
Перше – це економно. Тобто – куплено товар зі знижкою, його багато і одразу не з'їси, тоді він і потрапляє в морозилку. Друге – це зручно. Наприклад, варений рис і макарони прекрасно почуваються за низьких температур і розморожуються, не втрачаючи смакових якостей. Це приємно, коли треба приготувати швидку вечерю для всієї родини. Нижче – ще 8 продуктів, які бажано зберігати в морозильнику
Хліб і хлібобулочні вироби

Перед тим, як заморозити ці продукти, потримайте їх трохи в холодильнику, щоб охололи. Потім загорніть в харчову плівку і помістіть у морозильник. Хліб можна зберігати і трохи підсмаженим. Також можна заморожувати куплену або приготовану про запас будь-яку випічку.
Домашнє печиво
Насамперед це стосується пісочного печива. У холоді воно зберігається краще. Одразу після випікання охолодіть його, покладіть у контейнер, а потім у морозильник. Розморожувати печиво теж потрібно починати в холодильнику, щоб воно не розсипалося. Ну а печиво із шоколадом взагалі виходить смачніше, якщо його заморозити.
Рис та інші варені крупи

Якщо у вас залишилися ці продукти і ви поки не придумали, що з ними робити, покладіть їх у контейнер. Коли знадобиться, їх можна розігріти на сковороді або мікрохвильовці.
Макаронні вироби
Макарони ніколи не втратять форму після маніпуляції із заморожуванням-розморожуванням. Їх так само можна розігріти на сковороді або мікрохвильовці.
Сік цитрусових (свіжовичавлений)
Його можна заморозити в спеціальних контейнерах, які потрібно накрити харчовою плівкою. Такі кубики потім можна використовувати в чаї або приготуванні звичайних страв і десертів.
Кава
Не бійтеся зберігати каву в морозильнику – це її улюблене місце. Головне – хороша вакуумна упаковка, щоб кава не увібрала інші запахи.
Ягоди

Полуниця, малина і чорниця заморожуються найкраще, при цьому практично не втрачаючи поживних речовин. Викладіть ягоди на деко для випічки і поставте в морозильник на ніч. Потім покладіть у контейнер і знову поставте в морозильник. Заморожені ягоди можна додавати в смузі, йогурти або каші, розморозити і використовувати для випічки.
Вершкове масло

Маслом можна запастися і покласти його в морозильник для зберігання. Попередньо покладіть пачки масла в поліетиленовий пакет, а ще краще – харчовий папір, щоб не було неприємного запаху.
Горіхи
У горіхах дуже багато олії, вони швидко стають згірклими. Їх найкраще тримати в морозильнику, якщо ви не плануєте використовувати їх одразу. Заморожувати можна арахіс, волоські горіхи, кеш'ю, фундук і мигдаль. Горіхи при цьому можуть бути як очищені, так і неочищені. Просто загорніть їх у пакет або контейнер перед тим, як помістити в морозильну камеру.
Імбир
Неочищений імбир потрібно загорнути в харчову плівку і покласти в морозильник. Коли він буде потрібен, поскобліть його ножем і додайте в чай або інші страви.
А як швидко замаринувати огірки і приготувати з них салат – дізнаєтеся з відео.
Тут дізнаєтеся, як правильно зберігати зелень.