Головна Сьогодні

Авокадо: що робити, якщо ви купили недозрілий фрукт

Ця порада допоможе зробити авокадо м'яким і смачним

Справжні любителі авокадо знають, як правильно вибирати цей корисний для здоров'я фрукт. Незалежно від його розміру або наявності пупиришків на шкірці, головну увагу потрібно звертати на м'якість плода.

Як вибрати авокадо

Недозріле авокадо – суцільне розчарування для тих, хто пробує його вперше. Зелена дубово-тверда м'якоть, і за текстурою, і за смаком нагадує сирий кабачок.

Інша крайність – перезрілий плід, який почав підгнивати. Ознаками такого авокадо можуть служити його надмірна, водяниста м'якість, темні точки і плями на шкірці.

Хороший зрілий авокадо має рівномірний колір і рівномірну м'якість: при натисканні на шкірку палець повинен легко залишати вм'ятину, але не потопати в плоді. Ідеальний авокадо настільки м'який і маслянистий, що його можна легко намазати на хліб.

Як зробити авокадо м'яким

Якщо трапилося помилитися і купити недостиглі плоди, цілком можливо довести їх до кондиції самостійно. Кожен авокадо окремо загортається в папір і кладеться в сухе темне місце при кімнатній температурі. Через три-шість днів, в залежності від початкової стадії стиглості, плоди будуть готові до вживання.

З чим їсти авокадо

Авокадо, додані в салати, надають їм чудовий, олійно-горіховий присмак. Цей фрукт – відмінний варіант для бутербродів: на скибочку зернового або житнього хліба намазати м'яку м'якоть авокадо, присипати сіллю і прикрасити листиком салатного лука. Зверху трохи скропити лимонним соком.

Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом яєчні в авокадо.

Дивіться відео, як приготувати закуску в авокадо:


Підпишись на наш telegram

Лише найважливіше та найцікавіше

Підписатися
Читайте Segodnya.ua у Google News
Джерело: goodhouse.com.ua

Новини партнерів

Популярні статті

Новини партнерів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти