
- Розпушувач – 3 чайні ложки
- Молоко – 100 мл
- Яйце куряче – 1 шт
- Цукор – 4 ст. ложки
- Сіль – щіпка
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
Рецепт приготування:
- У миску блендера насипаємо борошно, масло, розпушувач, сіль і цукор. Збиваємо. Якщо ж немає блендера, ані насадки немає – є альтернатива. У глибокій ємності змішуємо борошно, розпушувач і цукор. Ріжемо масло великими шматками і відправляємо до борошна. Тепер пальцями перетираємо масло і борошно. Внаслідок жодного цілісного шматка масла залишитися не повинно, а замість цього у вас в мисці буде маса, дуже схожа одночасно і на пісок, і на дрібні панірувальні сухарі.
- Виделкою або вінчиком змішуємо яйце і молоко. Додаємо в миску з борошном. Швидко вимішуємо тісто. Прибираємо тісто на 15 хвилин у холодильник.
- Дістаємо тісто. Розкачуємо в лист, завтовшки 2-3 сантиметри. Тепер будь-якою формою вирізаємо з тіста скони. Квадратні, круглі, різних розмірів. В крайньому випадку, використовуємо підручні матеріали – чарки, банки з-під дитячого харчування.
- Вистилаємо деко папером для випікання і викладаємо скони. Відправляємо в духовку на 20-25 хвилин. Подаємо разом з кавою або чаєм.
Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом бананового кексу з шоколадом і горіхами. Ми також писали, як приготувати сіннабони з родзинками.
Дивіться відео, як приготувати скони за рецептом Олексія Суханова:
Читайте також: