I love Ukraine

Все про Джонсона

Книги на літо

Секс vs сльози

Басейни у Києві

Тиждень моди

12 простих і корисних перекусів, які стануть вашими постійними

Кожен із запропонованих нижче варіянтів зручно брати на роботу або прогулянку. Наприклад, сирні палички з цільнозернового борошна, песто з буряка і зелені, пиріг з броколі й куркою або курячі мафіни
Корисні перекушування
Корисні перекушування

Часто буває так, що між основними прийомами їжі хочеться їсти. Але це не означає, що треба бігти в магазин і купувати шкідливу їжу. Достатньо подбати про це заздалегідь і приготувати все вдома. Перекуси мають бути здоровими – так нам радять дієтологи. Це зовсім не означає, що здорові перекуси – несмачні перекуси. Нижче знайдете 12 оригінальних рецептів, які цілком можуть стати для вас постійними. У календарі літніх лайфхаків знайдете прекрасні ідеї, як провести відпустку з користю.

Запіканка з фореллю і броколі

Реклама

Запіканка з фореллю і броколі
Запіканка з фореллю і броколі

Інгредієнти

  • Броколі – 400 г
  • Філе риби – 400 г
  • Яйце – 3 шт.
  • Молоко 1% – 100 мл
  • Борошно цільнозернове – 1 ст. л.
  • Сир – 100 г
  • Сіль, перець – за смаком

Спосіб приготування

Реклама
  1. Броколі відварити, філе риби порізати шматочками.
  2. Змішати броколі, рибу посолити, перемішувати акуратно, скласти в форму.
  3. Змішати, яйця, молоко, тертий сир, борошно і перець, якщо потрібно підсолити.
  4. Залити цією сумішшю рибу з броколі. Випікати в розігріту до 180 градусів духовку до готовності.

Читайте також:

Білковий салат

Салат з куркою і горіхами
Салат з куркою і горіхами

Реклама

Інгредієнти

  • Куряча грудка
  • Ананас консервований – 50 г
  • Кукурудза консервована – 150 г
  • Сир – 50 г
  • Волоські горіхи – 50 г
  • Йогурт натуральний або грецький – 50 мл
  • Сіль за смаком

Спосіб приготування

  1. Відварити в підсоленій воді курячу грудку.
  2. Нарізати грудку, ананас, натерти сир і змішати всі інгредієнти, додавши сіль і йогурт.

Тости з песто з буряка

Тости з буряком
Тости з буряком

Інгредієнти

  • Насіння соняшнику (свіжі) – 1 ст.
  • Петрушка – великий пучок
  • Відварений буряк – 1 шт.
  • Часник – 1 зуб.
  • Сік 1/2 лимона
  • Щіпка рожевої солі
  • Хмелі-сунелі – за смаком
  • Олія – за смаком

Спосіб приготування

  1. Насіння потрібно заздалегідь замочити впродовж 5-10 годин.
  2. Усі інгредієнти подрібнити в блендері, за бажанням додати столову ложку соняшникової олії.

Читайте також:

Діп з йогурту з пряними травами

Діп з зеленню
Діп з зеленню

Інгредієнти

  • 200 г сметани або натурального йогурту
  • 1 цибулина
  • 1 зубчик часнику
  • 1 столова ложка оливкової олії
  • 50 г різних пряних трав (на ваш вибір)
  • 1 чайна ложка кленового сиропу або меду
  • Сіль, перець

Спосіб приготування

  1. Очистіть цибулю і часник і наріжте дрібними кубиками.
  2. Поставте сковороду на плиту і нагрівайте її на середньому вогні.
  3. Додайте оливкову олію і обсмажте цибулю і часник до м'якості. Дайте охолонути.
  4. Вимийте свіжу зелень, висушіть і дрібно наріжте.
  5. Додайте всі інгредієнти в миску і перемішайте. Приправте за смаком спеціями.
  6. Подавайте діп разом з брусочками свіжих овочів або кукурудзяними чипсами.

Яєчний паштет з горіхами

Яєчний паштет
Яєчний паштет

Інгредієнти

  • 3 цибулини
  • 4 варені яйця
  • 100 г волоських горіхів
  • 5 зубчиків молодого часнику
  • 20 г вершкового масла
  • Дрібка солі
  • Петрушка

Спосіб приготування

  1. Цибулю наріжте і обсмажте на олії.
  2. Змішайте нарізані яйця і смажену цибулю з волоськими горіхами, часником, додайте вершкове масло, сіль і зелень.
  3. Перебийте все в блендері і подавайте з грінками. Рецепт розрахований на 2-3 порції.

Сир з фруктами, родзинками і горіхами

Сир з фруктами
Сир з фруктами

Інгредієнти

  • 350 г зернистого сиру
  • 1 ч. л. ванільного цукру
  • Жменя родзинок
  • Жменя волоських горіхів
  • 4 абрикоси
  • 1 груша
  • 2 ст. л. меду

Спосіб приготування

  1. У зернистий сир додати ванільний цукор, перемішати.
  2. Родзинки добре промити, ядра горіхів підсушити на сковороді або в духовці.
  3. Фрукти помити. Грушу нарізати скибочками, очистити від серцевини і насіння. Абрикоси нарізати, видаливши кісточку.
  4. Посипати сир фруктами, родзинками і горіхами. Полити медом і одразу ж подавати. Рецепт розрахований на дві порції.

Сирне печиво з вівсянкою

Вівсяне печиво без цукру
Вівсяне печиво без цукру

Інгредієнти

  • 1/2 – 1 ск. вівсянки (можна подрібнити в блендері)
  • 1 упаковка сиру
  • 2 яйця
  • Родзинки та/або насіння – за смаком

Спосіб приготування

  1. Збовтайте виделкою яйця, додайте сир і добре розімніть.
  2. Родзинки попередньо замочити в теплій воді, обсушити.
  3. Додати в сирну масу вівсянку, родзинки та насіння.
  4. Присипте деко вівсяними пластівцями.
  5. Скачайте з тіста кульки і викладіть їх на деко.
  6. Випікайте в розігрітій до 160-180 градусів духовці 15 хвилин.

Пиріг з куркою, кабачками і сиром

Кіш з куркою, кабачками та бринзою
Кіш з куркою, кабачками та бринзою

Інгредієнти для пирога

  • 300 г несолодкого пісочного тіста
  • 1 кабачок або цукіні (близько 300 г)
  • 150 г вершкового сиру
  • 100 г готового курячого філе (вареного, смаженого або запеченого)
  • 100 г кедрових горішків
  • 50 г бринзи
  • 1 стаканчик густого йогурту без добавок
  • 1 яйце
  • Кілька гілочок базиліка
  • Сіль, перець

Для тіста (500 г)

  • 300 г борошна
  • 150 г вершкового масла
  • Велика щіпка солі
  • 1 яйце
  • 2 ст. л. дуже холодної води

Спосіб приготування

  1. Борошно насипати в миску, додати сіль, зробити в муці поглиблення і додати нарізане шматочками холодне масло.
  2. Додати трохи збите виделкою яйце і воду.
  3. Швидко замісити тісто і скачати його в кулю. Загорнути в плівку і відправити в холодильник на годину.
  4. Духовку розігріти до 180 градусів. Форму діаметром 20-22 см змастити олією.
  5. Тісто дістати з холодильника і викласти в форму. Зробити пальцями бортики заввишки приблизно три см, ножем підрівняти краї.
  6. Вершковий сир змішати виделкою або міксером з йогуртом і яйцем, додати раскрошенную бринзу, лися базиліка, трохи солі та перцю.
  7. Кабачок нарізати кружечками, курку розділити на невеликі шматочки. В основу для тарта викласти дві третини всіх скибочок кабачків і шматочків курки, кедрові горішки і залити начинку сирно-йогуртовою сумішшю. Зверху викласти цукіні і курку, що залишилися. Посолити і поперчити за смаком.
  8. Випікати кіш 30-40 хвилин, доки начинка не загусне. Готовий пиріг остудити і нарізати на шматочки.

Човники з кабачків з куркою

Фаршировані кабачки
Фаршировані кабачки

Інгредієнти

  • 4 невеликих кабачки
  • 500 г курячого філе
  • 1 велика цибулина
  • 1 велика морква
  • 3 зубчики часнику
  • 1 великий помідор
  • 2 ст. л. оливкової олії
  • 200 мл сметани
  • Сіль, перець, паприка – за смаком
  • 100 г сиру (пармезан, гауда)
  • Кілька гілочок свіжої петрушки – для подачі

Спосіб приготування

  1. Духовку розігріти до 200 градусів.
  2. Куряче філе промити, обсушити і нарізати дрібними кубиками.
  3. Цибулю дрібно порубати, моркву – натерти, часник – розчавити в пасту, помідор нарізати дрібними кубиками.
  4. У сковороді розігріти оливкову олію. Спасерувати цибулю 5 хвилин, потім додати моркву, часник і помідор. Тушкувати 3-5 хвилин.
  5. Додати курку і смажити ще впродовж кількох хвилин, постійно помішуючи, щоб курка підрум'янилася
  6. Влити сметану і потримати на вогні ще 1-2 хвилини. Посолити і поперчити, додати паприку і перемішати.
  7. Кабачки розрізати навпіл, м'якоть вийняти ложкою. Всередину кожного човника покласти начинку, посипати натертим сиром і відправити в духовку на 30-40 хвилин.

Читайте також:

Мафіни з курячого фаршу в духовці

Мафіни з фаршу в духовці
Мафіни з фаршу в духовці

Інгредієнти

  • 500 г курячого фаршу
  • 1 яйце
  • 1 ст. л. гірчиці із зернами
  • 2 зубчики часнику
  • 50 мл вершків
  • 100 г сиру
  • 120 г зеленого горошку
  • 120 г кукурудзи

Спосіб приготування

  1. Сир і часник подрібнити в блендері до отримання однорідної маси.
  2. Додати до фаршу і перемішати. Додати всі інші інгредієнти і добре перемішати.
  3. Викласти суміш у підготовлені формочки для маффінів.
  4. Відправити в розігріту до 190 градусів духовку на 25-30 хвилин.

Овочевий салат з нутом

Рецепти овочевих салатів
Рецепти овочевих салатів

Інгредієнти

  • 1 пучок салатного листя
  • Жменя помідорів чері (жовтих і червоних)
  • 1 стигле авокадо
  • 1/2 б. консервованого гороху нуту
  • 1/4 ч. л. сухих трав
  • 1/2 ст. л. білого винного оцту або лимонного соку
  • 1 зубчик часнику
  • 2 ст. л. оливкової олії
  • Сіль, перець

Спосіб приготування

  1. Для заправки змішати сухі трави, оцет, сіль, перець, оливкову олію і пропущений через прес часник.
  2. Салатні листя помити, обсушити, порвати руками і викласти в тарілку.
  3. Помідори чері помити, розрізати навпіл або на чотири частини.
  4. Авокадо почистити, видалити кісточку і нарізати кубиками. За бажанням скропити лимонним соком, щоб м'якоть не потемніла.
  5. Викласти всі інгредієнти на зелень, полити заправкою і дати настоятися 10-15 хвилин перед подачею.

Сирні палички

Сирні палички
Сирні палички

Інгредієнти

  • Сир пастоподібний – 180 г
  • Яйце – 1 шт.
  • Сир твердий – 80 г
  • Цільнозернове борошно – 8 ст. л.
  • Розпушувач – 1/2 ч. л.
  • Зелень, спеції – за смаком

Спосіб приготування

  1. Змішати сир з яйцем, додати борошно, спеції, перемішати.
  2. Натерти твердий сир і додати в тісто.
  3. Сформувати палички потрібної довжини і ширини.
  4. Випікати 20-25 хвилин за 200 градусів до рум'яності. Прикрасити зеленню і кунжутом.

І ще один рецепт – грінок з тартаром з лосося – дізнаєтеся з відео.

10 рецептів простих і корисних перекусів знайдете тут.

Реклама на segodnya.ua Реклама
Всі новини Показати ще
Реклама на segodnya.ua Реклама
Новини шоу-бізнеса
Читати ще
Лайфхаки для життя
Більше хаків
Модно
Ідеї нейл-дизайну
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
1 /2
Більше варіантів
Цитата дня

Після чотирьох місяців війни ніхто з нас не в порядку

Цитата на segodnya.ua
Олена Зеленська Перша леді України
Читати інтерв'ю
Instagram тижня
Акаунт про супергероїв сучасності — ЗСУ
Підписатися
Дивитися фото
Зберегти у закладинки
Haute Couture
Розклад Fashion Weeks

Париж. Франція

3 – 7 липня

Париж. Франція

Маямі. США

14 – 21 липня

Маямі. США

Нью-Йорк. США

9 – 14 вересня

Нью-Йорк. США

Лондон. Англія

16 – 20 вересня

Лондон. Англія

Мілан. Італія

20 – 26 вересня

Мілан. Італія
Подробиці з модних показів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти