I love Ukraine

Все про Джонсона

Книги на літо

Секс vs сльози

Басейни у Києві

Тиждень моди

12 овочевих заготівель, якими ви охоче будете смакувати взимку

Це корейська закуска янім, ткемалі з аличі. Салати з баклажанів з болгарським перцем, рису і помідорів, кабачків з томатною пастою. Ще є рецепт для перезрілих огірків у оцтово-солодкому маринаді
Рецепти різних заготівель на зиму
Рецепти різних заготівель на зиму

Хто постарався влітку-восени і зробив багато заготівель, тому взимку буде смачно. Ідеться про все – від декількох способів запастися базиліком до пряних і пекучих соусів. Нижче найрізноманітніші рецепти заготівель. Вибирайте – що вам до душі та відтворюйте. Взимку ваші близькі та рідні вам обов'язково віддячать.

Салат з баклажанів з болгарським перцем

Салат з баклажанами та болгарським перцем
Салат з баклажанами та болгарським перцем

Реклама

Інгредієнти

  • Болгарський червоний перець, баклажан, цибуля – по 10 шт.
  • Помідори – 12 шт.
  • Олія, сіль

Спосіб приготування

  1. Занурити в киплячу несолону воду томати, довести до кипіння. Щойно вода закипить, вийняти томати на друшляк, остудити.
  2. Дрібно нарізати овочі: баклажани кільцями і півкільцями завтовшки трохи більше 1 см, цибулю – півкільцями завтовшки 0,5 см, перець скибочками, дрібні томати навпіл, великі на 4 частини, вирізаючи плодоніжки.
  3. На дно каструлі з товстими стінками або дном налити 1 ст. л. олії. Шарами викласти овочі: томати, цибулю, перець, баклажани. Шари лука і перцю злегка присолити.
  4. На середньому вогні, не помішуючи, довести до кипіння, зменшити вогонь і тушкувати, доки овочі дадуть сік. Недосолений салат при зберіганні перекисне і не буде смачним. Баклажани мають бути злегка недовареними.
  5. У сухі підготовлені банки (краще до 1 л) розкласти салат, закатати, укутати.
  6. При використанні салату можна додати зелень, часник.

Читайте також:

Реклама

Гостро-солодкі помідори на зиму

Гостро-солодкі помідори
Гостро-солодкі помідори

Інгредієнти

  • 1 кг невеликих помідорів
  • 4 ст. л. цукру
  • 2 ч. л. солі
  • 5-6 зубчиків часнику
  • 5 горошин чорного перцю
  • 0,75 ч. л. лимонної кислоти
  • Вода для розсолу і кип'ятіння

Спосіб приготування

Реклама
  1. Помідори акуратно звільнити від плодоніжок, ретельно вимити і висушити. Щільно укласти в простерилізовані банку і залити окропом. Залишити на 10 хвилин остигати.
  2. Приготувати маринад. Закип'ятити воду, додати сіль, цукор, перець, часник і перемішати. Кип'ятити маринад 10 хвилин.
  3. З банки з помідорами злити воду, що остигла. Помідори залити киплячим маринадом зі спеціями і прянощами. Додати лимонну кислоту. Накрити банку стерилізованою кришкою і закатати ключем для консервації.
  4. Банку перевернути. Щільно накрити теплою ковдрою і залишити до повного охолодження.

Гострий перець на зиму по-грузинськи

Перець на зиму
Перець на зиму

Інгредієнти

  • 2,5 кг гіркого перцю
  • багато зелені селери і петрушки
  • 4-5 штук лаврового листя
  • 150-170 г часнику
  • 250 мл олії
  • 3,5 ст. л. кухонної солі
  • 3 ст. л. цукру
  • 0,5 л столового оцту

Спосіб приготування

  1. Стручки гострого перцю помити, потім надрізати їх біля основи, щоб розсіл швидко проникнув в усі частини.
  2. У великій каструлі змішати воду, олію, цукор, сіль. У суміш додати оцет, лаврове листя і довести все до кипіння.
  3. Стручки перцю слід опустити в киплячий маринад і кип'ятити протягом 6-8 хвилин, постійно перемішуючи і перевертаючи. Це забезпечить рівномірне приготування і просочення. Потім плоди викласти шумівкою в миску або сито і дати воді стекти.
  4. Додати в гарячий маринад дрібно нарізані петрушку, селеру і часник, довести до кипіння.
  5. Залити маринадом складений у велику миску перець. Наповнювати тару слід по самі вінця, щоб не залишалося повітря. Нагорі слід покласти гніт.
  6. Заготівля ставиться в холодильник на добу, після чого стручки розкладаються по банках і відправляються на зберігання в темне прохолодне місце. Зберігатися перець може кілька місяців.

Баклажани в гострому соусі на зиму

Баклажани в гострому соусі
Баклажани в гострому соусі

Інгредієнти

  • 5 кг баклажанів
  • 1 кг 100 г червоного болгарського перцю
  • 200 г часнику
  • 1 стручок гострого перцю
  • 250 мл 9% оцту
  • 100 г (4 столові ложки з гіркою) цукру
  • 80 г (4 столові ложки без гірки) солі
  • 300 мл олії

Спосіб приготування

  1. У баклажанів відріжте плодоніжки і наріжте їх товстими кільцями завтовшки не менше 1 см.
  2. Перекладіть баклажани в глибокий посуд і полийте олією. Відразу ж перемішайте, щоб всі кружечки були змащені.
  3. Застеліть деко пекарським папером і викладіть на нього щільно одне до одного кільця овочів. Поставте в розігріту духовку і запікайте за 200 градусів 25 хвилин.
  4. Поки баклажани запікаються, приготуйте гострий соус. Очистіть зубчики часнику. Болгарський перець очистіть від насіння.
  5. Перекрутіть часник, гострий і солодкий перець через м'ясорубку.
  6. Додайте в соус цукор, сіль і оцет. Добре перемішайте, щоб кристали солі і цукру розчинилися.
  7. Додайте соус до баклажанів і перемішайте шляхом струшування. Не перемішуйте ложкою! Інакше баклажани перетворяться на кашу.
  8. Через те, що норма баклажан велика, то краще її розділити на дві частини і розкласти по двох ємностях. Так їх легше буде перетрушувати із соусом.
  9. Розкладіть баклажани по стерилізованих банках. Не утрамбовуйте їх, а лише злегка струшуйте банку для кращого розподілу. На дні ємності з баклажанами буде сік. Розливайте його по банках наприкінці, щоб в кожній банці була однакова кількість соусу.
  10. Настав час для стерилізації закуски з баклажанів. Спочатку простерилизуйте кришки. Для цього залийте їх окропом і залиште на 20 хвилин. Потім злийте воду і накрийте банки кришками. Поставте салат стерилізуватися в киплячу воду. Для цього покладіть на дно каструлі тканину або рушник. Налийте трохи води і доведіть до кипіння.
  11. Поставте в каструлю банки із заготівлею, щоб вода доходила їм по плечики. Кришки мають бути на банках. Доведіть до кипіння і з цього моменту стерилізуйте закуску 20 хвилин. Потім дістаньте банки і закрутіть кришки. Переверніть заготівлю догори дном і укутайте в ковдру на 12 годин. Після охолодження відправте банки в комору на зберігання.

Читайте також:

Огірки на зиму в гірчиці

Огірки на зиму в гірчичному маринаді
Огірки на зиму в гірчичному маринаді

Інгредієнти

  • Огірки свіжі – 4 кг

Для маринаду

  • Цукор – 1 склянка
  • Оцет – 1 склянка
  • Олія – 1 склянка
  • Сіль – 0, 25 склянки
  • Петрушка – 1 пучок
  • Суха гірчиця – 1 ст. л.
  • Часник – 1 головка

Спосіб приготування

  1. Огірки помийте і наріжте кружальцями.
  2. Приготуйте маринад, змішавши всі інгредієнти для нього і довівши його до кипіння.
  3. Огірки покладіть в емальовану каструлю і залийте їх маринадом на 12 годин.

Ткемалі з аличі

Ткемалі з аличі
Ткемалі з аличі

Інгредієнти

  • Алича – 10 кг
  • Цукор – 1 кг
  • Часник – 400 г
  • Сушена кінза – 3 ст. л
  • Сушена м'ята – 2 ст. л.
  • Хмелі-сунелі – 3 ст. л.
  • Чорний мелений перець, сіль – за смаком

Спосіб приготування

  1. Аличу помити, викласти в каструлю, додати трохи води, варити 20-30 хвилин до м'якості.
  2. Остудити, перетерти, щоби прибрати шкірку і кісточки.
  3. Отриману суміш поставити на повільний вогонь, додати сіль і цукор, в марлю згорнути м'яту, покласти каструлю і варити до загустіння.
  4. Додати спеції, наприкінці – подрібнений часник.
  5. Варити на повільному вогні хвилин 10-15, залити в стерильні банки, закрити кришками і укутати.

Читайте також:

Огірки в оцтово-солодкому маринаді (для перезрілих огірків)

Огірки на зиму
Огірки на зиму

Інгредієнти

  • 2 кг огірків

Для маринаду

  • 1,5 літра води
  • 250 г цукру
  • 3 ст. л. солі
  • 200 мл оцту 9%

Спосіб приготування

  1. Підігріти воду, додати сіль, цукор і оцет. Щойно закипить, додати порізані огірки.
  2. Щойно огірки поміняють колір, розкласти в стерилізовані банки. Залити маринадом, у якому варилися огірки, і закатати.

Медовий перець на зиму

Перець в меду на зиму
Перець в меду на зиму

Інгредієнти

  • Перець болгарський – 1 кг
  • Біла молода цибуля – 1-2 шт.

Дя маринаду

  • Олія – 1 склянка
  • Оцет – 1 склянка
  • Мед – 1 склянка
  • Перець духмяний – 3 горошини
  • Перець чорний – 3-5 горошин
  • Листя лаврове – 2 шт.

Спосіб приготування

  1. Болгарський перець помийте, видаліть насіння, м'якоть нарізати великими шматками.
  2. Цибулю очистіть і наріжте півкільцями.
  3. Змішайте олію, оцет, мед, лаврове листя, чорний і духмяний перець і все закип'ятити.
  4. Перець і цибулю покладіть у киплячий маринад. Варіть 5 хвилин.
  5. Розкладіть по банках. Залийте маринадом.

Лечо з цибулею

Лечо з цибулею
Лечо з цибулею

Інгредієнти

  • Помідори – 1 кг
  • Оцет яблучний – 50 мл
  • Сіль – 30 г
  • Цибуля – 370 г
  • Перець – 1 кг
  • Часник – 15 г
  • Оливкова олія – 100 г
  • Цукрозамінник – за смаком

Спосіб приготування

  1. Перець нарізати кубиками, цибулю – товстим півкільцями. Помідори натерти на тертці.
  2. Помідори закип'ятити в каструлі, додати сіль, цукрозамінник, олію і оцет.
  3. Дати закипіти і покласти підготовлені перець, часник і цибулю. Довести до кипіння і варити приблизно 10-15 хвилин на середньому вогні.
  4. Розкласти по стерилізованих банках, закатати, укутати.

Читайте також:

Салат з рисом на зиму без оцту

Салат з рису на зиму
Салат з рису на зиму

Інгредієнти

  • Помідори – 3 кг
  • Цибуля – 1 кг
  • Перець – 1 кг
  • Морква – 1 кг
  • Круглий рис – 200 г
  • Олія – 0,5 л
  • Сіль – 1 ст. л. без гірки
  • Цукор – 1 ст. л. або за смаком

Спосіб приготування

  1. Помідори та моркву пропустити через м'ясорубку.
  2. Цибулю і перець дрібно порізати. Рис добре промити.
  3. У великий емальований посуд вилити олію, покласти сіль і цукор.
  4. Потім викласти підготовлені овочі й рис.
  5. Довести все до кипіння і варити впродовж години на слабкому вогні. Періодично помішувати, щоб салат не пригорів.
  6. Готовий салат в гарячому вигляді розкласти по банках.

Янім, корейська приправа

Корейська приправа
Корейська приправа

Інгредієнти

  • Часник – 1 кг
  • Перець гострий – 600 г
  • Перець болгарський червоний – 400 г
  • Сіль – близько 0,5 кг
  • Часник – 1 кг

Спосіб приготування

  1. Подрібнити всі інгредієнти на м'ясорубці, перемішати, додати сіль і знову перемішати.
  2. Розкласти по стерилізованих банках, закрутити.
  3. Важливо: залишати відстань між приправою і кришкою, адже з часом виділятиметься сік.

Салат з кабачків з болгарським перцем і часником

Салат з кабачків на зиму
Салат з кабачків на зиму

Інгредієнти

  • Кабачки – 2 кг
  • Перець болгарський – 3-4 шт.
  • Часник – 20 г
  • Томатна паста – 300 г
  • Гострий перець – 1 стручок
  • Вода – 0,7 літра
  • Сіль – 2 ст. л.
  • Цукор – 5 ст. л.
  • Олія – 100 мл
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Оцет 70% – 1 ст. л

Спосіб приготування

  1. Кабачки натерти соломкою і викласти в глибоку каструлю.
  2. З болгарського перцю видалити насіння і нарізати соломкою. Гострий перець нарізати дрібно разом з насінням.
  3. Очищений часник пропустити через прес і додайте все до кабачків.
  4. У каструлю додайте сіль, цукор, чорний перець і влийте олію.
  5. У воді розвести томатну пасту і залити кабачки. Перемішати і варити до закипання на середньому вогні.
  6. Зменшити вогонь до мінімального і варити 35 хвилин, періодично помішуючи. За 5 хвилин до готовності додати оцет і варити 5 хвилин.
  7. Розкласти по чистих і сухих банках, закатати. Зберігати в прохолодному місці.

Болгарський перець по-корейськи

Болгарський перець по-корейськи
Болгарський перець по-корейськи

Інгредієнти

  • Солодкий болгарський перець – 1,5 кг
  • Часник – 4 зуб.
  • Свіжа зелень – невеликий пучок
  • Сіль – 2 ч..
  • Цукор – 4 ст. л.
  • Приправа для моркви по-корейськи – 3 ч. л.
  • Оцет 9% (можна замінити на яблучний або винний оцет) – 100 мл
  • Олія – 100 мл
  • Гострий перець – 1/2 шт.

Спосіб приготування

  1. У солодкого перцю відрізати плодоніжки, видалити насіння, потім нарізати смужками. Перекласти в глибоку ємність.
  2. Свіжу зелень дрібно нарізати і відправити до перцю. Додати 4 подрібнених зубчики часнику і нарізану кільцями гострий перець.
  3. Додати 4 ст. ложки цукру, 2 ч. ложки солі, 3 ч. ложки приправи для моркви по-корейськи, 100 мл олії і 100 мл оцту 9%.
  4. Усе ретельно перемішати і залишити маринуватися на 2 години. Кожні півгодини перемішувати, щоб перець рівномірно замаринувати.
  5. Розкласти перець по чистих і сухих банках, щільно набиваючи його. Рівномірно розлити маринад по банках.
  6. На дно глибокої каструлі постелити рушник і встановити банки, накриті кришками.
  7. Влити теплу воду до плічок банок, поставити на вогонь і з моменту закипання стерилізувати 10 хвилин.
  8. Дістати банки, закрутити. Зберігається така закуска за кімнатної температури.

Як замаринувати огірки експрес-методом і рецепт салату з них – дивіться у відео.

Тут дізнаєтеся, як законсервувати помідори чері на зиму.

Реклама на segodnya.ua Реклама
Всі новини Показати ще
Реклама на segodnya.ua Реклама
Новини шоу-бізнеса
Читати ще
Лайфхаки для життя
Більше хаків
Модно
Ідеї нейл-дизайну
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
1 /2
Більше варіантів
Цитата дня

Після чотирьох місяців війни ніхто з нас не в порядку

Цитата на segodnya.ua
Олена Зеленська Перша леді України
Читати інтерв'ю
Instagram тижня
Акаунт про супергероїв сучасності — ЗСУ
Підписатися
Дивитися фото
Зберегти у закладинки
Haute Couture
Розклад Fashion Weeks

Париж. Франція

3 – 7 липня

Париж. Франція

Маямі. США

14 – 21 липня

Маямі. США

Нью-Йорк. США

9 – 14 вересня

Нью-Йорк. США

Лондон. Англія

16 – 20 вересня

Лондон. Англія

Мілан. Італія

20 – 26 вересня

Мілан. Італія
Подробиці з модних показів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти