I love Ukraine

Все про Джонсона

Книги на літо

Секс vs сльози

Басейни у Києві

Тиждень моди

8 страв з курячою грудкою, які ви не втомитеся готувати

Чудовий варіянт для швидкої і корисної вечері та обіду – це куряча грудка. Її можна відварити або запекти і додати в салат, ще приготувати її в духовці, начинену зеленню у смачному соусі
Страви з курячою грудкою
Страви з курячою грудкою

Куряча грудка сама по собі трохи сухувата, на відміну від курки, приготовленої на сковороді. Але вихід є – запекти її із соковитими овочами або зеленню, відварити і додати в салат, де буде присутня цікава заправка. Результат один – ви отримаєте смачну і ситну їжу, яку можна їсти ввечері та не хвилюватися за фігуру. А як провести це літо незабутньо, дізнаєтеся з нашого календаря літа.

Фарширована куряча грудка в пергаменті

Реклама

Фаршировані курячі грудки
Фаршировані курячі грудки

Інгредієнти

  • Грудки – 500 г
  • Помідори -1-2 шт.
  • Сир – 50 г для начинки і 70 г для додання скоринки
  • Сіль, чорний мелений перець
  • Зелень свіжа
  • Гірчиця (зернова або звичайна) – 1 ст. л.
  • Майонез (сметана) – 2 ст. л.
  • Часник – 3 зубчики

Спосіб приготування

Реклама
  1. Грудки розрізати уздовж, посипати сіллю і перцем з усіх боків.
  2. Для начинки дрібно нарізати зелень, додати подрібнений часник, гірчицю, майонез і 50 г тертого сиру. Перемішати.
  3. Начинити курку і скласти вдвічі. З пергаменту сформувати човник, схожу на хачапурі.
  4. Зверху філе викласти кружечки помідорів і посипати тертим сиром.
  5. Запікати за 200 градусів 35 хвилин.

Салат з ананасом, кукурудзою і курячою грудкою

Салат з ананасом, кукурудзою і курячою грудкою
Салат з ананасом, кукурудзою і курячою грудкою

Інгредієнти

Реклама
  • Яйця – 2 шт.
  • Майонез – за смаком
  • Консервована кукурудза – 1 б.
  • Консервований ананас – 380 г
  • Огірки – 2 шт.
  • Куряча грудка – 300 г
  • Кілька гілочок зелені
  • Сіль, перець – за смаком

Спосіб приготування

  1. Курячу грудку відварити і розділити на волокна або нарізати дрібними кубиками.
  2. Огірок порізати соломкою, яйця відварити круто і дрібно порубати.
  3. Зелень помити і подрібнити.
  4. Перемішати всі інгредієнти салату і заправити майонезом.

Читайте також:

Куряча грудка з чорносливом і горіхами

Куряча грудка з чорносливом і горіхами
Куряча грудка з чорносливом і горіхами

Інгредієнти

  • Черствий хліб, порваний на шматочки – 2 товстих скибочки
  • Сік мандариновий – 80 мл
  • Терта цедра двох мандаринів
  • Подрібнена петрушка – 1 ст. л.
  • Горіхи волоські, нарізані – 45 г
  • Чорнослив, нарізаний – 45 г
  • М'яке вершкове масло – 20 г
  • Сіль, перець – за смаком
  • Філе курячих грудок – 4 шт.
  • Олія – 1 ст. л.
  • Бульйон курячий або овочевий – 250 мл
  • Чебрець – 4 гілочки

Спосіб приготування

  1. Духовку розігрійте до 180 градусів.
  2. Хліб замочіть у мандариновому соку, потім відіжміть зайву рідину.
  3. Змішайте хлібну масу з тертою цедрою двох мандаринів, крупно порубаними горіхами і чорносливом, дрібно нарізаною петрушкою і розм'якшеним вершковим маслом.
  4. На кожному курячому філе зробіть надріз гострим ножем, щоб отримати кишеньку. Натріть сіллю і перцем.
  5. Заповніть філе начинкою, краю скріпіть зубочистками.
  6. На сковороді розігрійте столову ложку олії. Обсмажте грудки з двох боків до рум'яної скоринки, приблизно по три хвилини з кожного боку.
  7. Перекладіть у форму для запікання. Залийте курячим або овочевим бульйоном. Додайте чебрець. Запікайте в розігрітій до 180 градусів духовці 30 хвилин.

Читайте також:

Теплий салат з буряком, горошком і курячими грудками

Салат з буряка з куркою и горошком
Салат з буряка з куркою и горошком

Інгредієнти

  • 1 куряча грудка
  • 1 великий буряк
  • 1 б. консервованого зеленого горошку
  • 1 пучок листя салату
  • 2 гілочки петрушки або кропу
  • 2 ст. л. яблучного оцту
  • 2 ст. л. олії

Спосіб приготування

  1. Курячі грудки відварити в підсоленій воді до готовності і нарізати кубиками.
  2. Окремо зварити буряк, почистити і також нарізати кубиками.
  3. З горошку злити зайву рідину. Листя салату порвати. Петрушку дрібно порубати.
  4. У салатник змішати м'ясо, буряк, горошок, листя салату і петрушку.
  5. Заправити оцтом і рослинним маслом. Посолити, поперчити і перемішати.
  6. Подавати салат теплим.

Читайте також:

Куряча грудка з в'яленими помідорами і шпинатом в прошуто

Куряча грудка з в'яленими помідорами
Куряча грудка з в'яленими помідорами

Інгредієнти

  • 300 г свіжого шпинату
  • Велика жменю в'ялених томатів в олії
  • Велика жменю кедрових горіхів
  • Сіль, чорний мелений перець – за смаком
  • Трохи олії
  • 4 курячі грудки
  • 150 г скибочок прошуто
  • Кілька гілочок свіжого чебрецю

Спосіб приготування

  1. Шпинат помити, обсушити і порубати листя ножем.
  2. Готувати 5 хвилин в невеликій кількості олії, посолити.
  3. В'ялені томати крупно порубати.
  4. Змішати в мисці шпинат, томати, столову ложку олії з бляшанки з томатами і кедрові горіхи.
  5. Натерти курячі грудки сіллю і перцем з усіх боків.
  6. Надрізати кожну грудку так, щоб отримати "кишеньку".
  7. Наповнити поглиблення начинкою.
  8. Загорнути кожну грудку в тонкі скибочки прошуто.
  9. Викласти на деко разом з гілочками чебрецю і запікати на верхньому рівні духовки за 180 градусів 20-30 хвилин.

Куряча грудка на грилі

Куряче філе на грилі
Куряче філе на грилі

Інгредієнти

  • Куряча грудка – 400-500 г
  • Оливкова олія – 2 ст. л.
  • Діжонська гірчиця – 1 ст. л.
  • Соєвий соус – 50 мл
  • Часник – 2-3 зубчики
  • Імбир корінь – 10 г
  • Гвоздика – 10 г
  • Апельсиновий сік – 50 мл
  • Чорний мелений перець – 0,5 ч. л.
  • Сіль – за смаком
  • Червона цибуля – 1 шт.
  • Авокадо – половинка
  • Рукола – 30-40 г

Спосіб приготування

  1. Підготувати посуд для приготування маринаду. Додати в миску соєвий соус, діжонську гірчицю, чорний мелений перець і гвоздику. Вичавити в маринад сік апельсина і налити олію.
  2. Окремо нарубати дрібненькими шматочками часник і імбир. Висипати їх у миску з маринадом і ретельно перемішати.
  3. Добре промити під струменем води курячу грудку. Помістити її в миску з маринадом і трохи пом'яти руками. Накрити вміст миски харчовою плівкою і поставити маринуватися в холодильник не менше, ніж на 45 хвилин. Не рекомендовано маринувати курку більше 2 годин. Так м'ясо стає м'яким і втрачає свою структуру.
  4. Щоб температура курки наблизилася до кімнатної, її необхідно дістати з холодильника за 20 хвилин до початку приготування.
  5. Розігріти решітку для гриля. Злегка змастити поверхню оливковою олією і обсмажити м'ясо 4 хвилин з кожного боку.
  6. Перед подачею на тарілку викласти листя руколи. На подушку із зелені помістити приготоване м'ясо. Прикрасити авокадо і кільцями червоної цибулі.

Читайте також:

Курячі грудки з овочами і сиром

Курячі грудки з овочами і сиром
Курячі грудки з овочами і сиром

Інгредієнти

  • 2 курячих грудки
  • Жменя суцвіть броколі
  • 1 маленький солодкий перець
  • 1 невеликий помідор
  • 50 г тертого сиру
  • 2 ст. л. сметани або натурального йогурту
  • Сіль, перець

Спосіб приготування

  1. Броколі відварити в підсоленій воді 5 хвилин.
  2. Нарізати брокколі, помідори і перець. Натерти сир на середній тертці, з'єднати з овочами.
  3. Додати сметану або йогурт, приправити і перемішати.
  4. Курячі грудки помити, розрізати уздовж, посолити і поперчити з обох боків. В отримані кишеньки викласти начинку і скріпити зубочистками.
  5. Обсмажити філе з обох боків на сильному вогні, щоб воно підрум'янилося.
  6. Перекласти грудки в форму для випічки. Запікати за 180 градусів 15-20 хвилин.

Куряча грудка в лимонному соку

Курка з лимоном в духовці
Курка з лимоном в духовці

Інгредієнти

  • 500 г курячих грудок
  • Сік одного лимона
  • 2 ст. л. оливкової олії
  • Кілька зубчиків часнику
  • Спеції за смаком

Спосіб приготування

  1. Вимийте грудки і обсушіть.
  2. У мисці змішайте лимонний сік зі спеціями, оливковою олією і часником.
  3. Помістіть курку в форму для випічки і залийте лимонним соусом.
  4. Прикрийте фольгою і помістіть в попередньо розігріту духовку.
  5. Запікайте курячу грудку в духовці близько 30 хвилин.

Як приготувати курячі крильця на мангалі – дізнаєтеся з відео.

Тут знайдете 15 важливих лайфхаків для ідеальної курки.

Реклама на segodnya.ua Реклама
Всі новини Показати ще
Реклама на segodnya.ua Реклама
Новини шоу-бізнеса
Читати ще
Лайфхаки для життя
Більше хаків
Модно
Ідеї нейл-дизайну
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
1 /2
Більше варіантів
Цитата дня

Після чотирьох місяців війни ніхто з нас не в порядку

Цитата на segodnya.ua
Олена Зеленська Перша леді України
Читати інтерв'ю
Instagram тижня
Акаунт про супергероїв сучасності — ЗСУ
Підписатися
Дивитися фото
Зберегти у закладинки
Haute Couture
Розклад Fashion Weeks

Париж. Франція

3 – 7 липня

Париж. Франція

Маямі. США

14 – 21 липня

Маямі. США

Нью-Йорк. США

9 – 14 вересня

Нью-Йорк. США

Лондон. Англія

16 – 20 вересня

Лондон. Англія

Мілан. Італія

20 – 26 вересня

Мілан. Італія
Подробиці з модних показів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти