I love Ukraine

Все про Джонсона

Книги на літо

Секс vs сльози

Басейни у Києві

Тиждень моди

5 лайфхаків, щоб приготувати по-справжньому смачне лате вдома

Для домашнього лате візьміть молоко 3,2% жирності, перед збиванням його потрібно буде підігріти. А після того, як ви зварили еспресо, процідіть. Подавати лате рекомендують в скляних високих чашках
Як приготувати лате в домашніх умовах
Як приготувати лате в домашніх умовах

Лате – це напій більше для тих, хто любить мінімум ноток кави та максимум насиченого молочного смаку. Якщо в еспресо мокіато молока зовсім трохи, то в лате його втричі більше. Плюс молочна піна зверху. І для різноманітності серед ваших звичних чашок з кавою можна приготувати лате вдома. Це не складно. Всі подробиці знайдете нижче.

Класичні пропорції лате і чому це важливо

Це важливо насамперед, коли ви готуєте лате вдома. У кав'ярнях, якщо ви встигли помітити, напій подають у великих обсягах – понад 300 мл.

Реклама

Класичні ж пропорції – це 50 мл еспресо, 150 мл молока, 50 мл піни. Тобто легко порахувати, що правильна порція лате – 200 мл.

Щоб випити справжнє лате, приготуйте його саме з цією пропорцією інгредієнтів.

Читайте також:

Реклама

5 лайфхаків для приготування правильного лате

Лате подають у чашках из прозорого скла, але це не принципово
Лате подають у чашках из прозорого скла, але це не принципово

  1. Молоко. Воно має бути жирним, а саме – 3, 5%. Це додасть напою ніжної текстури і певної тягучості. Перед збиванням молоко потрібно підігріти до 30-40 градусів.
  2. Піна для лате має бути насичена киснем, з великою кількістю бульбашок.
  3. Після того, як ви зварили еспресо, обов'язково процідіть його. Інакше ви зіпсуєте текстуру напою.
  4. Для лате бариста рекомендують арабіку.
  5. Для насиченішого молочного аромату і смаку, певну кількість молока можна замінити вершками.

Читайте також:

Реклама

Як приготувати лате в домашніх умовах

Лате в домашніх умовах – рецепт
Лате в домашніх умовах – рецепт

Інгредієнти

  • Мелена кава – 2 ч. л.
  • Вода – 80 мл
  • Молоко 3,2% – 150-200 мл
  • Цукор і добавки – за смаком

Спосіб приготування

  1. Зварити еспресо, відміряти 50 мл, процідити і відставити.
  2. Молоко підігріти до 30 градусів, збивати міксером більше 3 хвилин до утворення пористої піни.
  3. Підготовлене молоко злегка нагріти в мікрохвильовці, приблизно до 30-40 градусів.
  4. Підігріти високу чашку в мікрохвильовці або обдати її окропом. Вилити молоко з піною.
  5. Обережно по краю чашки або за допомогою леза ножа влити теплу каву.
  6. Залишки піни викласти на поверхню напою.

Перед лате приготуйте і спробуйте грінки з тартаром з лосося. Оригінальний рецепт дивіться у відео.

Тут читайте все про сиропи для кави.

Реклама на segodnya.ua Реклама
Всі новини Показати ще
Реклама на segodnya.ua Реклама
Новини шоу-бізнеса
Читати ще
Лайфхаки для життя
Більше хаків
Модно
Ідеї нейл-дизайну
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
1 /2
Більше варіантів
Цитата дня

Після чотирьох місяців війни ніхто з нас не в порядку

Цитата на segodnya.ua
Олена Зеленська Перша леді України
Читати інтерв'ю
Instagram тижня
Акаунт про супергероїв сучасності — ЗСУ
Підписатися
Дивитися фото
Зберегти у закладинки
Haute Couture
Розклад Fashion Weeks

Париж. Франція

3 – 7 липня

Париж. Франція

Маямі. США

14 – 21 липня

Маямі. США

Нью-Йорк. США

9 – 14 вересня

Нью-Йорк. США

Лондон. Англія

16 – 20 вересня

Лондон. Англія

Мілан. Італія

20 – 26 вересня

Мілан. Італія
Подробиці з модних показів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти