I love Ukraine

Все про Джонсона

Книги на літо

Секс vs сльози

Басейни у Києві

Тиждень моди

10 рецептів рагу, які щоразу збуджують апетит

Воно може бути виключно овочевим, з м'ясом, з додаванням бобових і навіть з морепродуктів
Фото: instagram.com/prostaya_pp_eda/
Фото: instagram.com/prostaya_pp_eda/

Авжеж, збуджуватимуть апетит. Саме так, до речі, можна перекласти слово "рагу" з французької. Перший прототип рагу був приготований в одному з міст півдня Франції під час Сторічної війни. Тоді люди, замучені голодом, вийшли на площу і скинули в котел всі залишки продуктів і протушкувати їх. Так їм вдалося протриматися до зняття блокади. Сьогодні існує десятки варіацій рагу, деякі національні кухні – ірландська – пишається своїм особистим рецептом. У цій добірці він теж є. І ще 9 рецептів цієї ситної страви.

Якщо вам потрібен найоригінальніший подарунок, скористайтеся ідеями з нашого травневого календаря свят.

Реклама

Рагу з індичкою з картоплею і квасолею

Фото: instagram.com/kryibina/

Інгредієнти

  • 500 г – індички
  • по 1 шт. – цибулина, морква, болгарський перець
  • 4-5 зуб. – часнику
  • 5 шт. – картоплі
  • 100 г – квасолі
  • 70 г – зеленого горошку
  • 2 ст. л. – томатної пасти
  • сіль, перець

Спосіб приготування

Реклама
  1. Індичку нарізати на середні шматочки і обсмажити. Додати подрібнену цибулю і часник, трохи обсмажити.
  2. Додати середньо нарізані моркву, перець, картоплю.
  3. Покласти томатну пасту, сіль, перець, і залити водою, щоби покривала овочі й тушкувати до готовності.
  4. Додати квасолю і горошок і ще трохи протушкувати.

Читайте також:

Рагу з морепродуктами і фореллю

Фото: instagram.com/svetlanapatlina/

Інгредієнти

Реклама
  • по 1 шт. – цукіні, баклажан, цибуля
  • 2 шт. – помідор
  • половина болгарського перцю
  • 1 стебло – селера
  • 350 г – морський коктейль
  • 150 г – форель
  • спеції – за смаком

Спосіб приготування

  1. Нарізати кубиками цибулю, перець, селера і обсмажити на олії до золотистого кольору.
  2. Додати коктейль, рибу і смажити 5 хвилин.
  3. Додати порізані кубиком помідори, цукіні, баклажани, спеції.
  4. Накрити кришкою і тушкувати на середньому вогні 15-25 хвилин.
  5. Перед подачею посипати зеленню.

Рагу з баклажанів і кабачків

Фото: instagram.com/maliitatiana/

Інгредієнти

  • по 1 шт. – баклажан, кабачок, цибулю, моркву, болгарський перець
  • 400 г – картоплі
  • 1,5 ст. л. – томатної пасти
  • 2-3 ст. л. – майонезу
  • 5 зуб. – часнику
  • 1 ч. л.- паприки
  • сіль перець
  • зелень петрушки, кінзи

Спосіб приготування

  1. Нарізати картоплю і зварити, щоб вона зберігла форму. Відкласти.
  2. Цибулю і моркву нарізати кубиком і обсмажити на олії.
  3. Нарізати і відправити в сковороду перець, потім кабачок, потім баклажан. Ретельно перемішати і тушкувати 8-10 хвилин під кришкою.
  4. Додати томатну пасту, майонез, паприку, відварну картоплю. Влити 250 мл води, накрити кришкою і тушкувати 2-3 хвилини на повільному вогні.
  5. Додати спеції, подрібнений часник і зелень. Протушкувати ще кілька хвилин.

Рагу з нутом і індичкою

Фото: instagram.com/prostaya_pp_eda/

Інгредієнти

  • 1 шт. – грудка індички
  • 200 г – нуту
  • 2 шт. – кабачок
  • половина болгарського перцю
  • по 1 шт. – морква, цибуля, помідор

Для соусу

  • 300 мл – вода
  • 35 г – томатна паста
  • часник, спеції, зелень – за смаком

Спосіб приготування

  1. Попередньо замочити нут на кілька годин, після відварити до готовності.
  2. Нарізати індичку, обсмажити. Додати нарізаний кубиком цибулю і моркву, смажити 5 хвилин.
  3. Додати нарізаний кабачок, перець, томати. Тушкувати 5 хвилин.
  4. Додати нут і соус.
  5. Змішати всі інгредієнти для соусу, додати в рагу і тушкувати під кришкою 25 хвилин.

Рагу з квасолею та ковбасками

Фото: instagram.com/openkuhnya/

Інгредієнти

  • 2 зуб. – часник
  • 1 ст. л. – томатна паста
  • 1 шт. – перець болгарський
  • 1 б. – квасоля червона консервована
  • 100 г – квасоля стручкова
  • 3 ст. л. – кукурудза
  • невеликий пучок кінзи
  • сіль, перець, спеції – за смаком

Спосіб приготування

  1. На розігрітій сковороді обсмажити часник з томатною пастою на сильному вогні 3 хвилини.
  2. Додати квасолю стручкову і перець болгарський, обсмажити ще 3 хвилини.
  3. Залити овочі, тушкувати декілька хвилин.
  4. Додати кукурудзу, квасолю. Тушкувати до готовності. Прикрасити кінзою.

Овочеве рагу з кабачками

Рагу з кабачками
Рагу з кабачками

Інгредієнти

  • 1 кабачок
  • 2 картоплини
  • 1 морква
  • 1 помідор або 1 ст. л. томатної пасти
  • 2-3 зубчики часнику
  • Чорний мелений перець і сіль – за смаком
  • Олія – для смаження
  • Будь-які прянощі, трави та спеції – за смаком
  • Вода або овочевий бульйон

Спосіб приготування

  1. Підготувати овочі. Кабачок і помідор промити під проточною водою і висушити паперовою серветкою.
  2. Картоплю, моркву і часник очистити, помити і дати висохнути. Овочі нарізати кубиками по 1,5 см, моркву і часник – 1 см.
  3. У казан або сковороду з товстим дном налити олію і нагріти. Покласти смажитися овочі, які найдовше готуються – картоплю і моркву. Встановити середній нагрів і готувати, періодично помішуючи, близько 10 хвилин.
  4. Додати в сковороду кабачки і помідори. Все перемішати і продовжувати смажити ще 5-7 хвилин. Покласти в сковороду сіль, мелений перець і будь-які прянощі. Можна використовувати духмяний перець горошком, мелену паприку і прованські трави.
  5. Також налити до продуктів 50 мл води або бульйону. Перемішати, довести до кипіння, сковороду закрити кришкою і тушкуємо близько 30 хвилин на повільному вогні.

Ірландське рагу з яловичини

Ірландське рагу
Ірландське рагу

Інгредієнти

  • 1,5 кг м'яса
  • 1,5 картоплі
  • 6 зубців часнику
  • 400 мл темного пива
  • 3 склянки бульйону
  • 300 г консервованих томатів
  • 100 г кореня селери
  • 2 цибулини
  • 1 ст. л. цукру
  • 2 ст. л. чебрецю
  • трохи вустерського соусу
  • 2 лаврове листя
  • 50 г оливкової олії
  • 2 ст. л. вершкового масла
  • 2 морквини
  • перець
  • сіль
  • 2 ст. л. петрушки

Спосіб приготування

  1. Помийте м'ясо, обсушити, наріжте його невеликими шматками. Обсмажте на розігрітій сковороді невеликими порціями. Окремо посмажте моркву, цибулю, корінь селери.
  2. Коли овочі стануть м'яким, покладіть консервовані томати, подрібнені зубки часнику, чебрець, влийте вустерський соус. Додайте шматочки м'яса, влийте гарячі пиво і бульйон.
  3. Поперчіть, посоліть, всипте цукор, покладіть лаврове листя. Тушкуйте рагу на маленькому вогні 1-1,5 години. Наприкінці додайте обсмажену картоплю, зелень.

Овочеве рагу в мультиварці

Вітамін С в овочах руйнується при їх термічній обробці
Вітамін С в овочах руйнується при їх термічній обробці

Інгредієнти

  • 200 г кабачків
  • 200 г баклажанів
  • 200 г болгарського перцю
  • 1 невеликий стручок гострого перцю
  • 100 г моркви
  • 500 г картоплі
  • 3 зубчики часнику
  • 200 г свіжих помідорів або 50 г в'ялених
  • Сіль, перець
  • 1 ст. л. олії

Спосіб приготування

  1. Овочі очистити, нарізати брусочками. Часник дрібно нашаткувати. Посолити, поперчити, додати сіль і перець за смаком.
  2. Помістити овочі в чашу мультиварки. Готувати в режимі "Тушкування" до звукового сигналу.
  3. У процесі потрібно буде кілька разів перемішати овочі спеціальною лопаткою, що додається до мультиварки.

Овочеве рагу з м'ясом індички

Рецепти баклажанів з м'ясом
Рецепти баклажанів з м'ясом

Інгредієнти

  • 500 г філе індички
  • 1 цукіні або кабачок
  • 1 баклажан
  • 2 солодких перцю різного кольору
  • 1 цибулина
  • 2 зубчики часнику
  • 2 помідори
  • зелень петрушки або базиліка
  • олія
  • 50 мл соєвого соусу
  • 1/2 ч. л. карі
  • 1/2 ч. л. меленої паприки
  • Сіль, мелений перець

Спосіб приготування

  1. Філе індички помити і обсушити. Нарізати кубиками і замаринувати в суміші соєвого соусу, карі і паприки. Поставити в холодильник на півгодини.
  2. Очищену цибулю, часник і зелень дрібно порубати.
  3. Підготовлені овочі (перець, баклажан, цукіні, помідори) нарізати кубиками.
  4. Обсмажити цибулю і часник до м'якості, додати філе індички. Готувати, доки воно не побіліє.
  5. Додати овочі і зелень і тушкувати близько 20-30 хвилин. Баклажани і кабачки мають легко проколюватися виделкою. Перевірити рагу на сіль і перець. Дати йому настоятися 20-30 хвилин перед подачею.

Овочеве рагу з картоплею і фрикадельками

Інгредієнти

Для м'ясних кульок

  • 500 г курячого фаршу
  • 1 яйце
  • Сіль перець
  • 1/2 цибулини

Для рагу

  • 1/2 цибулини
  • 3 картоплини
  • 2 маленьких кабачка
  • 1 баклажан більше середнього
  • 2 помідори
  • 1/2 бляшанки консервованої кукурудзи
  • 2-3 ст. л. сметани
  • вода
  • італійські трави
  • зелень
  • олія
  • сіль, перець

Спосіб приготування

  1. Змішати фарш, яйце, спеції і дрібно порубану цибулю. Сформувати мокрими руками кульки і обсмажити на розігрітій сковороді до золотавого кольору. Перекласти в окрему миску.
  2. Цибулю дрібно порубати, картоплю очистити і нарізати кубиками.
  3. Баклажани і кабачки нарізати кубиками, посолити і дати постояти, щоб стік зайвий сік.
  4. На олії обсмажити цибулю до м'якості, додати картоплю і трохи води, тушкувати під кришкою 10 хвилин. Потім промити і обсушити баклажани і кабачки, додати до картоплі.
  5. Залити окропом помідори на хвилину і зняти шкірку. Нарізати м'якоть дрібними кубиками. Зелень порубати.
  6. Додати помідори разом з фрикадельками, тушкувати ще близько 10 хвилин. Потім додати сметану, зелень, італійські трави, спеції, кукурудзу і довести до готовності.

Тут знайдете 10 рецептів страв з індички, від рагу до люля-кебабу.

Читайте також:

Реклама на segodnya.ua Реклама
Всі новини Показати ще
Реклама на segodnya.ua Реклама
Новини шоу-бізнеса
Читати ще
Лайфхаки для життя
Більше хаків
Модно
Ідеї нейл-дизайну
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
1 /2
Більше варіантів
Цитата дня

Після чотирьох місяців війни ніхто з нас не в порядку

Цитата на segodnya.ua
Олена Зеленська Перша леді України
Читати інтерв'ю
Instagram тижня
Акаунт про супергероїв сучасності — ЗСУ
Підписатися
Дивитися фото
Зберегти у закладинки
Haute Couture
Розклад Fashion Weeks

Париж. Франція

3 – 7 липня

Париж. Франція

Маямі. США

14 – 21 липня

Маямі. США

Нью-Йорк. США

9 – 14 вересня

Нью-Йорк. США

Лондон. Англія

16 – 20 вересня

Лондон. Англія

Мілан. Італія

20 – 26 вересня

Мілан. Італія
Подробиці з модних показів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти