Новий рік 2019 – це рік Жовтої Земляної Свині. Ми розповімо, як приготувати оригінальні святкові страви у вигляді символу наступаючого року. Зробити це досить просто, але результат обов'язково порадує вас і ваших гостей.
Пиріг "Хрюшка"

Приготуйте несолодкий пиріг з дріжджового або листкового тіста. Ми рекомендуємо взяти за основу рецепт рулету з тунцем, горошком і яйцем. Надайте йому вигляд поросяти, сформуйте з обрізків тіста вушка, п'ятачок і хвостик. Для очей і носика використовуйте бутони гвоздики, сушену чорницю або родзинки. Змастіть збитим яйцем і відправте в духовку.

Салат "Свинка"

Приготуйте класичний салат "Мімоза" з тертим жовтком зверху. Підсмажте хліб на сковороді або в духовці. Вуха "свинці" зробіть зі шматочка батона, розрізаного навпіл, а п'ятачок – зі шматочка багета (перед смаженням зробіть в ньому два отвори). Прикрасьте салат кружечками маслин.
Дитячі бутерброди "Поросята"

Таке частування обов'язково сподобається дітям. Приготуйте звичайний бутерброд з сиром і ковбасою (беріть м'ясні вироби без свинини, щоб не "розлютити" символ наступаючого року). Відваріть яйця круто, охолодіть і почистіть. Зробіть вуха, п'ятачки і хвостики з ковбаси. Щоб прикріпити вуха і хвіст, вкладіть їх у надрізи. Ніс зафіксуйте бутонами гвоздики. З цієї ж спеції зробіть очі.
Пиріжки "Хрюші"

Приготуйте з листкового тіста круглі заготовки для пиріжків з будь-якою начинкою на свій смак. Це можуть бути смажені гриби з цибулею або начинка з яблук, родзинок і кориці. Зробіть з обрізків тіста п'ятачки, очі і гострі вушка, прикріпіть до пиріжків. Акуратно змастіть збитим яйцем і молоком, потім доведіть до золотистого кольору в духовці.
Фаршировані кальмари у вигляді поросят

Як і в попередніх рецептах, начинка для цієї страви може бути абсолютно різною. Ми пропонуємо азіатську начинку від Олексія Суханова або наповнення з яєчних жовтків і пряних трав від Юлії Висоцької. Коли кальмари будуть готові, прикрасьте їх, як на фото вище.
Булочки "Поросята"

Це звичайні круглі булочки з дріжджового тіста з сосискою всередині. Очі "свинок" зробіть з родзинок або гвоздики, а вуха з половинок неочищеного мигдалю. І не забудьте зробити отвори в сосисках, щоб вийшов п'ятачок.
Салат "П'ятачок"

Основа цієї страви – салат з майонезом і тертим яєчним жовтком, приготований в кулінарному кільці. Прикрасьте його тонкими скибочкою ковбаси і шматочками маслин. Тарілку декоруйте петрушкою і морквяними зірочками.
Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептами традиційних салатів на Новий рік. Крім цього, сайт "Сьогодні" писав, як приготувати салат Олів'є від Юлії Висоцької.
Дивіться відео, як зустрічати Новий рік Свині 2019:
Читайте також: