I love Ukraine

Все про Джонсона

Книги на літо

Секс vs сльози

Басейни у Києві

Тиждень моди

7 ситних і несолодких страв з літніми сезонними фруктами

Персики, яблука і груші – це не тільки випічка і варення, ці фрукти можуть ідеально підкреслити смак свинини або курки. Вони стануть головним інгредієнтом для салатів, в яких є сир або хамон
Салат з персиком і сиром
Салат з персиком і сиром

Треба перестати дивитися на фрукти виключно як на десерт. Наприклад, персик ідеально підкреслює смак сиру халумі і ніжну смажену грушу, ну й класичний дует – сир із пліснявою і груша – забезпечить вишуканий салат. Отже, нижче 7 рецептів, які можна приготувати до вечері для всієї родини. А як провести це літо гідно та з враженнями – дізнаєтеся з нашого календаря лайфхаків.

Салат з персиком і халумі

Реклама

Салат з персиком і халумі
Салат з персиком і халумі

Інгредієнти:

  • Листя салату, червона цибуля і помідори чері – за смаком
  • Персик – 2 шт.
  • Огірок – 1 шт.
  • Сир хулумі – 150 г

Для заправки:

Реклама
  • Малинове варення – 2 ч. л.
  • Винний оцет – 2 ч. л.
  • Оливкова олія – 2 ст. л.

Спосіб приготування:

  1. Для соусу змішати всі інгредієнти до однорідності,
  2. Нарізати томати навпіл, огірки – кільцями, персики – на дольки, цибулю – дрібно.
  3. На сухій сковороді обсмажити персик по хвилині з кожного боку.
  4. На цю ж сковороду на оливковій олії обсмажити сир з обох боків по хвилині. Зібрати салат, прикрасити за смаком.

Читайте також:

Салат з персиків, хамону та моцарели

Реклама

Салат з персиками та хамоном
Салат з персиками та хамоном

Інгредієнти:

  • 50 г руколи
  • 2 солодких персики
  • 6-8 шматочків хамону
  • 250 г моцарели
  • Сік з 1/2 лимона
  • Бальзамічний крем
  • Оливкова олія
  • Сіль і перець

Спосіб приготування:

  1. Рукколу помийте і обсушіть.
  2. Персики помийте і розріжте на 8 частин.
  3. Моцарелу наріжте скибочками.
  4. Перемішайте персики з лимоном, оливковою олією, сіллю і перцем.
  5. Викладіть рукколу на чотири тарілки. Зверху викладіть хамон, персики і сир. Збризніть бальзамічним оцтом.

Свинина з яблуками і гірчицею

Медальйони з яблуками
Медальйони з яблуками

Інгредієнти:

  • 600 г свинячої вирізки
  • 2-3 кисло-солодких яблука
  • Трохи бульйону або води
  • 1 ст. л. гірчиці
  • 1 ст. л. сметани або вершків (за бажанням)
  • Зелень (петрушка або кервель)
  • Олія
  • Сіль, перець

Спосіб приготування:

  1. Свинину нарізати товстими шматочками, злегка відбити, щоб вийшли рівні медальйони.
  2. Яблука очистити, видалити серцевину, нарізати тонкими скибочками.
  3. У сковороді розігріти олію. Обсмажити м'ясо практично до повної готовності і перекласти на тарілку.
  4. Влити трохи бульйону (близько 1/2 склянки), дати трохи випаруватися. Додати гірчицю, перемішати. Слідом додати яблука і дати їм протушкуватися декілька хвилин.
  5. Повернути в сковороду м'ясо, довести до повної готовності.
  6. За бажанням додати в соус сметану. Посолити і поперчити. Посипати зеленню і подавати.

Читайте також:

Грушевий тарт з горіхами і сиром

Тарт з грушами і сиром
Тарт з грушами і сиром

Інгредієнти:

Для тіста:

  • 190 г волоських горіхів
  • 100 г борошна
  • 60 г вершкового масла
  • Сіль – щіпка

Для начинки:

  • 2 великих стиглих груші
  • 150 г сиру з блакитною пліснявою
  • 2 ст. л. сметани
  • Жменя волоських горіхів
  • Сіль, перець – за смаком

Спосіб приготування:

  1. Викласти в блендер горіхи для тіста і подрібнити їх. Потім додати борошно, сіль і нарізане кубиками вершкове масло. Все ретельно збити до отримання однорідної маси.
  2. Отримане тісто накрити харчовою плівкою і прибрати в холодильник на годину.
  3. Викласти отримане тісто в форму для випічки, ретельно розрівнюючи його і формуючи краї. Прибрати форму з тістом в морозильну камеру на 30 хвилин.
  4. Далі розподілити на тісто сметану і сир, нарізаний невеликими кубиками.
  5. Грушу розрізати навпіл, видалити серцевину і нарізати м'якоть скибочками. Викласти скибочки груші на пиріг. Посолити і поперчити.
  6. Випікати пиріг в попередньо розігрітій до 190 градусів духовці 12-15 хвилин. Потім посипати волоськими горіхами і готувати ще 5-7 хвилин.

Рулет з курячого фаршу з яблуками

Курячий рулет з яблуками
Курячий рулет з яблуками

Інгредієнти:

  • 450 г фаршу з курячих стегенець
  • 4 яблука Голден
  • 1 ріпчаста цибуля
  • 1 велике яйце
  • 1 скибочка білого хліба
  • 1/4 склянки молока
  • 1/2 пучка петрушки
  • 1,5 ч. л. насіння фенхелю
  • 1 ст. л. олії
  • 1/4 склянки яблучного джему
  • 1 ст. л. діжонської гірчиці із зернами
  • Сіль, перець – за смаком

Спосіб приготування:

  1. Цибулю очистіть і дрібно наріжте. Петрушку порубати. Яйце збийте.
  2. Розігрійте духовку до 230 градусів. У комбайні подрібніть хліб, викладіть у чашу, залийте молоком.
  3. Вимийте яблука. Розріжте 1 яблуко навпіл і натріть одну половинку на крупній тертці. Решту яблука і половинку наріжте на часточки, видаливши серцевину.
  4. У чашу з хлібом додайте курячий фарш, цибулю, терте яблуко, яйце, петрушку, 1/2 ч. л. насіння фенхелю, сіль і перець за смаком. Ретельно перемішайте руками.
  5. Розділіть фарш на 4 частини, сформуйте овальні рулетики, викладіть на деко на великій відстані одне від одного. Або зробіть один великий рулет, тільки пам'ятайте, що його потрібно буде готувати довше.
  6. Змішайте часточки яблук, 1 ч. л. насіння фенхелю, викладіть на деко навколо рулетів.
  7. Поставте деко в духовку, запікайте 10 хвилин.
  8. Змішайте яблучний джем з гірчицею. Вийміть деко з духовки і змастіть м'ясні рулетики цієї глазур'ю. Запікайте ще 10-15 хвилин до утворення рум'яної скоринки.

Читайте також:

Грушевий салат із селерою і сиром

Рецепти салатів з грушею
Рецепти салатів з грушею

Інгредієнти:

  • 4 стебла селери
  • 2 груші
  • 1/2 склянки смажених волоських горіхів, подрібнених
  • 75 г блакитного сиру
  • 6 листя латуку

Для заправки:

  • 2 ст. л меду
  • 2 ст. л. яблучного оцту
  • Сіль – за смаком
  • Мелений чорний перець – за смаком

Спосіб приготування:

  1. Розріжте стебла селери уздовж навпіл і перекладіть в миску з крижаною водою. Залиште на 15 хвилин, просушіть і наріжте.
  2. Груші за бажанням очистіть. Видаліть серцевину, наріжте кубиками або часточками.
  3. Викладіть груші, селеру, горіхи і шматочки блакитного сиру на салатне листя.
  4. У мисці змішайте яблучний оцет, мед, трохи солі і перцю. Оцет можна замінити столовою ложкою лимонного соку.
  5. Полийте салат з грушею заправкою і подавайте.

Читайте також:

Шашлички з курки на шпажках з персиками

Інгредієнти:

  • 4 курячих стегна
  • 1 невелика бляшанка консервованих персиків
  • 1,5 ст. л. цитрусового мармеладу (наприклад, мандариновий і апельсиновий мармелад у співвідношенні 1:1)
  • Оливкова олія
  • Чорний перець
  • Сіль

Спосіб приготування:

  1. Помийте і обсушіть курячі стегна. Відокремте м'ясо від кістки.
  2. З'єднайте в великій мисці курячі стегна, персики разом із сиропом з бляшанки, 1,5 ст. л. цитрусового мармеладу, оливкову олію, чорний перець і сіль. Ретельно перемішайте всі інгредієнти і дайте м'ясу замаринувати впродовж 2-3 годин.
  3. Замочіть у воді дерев'яні палички для шашличків – так вони не пригорять.
  4. Нанизуйте шматочки курки і персиків на дерев'яні палички і запікайте за температури 180 градусів 35-40 хвилин.

У цьому відео знайдете рецепт кіша з чорницею і мигдалем.

Тут зібрані 3 рецепти смачних і швидких вечерь.

Реклама на segodnya.ua Реклама
Всі новини Показати ще
Реклама на segodnya.ua Реклама
Новини шоу-бізнеса
Читати ще
Лайфхаки для життя
Більше хаків
Модно
Ідеї нейл-дизайну
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
1 /2
Більше варіантів
Цитата дня

Після чотирьох місяців війни ніхто з нас не в порядку

Цитата на segodnya.ua
Олена Зеленська Перша леді України
Читати інтерв'ю
Instagram тижня
Акаунт про супергероїв сучасності — ЗСУ
Підписатися
Дивитися фото
Зберегти у закладинки
Haute Couture
Розклад Fashion Weeks

Париж. Франція

3 – 7 липня

Париж. Франція

Маямі. США

14 – 21 липня

Маямі. США

Нью-Йорк. США

9 – 14 вересня

Нью-Йорк. США

Лондон. Англія

16 – 20 вересня

Лондон. Англія

Мілан. Італія

20 – 26 вересня

Мілан. Італія
Подробиці з модних показів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти