I love Ukraine

Все про Джонсона

Книги на літо

Секс vs сльози

Басейни у Києві

Тиждень моди

8 способів приготування сочевиці, щоб зробити її набагато смачніше

Сочевиця – одна з найкорисніших серед бобових. Вона легка в приготуванні та прекрасно насичує. Її можна додавати в оригінальні салати, готувати крем-супи, смажити котлети і пишні коржі
Сочевиця з грибами
Сочевиця з грибами

Потужне джерело білка, до того ж ще й смачне – так кажуть про сочевицю. На відміну від інших бобових, сочевиця готується набагато швидше, в цьому її зручність. Головне – вміти правильно її зварити. Її можна використовувати не тільки в супах і теплих салатах, вона може стати фаршем для котлет і навіть для рулетів. 8 цікавих застосувань сочевиці знайдете нижче. А в цьому матеріалі дізнаєтеся, як максимально вигідно підготуватися до пікніка.

Рулет із сочевиці

Реклама

Рулет з сочевиці
Рулет з сочевиці

Інгредієнти

  • 150 г сочевиці
  • 200 г консервованої квасолі (будь-який, можна і в томаті)
  • 100 г вівсяних пластівців
  • 2 ст. л. насіння льону
  • 4 зубчики часнику
  • 80 г волоських горіхів
  • 70 г насіння соняшнику
  • 1 морква (дрібно натерта)
  • 200 г грибів (шампіньйони)
  • 1 цибулина
  • по 2 ст. л. томатної пасти, соєвого соусу
  • по 1 ст. л. гірчиці, чебрецю, розмарину
  • Петрушка, перець і сіль – за смаком

Для глазурі

Реклама
  • 40 г журавлини
  • 1 ч. л. цукру
  • 2 ст. л. кетчупу

Спосіб приготування

  1. Цибулю, часник і гриби обсмажити, сочевицю зварити до готовності. Пластівці і насіння льону подрібнити до стану борошна.
  2. Сочевицю, квасолю, горіхи, насіння несильно подрібнити блендером.
  3. Додати інші інгредієнти, перекласти у форму, змащену олією, і випікати за 200 градусів30 хвилин.
  4. Журавлину і кетчуп змішати, трохи пробити блендером і намазати на рулет.
  5. Поставити на 15 хвилин в духовку. Потім прикрасити розмарином і журавлиною. Коли рулет охолоне – дістати з форми.

Читайте також:

Сочевичні коржі

Реклама

Коржики із сочевиці
Коржики із сочевиці

Інгредієнти

  • 500 г червоної сочевиці
  • 500-600 мл води
  • 1 невелика цибулина
  • 2 середні моркви
  • 3 невеликих помідори
  • зелень, сіль, приправи – за смаком

Спосіб приготування

  1. Сочевицю замочити на ніч, добре промити. Додати воду і пробити блендером до стану рідкої сметани.
  2. Цибулю дрібно порубати, моркву натерти на крупній тертці. Протушкувати на сковороді з невеликою кількістю води 10 хвилин. Остудити.
  3. Помідори дрібно нарізати.
  4. З'єднати овочі та тісто із сочевиці, додати зелень, приправи і сіль.
  5. Нагріти сковороду без оліїа, викласти ложкою невеликі коржі й накрити кришкою.
  6. Смажити на невеликому вогні з двох боків.

Салат з сочевиці з беконом і грінками

Салат з беконом та грінками
Салат з беконом та грінками

Інгредієнти

  • 2 зубчики часнику
  • 1 пучок свіжого чебрецю
  • 400 г зеленої сочевиці
  • 125 г міксу салатного листя
  • 1 ст. л. червоного винного оцту
  • 2 ст. л. бальзамічного оцту
  • 8 скибочок копченого бекону
  • 1/2 батона білого хліба
  • Оливкова олія
  • Чорний перець, морська сіль

Спосіб приготування

  1. Попередньо розігріти духовку і помістити туди дві тарілки, щоб вони були теплими при подачі.
  2. Відварити сочевицю до готовності. Дати стекти зайвої рідини.
  3. У каструлі з товстим дном розігріти трохи оливкової олії, додати туди дрібно нарізаний часник, чебрець і сочевицю. Обсмажувати близько 2 хвилин.
  4. Помити і просушити мікс-салат.
  5. У сочевицю додати винний оцет, сіль і перець. Накрити кришкою, щоб вона не охолола.
  6. Для заправки змішати в баночці з кришкою бальзамічний оцет, оливкову олію, сіль, перець. Добре струсити банку.
  7. Бекон нарізати на скибочки, обсмажити на сковороді.
  8. Викласти на паперовий рушник, дати вбратися зайвому жиру.
  9. У сковороду з жиром від бекону покласти нарізаний на великі шматочки хліб. Підсмажити.
  10. Змішати бекон і грінки і поставити в духовку, щоб вони прогрілися.
  11. Викласти сочевицю в миску з мікс-салатом. Струснути банку із заправкою, вилити її на гарячу сковороду і дати закипіти. Готувати 2 хвилини.
  12. Вилити заправку з миску з салатом, швидко перемішати. Потім додати грінки і бекон і знову перемішати.

Салат з сочевиці з грушею

Салат з сочевиці з грушею
Салат з сочевиці з грушею

Інгредієнти

  • 200 г вареної коричневої сочевиці
  • 2 стиглі, але тверді груші
  • 2-4 гілочки петрушки
  • 2 ст. л. лимонного соку
  • 2 ч. л. олії
  • Мелений чорний перець
  • Морська сіль

Спосіб приготування

  1. Груші очистити від шкірки і насіння, нарізати кубиками, полити лимонним соком.
  2. Листя петрушки дрібно нарізати.
  3. Змішати з вареною сочевицею, олією і грушами.
  4. Додати сіль і перець за смаком, акуратно перемішати.

Читайте також:

Суп з сочевицею, грибами і квасолею

Суп з сочевиці
Суп з сочевиці

Інгредієнти

  • Сочевиця – 300 г
  • Квасоля біла – 200 г
  • Гриби сушені – 50 г
  • Цибуля – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Корінь петрушки, селери і пастернаку – 50 г
  • Часник – 1 зубчик
  • Олія – 50 г
  • Зелень – 2 гілочки
  • Сіль, спеції – за смаком

Спосіб приготування

  1. Гриби замочити в холодній воді на півгодини.
  2. Замочену з вечора квасолю відваріть до готовності і протріть через сито до пюреобразного стану.
  3. Відваріть окремо сочевицю і гриби, грибний бульйон відставте.
  4. Цибулю і моркву дрібно поріжте і злегка обсмажте на олії.
  5. Відварені гриби поріжте, з'єднайте з овочами і ще спасеруйте.
  6. У киплячий грибний бульйон додайте квасолеве пюре, сочевицю і зажарку.
  7. Доведіть до смаку і наприкінці покладіть дрібно рубаний часник і зелень.

Читайте також:

Котлети з сочевиці

Котлети з сочевиці
Котлети з сочевиці

Інгредієнти

  • 1 склянка червоної або зеленої сочевиці, попередньо розмоченої у воді
  • 1/2 склянки води
  • 1/2 склянки сухих хлібних крихт
  • 2 нарізані цибулини
  • 3-4 зубчики часнику
  • петрушка
  • кріп
  • листя селери
  • сіль, перець

Спосіб приготування

  1. Сочевицю залити холодною водою і дати їй набрякнути. Рідину злити.
  2. У блендер налити півсклянки води, перемолоти разом цибулю, розмочену сочевицю, зелень, часник.
  3. В отриману суміш додати склянку хлібних крихт, сіль і перець за смаком. Якщо вийшла рідка суміш, то дати постояти півгодини. За цей час сухі хлібні крихти вберуть рідину.
  4. Смажити на сковорідці, як звичайні котлети. Котлети легко ліпляться і тримають форму.
  5. Подавати зі свіжим салатом і йогуртовим соусом із зеленню і часником.

Сочевиця з грибами

Сочевиця з грибами
Сочевиця з грибами

Інгредієнти

  • 1 чашка зеленої сочевиці
  • 6-8 печериць
  • 2 зубчики часнику
  • жменя кропу і петрушки
  • сіль і перець – за смаком
  • по 1 ч. л. розмарину і коріандру
  • спеції для грибів

Спосіб приготування

  1. Замочити сочевицю на 2-3 години в холодній воді. Залити 2 чашками води. Дочекатися закипання, прибрати піну і зменшити вогонь. Готувати 30 хвилин.
  2. Гриби помити і нарізати на тонкі слайси.
  3. Подрібнити часник, обсмажити на сковороді 30 секунд.
  4. Додати гриби, готувати 5 хвилин.
  5. Додати сочевицю з залишками води і спеціями. Готувати ще 5-7 хвилин під кришкою.
  6. Вимкнути і додати зелень.

Читайте також:

Теплий прованський салат з сочевицею

Салат з сочевиці з овочами
Салат з сочевиці з овочами

Інгредієнти

  • 300 г сочевиці
  • 1 велика морква
  • по 1 середній цибулині і стеблу селери
  • 3 зубчики часнику
  • 3 гілочки петрушки
  • 2 гілочки чебрецю
  • 4 бутони гвоздики
  • 2 лаврове листя

Для соусу

  • 1 ч. л. гірчиці
  • 1 ст. л. винного оцту
  • 4 ст. л. оливкової олії
  • 1 ч. л. солі
  • Мелений чорний перець
  • За 2 гілочки базиліка, петрушки і тархуна

Спосіб приготування

  1. Цибулину очистити і, не розрізаючи, увіткнути в неї бутони гвоздики. Часник, не очищаючи, злегка розчавити тильною стороною ножа. Моркву помити, почистити, нарізати дрібними кубиками.
  2. Сочевицю перебрати, промити, покласти в каструлю. Додати часник, нашпигований гвоздикою цибулю, селеру (розрізавши його наполовину), лаврове листя, цілі гілочки петрушки і чебрецю.
  3. Залити літром холодної води, довести до кипіння і варити 15-40 хвилин залежно від сорту сочевиці. За 10 хвилин до закінчення варіння всипати порізану моркву. З готової сочевиці злити воду, видалити трави, цибуля, селера. Часник вийняти, але не викидати.
  4. Часник очистити від лушпиння, покласти в ємність для подрібнення, додати гірчицю, винний оцет, оливкову олію, сіль і чорний перець. Подрібнити.
  5. У зелені видалити жорсткі стебла, листя дрібно порубати. Додати до соусу, перемішати. Полити соусом теплий салат, подавати до столу.

І ще один цікавий рецепт супу – вішісуаза – дізнаєтеся з відео.

Тут зібрані рецепти найнесподіваніших страв з пшона.

Реклама на segodnya.ua Реклама
Всі новини Показати ще
Реклама на segodnya.ua Реклама
Новини шоу-бізнеса
Читати ще
Лайфхаки для життя
Більше хаків
Модно
Ідеї нейл-дизайну
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
1 /2
Більше варіантів
Цитата дня

Після чотирьох місяців війни ніхто з нас не в порядку

Цитата на segodnya.ua
Олена Зеленська Перша леді України
Читати інтерв'ю
Instagram тижня
Акаунт про супергероїв сучасності — ЗСУ
Підписатися
Дивитися фото
Зберегти у закладинки
Haute Couture
Розклад Fashion Weeks

Париж. Франція

3 – 7 липня

Париж. Франція

Маямі. США

14 – 21 липня

Маямі. США

Нью-Йорк. США

9 – 14 вересня

Нью-Йорк. США

Лондон. Англія

16 – 20 вересня

Лондон. Англія

Мілан. Італія

20 – 26 вересня

Мілан. Італія
Подробиці з модних показів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти