I love Ukraine

Все про Джонсона

Книги на літо

Секс vs сльози

Басейни у Києві

Тиждень моди

Баклажани парміджано: класичний рецепт італійської страви

Щоб зробити страву більш ситною, можна додати обсмажений м'ясний фарш

Баклажани парміджано – відома страва італійської кухні. Її готують з баклажанів з додаванням томатного соусу, базиліка, часнику і різних видів сиру.

Походження страви викликає суперечки: її часто вважають сіцілійською, але є ті, хто думає, що вона з'явилася в регіоні Кампанія.

Реклама

Баклажани парміджано

Баклажани парміджано: рецепт з фото
Баклажани парміджано: рецепт з фото

Час приготування:

Реклама
  • 1,5 години

Калорійність:

  • 172 ккал на 100 г

Складові:

  • 1,5 кг баклажанів
  • 1 кг помідорів "сливка" для пасати
  • 200 г моцарели
  • 100 г пармезану
  • 2 зубчики часнику
  • Щіпка сушеного орегано
  • Пучок свіжого базиліку
  • 2-3 столових ложки оливкової олії
  • Рослинна олія для смаження
  • Жменя панірувальних сухарів (опціонально)

Читайте також:

Реклама

Спосіб приготування:

  1. Баклажани нарізати уздовж шматочками товщиною 5 мм. У сковороду налити олію так, щоб вона повністю покривала дно. На великому вогні швидко обсмажити баклажани з двох сторін до золотистого кольору. Викласти на паперовий рушник, щоб стекла зайва олія.
  2. Приготувати пасату. Помідори надрізати навхрест, кинути на хвилину в киплячу воду. Видалити шкірку і збити блендером. У сковороді розігріти оливкову олію з розчавленими зубчиками часнику, злегка їх підрум'янити і викинути. Викласти в сковороду томатне пюре, додати дрібку орегано, сіль і перець за смаком, і тушкувати на маленькому вогні 20-30 хвилин, поки не випарується зайва рідина.
  3. Зібрати страву. На дно форми для запікання викласти трохи соусу, потім – смажені баклажани. Щедро змастити їх соусом, викласти ще один шар овочів. Потім – нарізані шматочки моцарели. Присипати натертим на дрібній тертці пармезаном.
  4. Зверху сиру – знову соус, баклажани, соус, сир і т.д., поки не закінчаться шари. Зверху повинні бути баклажани, щедро политі соусом. Присипати панірувальними сухарями (за бажанням) і пармезаном. Відправити в розігріту до 190 градусів духовку і запікати 25-30 хвилин.
  5. Посипати свіжим базиліком, розділити на порційні шматочки і подавати.

Корисна порада

Щоб зробити страву більш дієтичною, частину баклажанів можна не смажити, а бланшувати.

Дивіться відео, як приготувати баклажани на грилі:

Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом кебаба з баклажанами в духовці, а також писали, як приготувати салат з баклажанів з фетою.

Читайте також:

Реклама на segodnya.ua Реклама
Всі новини Показати ще
Реклама на segodnya.ua Реклама
Новини шоу-бізнеса
Читати ще
Лайфхаки для життя
Більше хаків
Модно
Ідеї нейл-дизайну
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
1 /2
Більше варіантів
Цитата дня

Після чотирьох місяців війни ніхто з нас не в порядку

Цитата на segodnya.ua
Олена Зеленська Перша леді України
Читати інтерв'ю
Instagram тижня
Акаунт про супергероїв сучасності — ЗСУ
Підписатися
Дивитися фото
Зберегти у закладинки
Haute Couture
Розклад Fashion Weeks

Париж. Франція

3 – 7 липня

Париж. Франція

Маямі. США

14 – 21 липня

Маямі. США

Нью-Йорк. США

9 – 14 вересня

Нью-Йорк. США

Лондон. Англія

16 – 20 вересня

Лондон. Англія

Мілан. Італія

20 – 26 вересня

Мілан. Італія
Подробиці з модних показів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти