Брюссельська капуста з'являється на прилавках наприкінці осені . Вона може похвалитися високим вмістом багатьох поживних речовин. Купуючи свіжу брюссельську капусту, вибирайте щільні качанчики, ті, що здадуться вам заважкими для свого розміру, без жовтизни і плям.
Дивіться відео, де не слід купувати овочі:
Перед смаженням обов'язково підготуйте капусту: зріжте основу качана і видаліть зовнішні листки. І пам'ятайте: якщо брюссельську капусту готувати надто довго, вона стане занадто м'якою і набуде різкого, неприємного запаху.
Брюссельська капуста з яйцем
Час приготування:
- 30 хвилин
Калорійність:
- 233 ккал на 100 г
Складові:
- 25 мл води
- 200 г брюссельської капусти
- 35 мл соняшникової олії
- 40 г борошна
- 5 г солі
- 1 яйце
Спосіб приготування:
- Розділити яйце на білок і жовток. Жовток з'єднати з сіллю і водою, злегка збити вінчиком.
- Додати просіяне борошно. Білок збити до стійкої піни і вмішати в кляр.
- Підготовлену брюссельську капусту промити і відварити в киплячій, злегка підсоленій воді до м'якості, приблизно 10 хвилин. Відкинути на друшляк і дати стекти рідині.
- Порціями опускати капусту в кляр, стежачи за тим, щоб вона рівномірно з усіх боків покрилася цим кляром.
- Обсмажити з усіх боків до золотистого кольору на гарячій сковороді з соняшниковою олією.
- Перекласти на тарілку, застелену паперовим рушником, щоб вбрався зайвий жир.
Чим корисна брюссельська капуста
- Брюссельська капуста багата на сірку, калй, вітаміни С і B, а також прекрасне джерело фолієвої кислоти;
- Капуста містить вітамін К, який важливий для згортання крові і метаболізму кісткової тканини;
- Брюссельська капуста багата клітковиною, що підтримує здоров'я травної системи і знижує ризик серцевих захворювань і діабету;
- Клітковина і антиоксиданти в брюссельській капусті допомагають підтримувати стабільний рівень цукру в крові.
Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати котлети з брюссельською капустою . Ми також повідомляли, що брюссельська капуста знижує ризик раку .