Булгур з овочами і курячим філе – смачна, ситна і корисна страва для всієї родини. Рецепт можна щоразу змінювати, додаючи різні овочі і прянощі.
Дивіться відео, як приготувати курячі мафіни:
Щоб булгур при варінні вийшов розсипчастим , його слід попередньо обсмажити на олії або вершковому маслі і тільки потім залити водою. Крупа зазвичай готується 20-30 хвилин.
Булгур з куркою і овочами
Час приготування:
- 1 годину + час для маринування
Калорійність:
- 216 ккал на 100 г
Інгредієнти:
- 1 куряча грудка
- 200 г булгура
- 1 морква
- 1 цибулина
- 1 помідор
- 1 солодкий перець
- Сіль, прянощі – за смаком
- Зелень – за смаком
- Рослинна олія – для смаження
Для маринаду:
- 50 мл соєвого соусу
- 1 ч.л. гірчиці
- Трохи коріандру
Спосіб приготування:
- Куряче філе нарізати великою соломкою і замаринувати в суміші соєвого соусу, гірчиці і коріандру. Залишити мінімум на 2 години, краще на ніч.
- Обсмажити грудку до золотистої скоринки.
- На соняшниковій олії обсмажити цибулю, моркву, перець. Додати подрібнений в блендері помідор і прогріти.
- Відварити булгур за інструкцією на упаковці.
- З'єднати курку, булгур, овочі, сіль, прянощі і тушкувати до готовності.
- В кінці додати дрібно нарізану зелень (петрушку або кінзу).
Які спеції додати в булгур
Ви можете використовувати коріандр, бадьян, копчену паприку і суміш мелених перців.
Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати пісний плов з булгура . "Сьогодні" також ділилися рецептом фаршированого перцю з булгуром .