I love Ukraine

Все про Джонсона

Книги на літо

Секс vs сльози

Басейни у Києві

Тиждень моди

10 порад, які допоможуть смачно приготувати страви з птиці

Ці хитрощі знадобляться будь-якому кулінарові

Качка, індичка, гусак, курка і курча служать основою для багатьох страв. Незважаючи на те, що це різні види птиці, у них є спільні правила приготування.

  • Птицю поділяють на шматки разом з кістками і без кісток. При розрубуванні з кістками спочатку відокремлюють ніжки і крила, а щоб полегшити цей процес, кістки викручують з суглобів. Потім за допомогою кухонних ножиць або ножа розрубують уздовж на дві частини і розділяють кожну половинку на порційні шматки. М'якоть зрізають з грудної клітини по можливості великим шматком; кістку-"вилку", яка з'єднує дві половинки, перерубують так, щоб у кожного філе залишилася частина крильця.
  • При приготуванні гусака або качки жиру буде менше, якщо занадто жирні частини птиці кілька разів наколоти виделкою, а потім прибрати зайвий жир з соусу, що утворився.
  • Чим менше тушка домашньої птиці, тим краще повинна бути розігріта духовка, в якій вона запікається.
  • Фаршируючи птицю, не слід класти до неї забагато начинки, тому що шкіра при нагріванні може луснути, і фарш випаде назовні.
  • Якщо перед запіканням змастити тушку курчати, курки або качки сметаною, вона добре підрум'яниться. А якщо перед завершенням приготування полити птицю холодною водою, то шкірка стане приємно хрусткою.
  • Якщо при при запіканні в духовці тушка птиці сильно підрум'янилася, а всередині ще сира, прикрийте її вологим пергаментним папером або фольгою. З готової птиці при проколюванні повинен виділятися прозорий сік.
  • Коли ви запікаєте домашню птицю або дичину в духовці, кладіть їх на деко спинкою вниз.
  • Смак  котлет по-київськи значно поліпшиться, якщо наповнити їх сумішшю вершкового масла з дрібно посіченою зеленню петрушки і сирими яєчними жовтками.
  • Щоб з фаршированих котлет під час смаження не вивалювалася начинка, їх потрібно двічі обваляти в панірувальних сухарях.
  • При маринуванні домашньої птиці оцет бажано замінити білим сухим вином.

Нагадаємо, раніше сайт "Сегодня" ділився рецептом курячих грудок за Дюканом. Ми також розповідали, в чому полягає різниця між сирами брі та камамбер.

Реклама

Дивіться відео, як зробити молоток для відбиття м'яса своїми руками:

Читайте також:

Реклама на segodnya.ua Реклама
Всі новини Показати ще
Реклама на segodnya.ua Реклама
Новини шоу-бізнеса
Читати ще
Лайфхаки для життя
Більше хаків
Модно
Ідеї нейл-дизайну
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
1 /2
Більше варіантів
Цитата дня

Після чотирьох місяців війни ніхто з нас не в порядку

Цитата на segodnya.ua
Олена Зеленська Перша леді України
Читати інтерв'ю
Instagram тижня
Акаунт про супергероїв сучасності — ЗСУ
Підписатися
Дивитися фото
Зберегти у закладинки
Haute Couture
Розклад Fashion Weeks

Париж. Франція

3 – 7 липня

Париж. Франція

Маямі. США

14 – 21 липня

Маямі. США

Нью-Йорк. США

9 – 14 вересня

Нью-Йорк. США

Лондон. Англія

16 – 20 вересня

Лондон. Англія

Мілан. Італія

20 – 26 вересня

Мілан. Італія
Подробиці з модних показів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти