Куди їхати у серпні

На кого залишити улюбленця

Як зміцнити імунітет

Модні джинси

Тести

Найдорожче

Віденський шніцель: як проста відбивна стала класикою австрійської кухні

Соковитий і м'який шніцель готують з телятини чи свинини, на порцію треба 250 грамів м'яса, відбивають його до ширини олівця, а панірують у крихтах зі свіжих булочок
Віденський шніцель
Віденський шніцель / Фото: Depositphotos

Це, як легендарний торт "Захер" та як солодкий сніданок по-віденськи, іменований імператорський. Тобто без пишномовності треба сказати: віденський шніцель – це 30-сантиметрове в діаметрі надбання австрійської кухні і стало ним цілком заслужено. Потрібно добре м'ясо, підсушені крихти свіжої булки і яйця – приготувати і спробувати його можна і вдома.

Віденський шніцель з'явився за допомогою міланської відбивної

Приблизно в 15-му столітті свою відбивну, вірніше, спосіб її приготування, привезли на територію сучасної Австрії італійські купці. Уже тоді, з практичною метою, було придумано обсмажувати м'ясо в крихтах зачерствілого хліба. Зрозуміло, що в руках місцевих кухарів ця відбивна йшла до досконалості. І робила це тривалий час. Перший рецепт віденського шніцеля опублікований лише у середині 19-го століття.

Особливості та тонкощі віденського шніцеля

  • М'ясо – 250 г телятини, іноді допускається свинина
  • Нарізка – відрізати м'ясо треба вздовж волокон, а відбивати від центру до краю м'яса
  • Панірування – крихти свіжих здобних булочок
  • Товщина – не товще за олівець
  • Діаметр – 30 сантиметрів
  • Форма – прямокутна
  • Подача – за канонами шніцель має трохи звисати з тарілки

Як приготувати шніцель по-віденськи

Інгредієнти

  • Телятина (задня частина) – 250 г
  • Пшеничне борошно – 20 г
  • Яйця – 2 шт.
  • Підсохлі крихти здобної булочки – 100 г

Спосіб приготування

  1. На обробну дошку викладіть шматочок телятини і акуратно відбийте його молоточком до товщини приблизно 5 мм. Можна попередньо обернути м'ясо харчовою плівкою.
  2. Посоліть і поперчіть м'ясо за смаком та присипте його борошном.
  3. У невеликій мисці збийте курячі яйця.
  4. Висипте панірувальні сухарі на обробну дошку або велику тарілку.
  5. Обваляйте м'ясо спочатку в яєчній суміші, потім у панірувальних сухарях. Якщо ви любите щільнішу паніровку, повторіть процедуру ще раз.
  6. Розігрійте сковороду з великою кількістю олії.
  7. Викладіть шніцель і обсмажте його до золотистої скоринки.
  8. Готовий шніцель викладіть на паперовий рушник, щоби прибрати надлишки олії.
  9. Подавати з овочами.

Дізнатися все про кулінарні уподобання нідерландців, про їхні особливі млинці та про те, як у цій країні їдять оселедець, – можна з нашого нового кулінарного шоу "З'ЇЖ ЦЕ". Про все це розповів Людовик Смоор, співробітник посольства Нідерландів в Україні.

Тут читайте про секрети і знайомтеся з рецептом шведських фрикадельок.

Реклама
Найважливіші та найцікавіші новини завжди під рукою
Life Сьогоднi в telegram-каналi Пiдпишись на RSS-канал Life Сьогоднi на Google News
Реклама
Гороскоп
Твій гороскоп на Сьогодні
Читати гороскоп
Just do it
Корисна порада на Сьогодні
Їсти ягоди щодня
Чому це важливо?
Лайфхак дня
Як бюджетно оновити гардероб
Хакнути
Сольник зірки
DOROFEEVA
31 липня / 20:00
5 головних концертів липня
Чи гідний сервіс на відпочинку в Україні?
Дізнатися більше про відпочинок
Спецпроект
Календар лайфхаків на літо
Липень
Лайфхаки за календарем
Гороскоп
Твій гороскоп на тиждень
25 - 31 липня
Читати гороскоп
Найдорожчий спецтопік
Дорожче просто не знайдеш
Оренда VIP-яхти — ₴27 000/година
За що такі гроші?
тест
Чи зможеш відрізнити дизайнерський одяг від речей з ринку?
Спробувати
Де купатися
Топ пляжів недалеко від Києва
Хочу дізнатися!

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти