I love Ukraine

Все про Джонсона

Книги на літо

Секс vs сльози

Басейни у Києві

Тиждень моди

10 несолодких пирогів, які стануть вашими улюбленими

Такі пироги зручно брати на роботу, вони ситні. У добірці є рецепти швидких пирогів на основі тонкого лаваша. Є рецепти з грибами, індичкою, овочами із сиром. Кіші з різними начинками – чудовий варіянт для святкового столу
Рецепти вегетаріянських страв
Рецепти вегетаріянських страв

Домашні несолодкі пироги на відміну, наприклад, від різних заливних – справа більше клопітка, ніж навпаки. Але в результаті ви отримуєте красиву ситну їжу, яку зручно взяти на роботу або гідно пригостити гостей. У начинці всіх цих пирогів є сезонні овочі або індичка, або сир, ну або все разом. Як вигідно підготуватися до пікніка – дізнаєтеся з цього матеріалу.

Сільський пиріг з лисичками

Рецепти солодких і солоних пирогів до дня народження
Рецепти солодких і солоних пирогів до дня народження

Реклама

Інгредієнти

  • Листкове тісто
  • 400 г лисичок
  • 1 цибулина
  • Зелень
  • Олія
  • Вершкове масло

Для заливки

  • 3 яйця
  • 100 г твердого сиру
  • 150 мл вершків 20%
  • Сіль, перець – за смаком

Спосіб приготування

Реклама
  1. Тісто розморозити, вирізати коло по діаметру форми, трохи розкачати. Викласти в форму, застелену папером для випічки, зробити бортики і наколоти виделкою.
  2. Лисички обсмажити на олії, нарізану цибулю окремо обсмажити на вершковому маслі.
  3. Духовку розігріти до 180 градусів.
  4. Для заливки збити виделкою яйця і вершки, додати тертий сир, сіль і перець.
  5. Викласти на корж смажені гриби, цибулю і нарізану зелень. Залити яєчної сумішшю.
  6. Випікати пиріг до готовності (близько 30 хвилин).

Млинцевий пиріг з опеньками і беконом

Млинцевий пиріг з грибами
Млинцевий пиріг з грибами

Інгредієнти

  • 3 тонких млинці на молоці
  • 30 г бекону
  • 70 г опеньків
  • 30 г помідорів
  • 30 г солодкого перцю
  • 40 г твердого сиру
  • 20 г вершкового масла
  • Листя салату

Для соусу

Реклама
  • 30 г вершків 20%
  • 15 г смажених печериць
  • Соєвий соус – 5 г
  • Сіль, перець – за смаком

Спосіб приготування

  1. Заздалегідь приготувати звичайні млинці з пшеничного борошна на молоці. Кожен млинець розрізати на чотири частини.
  2. На одній сковороді впродовж 5-10 хвилин обсмажити нарізані шматочками опеньки, на другий – бекон, помідор і перець (нарізати на свій розсуд).
  3. Змішати вміст обох сковорідок. На кожен шматочок млинця покласти частину начинки, знову млинець – і так доверху.
  4. Покласти на деко, застелене пергаментом, посипати тертим сиром і запікати за 190 градусів 5 хвилин.

Читайте також:

Цибулевий пиріг з копченою грудинкою

Пиріг зі скумбрією та цибулею на Радоницю
Пиріг зі скумбрією та цибулею на Радоницю

Інгредієнти для тіста

  • 125-150 г борошна
  • 25 г вершкового масла
  • 3 г сухих дріжджів
  • 75 мл молока
  • 1/2 ч. л. цукру
  • 1/2 ч. л. солі

Для начинки

  • 50 г копченої грудинки
  • 35 г вершкового масла
  • 1 яйце
  • 250 г ріпчастої цибулі
  • 50 мл вершків
  • 1/2 ст. л. борошна
  • 1/4 ч. л. сушеного чебрецю
  • Сіль за смаком

Спосіб приготування

  1. У теплому молоці розвести дріжджі з цукром.
  2. Просіяти борошно в миску, додати сіль і влити опару і розтоплене масло. Замісити тісто, зібрати його в грудку, накрити рушником і поставити в тепле місце на годину.
  3. Нарізати цибулю і тушкувати в 25 г вершкового масла до прозорості. Присипати борошном, почекати ще хвилину і зняти з вогню.
  4. Яйце і вершки змішати в мисці. Грудинку нарізати соломкою, відокремити три чверті й залити її яєчною сумішшю, додати чебрець і добре перемішати.
  5. Тісто розкачати в пласт і викласти його в форму діаметром 18-20 см, змащену 10 г олії. Сформувати високі бортики, додати начинку, а зверху викласти решту м'яса.
  6. Розігріти духовку до 180 градусів і випікати пиріг приблизно 40 хвилин.

Пиріг з грибами і плавленим сиром

Пиріг з грибами
Пиріг з грибами / Фото: Pinterest

Інгредієнти

  • 400 г печериць
  • 4 яйця
  • 0,5 пучка кропу
  • 75 г вершкового масла
  • 3 плавлених сирки
  • 350 г борошна
  • 1 цибулина
  • 4 ст. л. крижаної води
  • 50 мл олії
  • Сіль за смаком

Спосіб приготування

  1. Змішати борошно з вершковим маслом, додати 2 яйця, воду і замісити тісто. Накрити плівкою і залишити в холодильнику на 30 хвилин.
  2. Гриби і цибулю нарізати і смажити на соняшниковій олії до готовності.
  3. Натерти сир і змішати його з подрібненим кропом і яйцями. Додати шампіньйони і перемішати.
  4. Тісто розкачати і вистелити ним форму. Сформувати бортики. Викласти начинку і випікати 45 хвилин за 180 градусів.

Читайте також:

Кіш з індичкою і сиром

Кіш з індичкою та сиром
Кіш з індичкою та сиром

Інгредієнти

  • Борошно – 300 г
  • Холодне вершкове масло – 140 г
  • Крижана вода – 90 мл
  • Сіль – 1 щіпка
  • Цукор – 1 ст. л.
  • Оцет – 1 ст. л.

Для начинки

  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Оливкова олія – 2 ст. л.
  • Часник – 1 зубчик
  • Яйця курячі – 3 шт.
  • Сіль за смаком
  • Вершки жирні – 250 мл
  • Чедер – 200 г
  • Філе індички – 450 г
  • Перець – за смаком
  • Помідори чері – 10 шт.

Спосіб приготування

  1. У чашу для подрібнення всипати борошно. Нарізати кубиками холодне вершкове масло, додати до борошна.
  2. Туди ж додати 30 мл крижаної води, сіль, цукор і оцет. Усе подрібнити, в процесі поступово ввести решту крижаної води.
  3. Тісто викласти в форму для випікання, швидко і рівномірно розподілити, зробити бортики.
  4. На тісто викласти пергамент, зверху заповнити форму бобами – використовуйте 1-1,5 кг. Корж випікати за 180 градусів 20 хвилин, майже до готовності.
  5. Розігріти сковороду з оливковою олією. Дрібно нарізати цибулю, злегка обсмажити.
  6. Часник подрібнити, додати в цибулі, обсмажити все до золотистого кольору.
  7. У мисці збити яйця із сіллю, потім влити вершки і знову збити суміш. Всипати 150 г тертого чедеру, все перемішати.
  8. Попередньо приготувати філе індички – можете відварити, протушкувати або запекти. Також можна використовувати вже готову продукцію. М'ясо подрібнити, додати до яєчної суміші разом з обсмаженою цибулею і часником. Посолити, поперчити і перемішати.
  9. Корж вийняти з духовки, прибрати боби, викласти начинку. Прикрасити пиріг нарізаними помідорами чері, зверху посипати чедер.
  10. Кіш поставити в духовку на 25-30 хвилин, випікати до готовності.

Пиріг з листкового тіста із сулугуні та зеленою цибулею

Листковий пиріг з зеленню і сиром
Листковий пиріг з зеленню і сиром

Інгредієнти

  • 2 великих пучка зеленої цибулі
  • 1 великий пучок кропу
  • 4 яйця
  • 1 упаковка листкового тіста
  • 30 мл молока
  • 500 г сулугуні
  • 100 г борошна
  • Сіль, перець – за смаком

Спосіб приготування

  1. Цибулю і кріп нарубати, сулугуні натерти на крупній тертці. Додати три яйця.
  2. Посипати робочу поверхню борошном, розкачати тісто. Викласти половину тіста на деко з високими бортиками, застелене пергаментом.
  3. Покласти начинку і рівномірно розподілити її. Накрити другим шаром тіста. Защипнути краї.
  4. Взяти жовток, що залишився, змішати його з молоком, злегка збити і змастити пиріг.
  5. Випікати в розігрітій до 200 градусів духовці 30 хвилин.

Читайте також:

Картопляний пиріг з цибулею

Пиріг з картоплею і цибулею
Пиріг з картоплею і цибулею

Інгредієнти

  • 1 1/4 чашки борошна
  • 1/4 ч. л. солі
  • 100 г холодного вершкового масла
  • 1/4 чашки йогурту
  • 2 ч. л. лимонного соку
  • 1/4 ч. л. крижаної води
  • Яєчний білок з невеликою кількістю води для змащення пирога
  • 4-5 середніх картоплин, помити, але не чистити
  • 1/2 червоної цибулини, тонко порізаної на сегменти
  • 1/2 чашки тертого пармезану
  • 2 ст. л. вершкового масла
  • Кілька гілочок чебрецю
  • Свіжа петрушка

Спосіб приготування

  1. Для тіста змішати в мисці борошно із сіллю. Додати порізане кубиками вершкове масло і руками перетерти масло з борошном, доки у вас не вийде крихта розміром з горошину.
  2. В іншій мисці змішати йогурт, лимонний сік і крижану воду. Додати в борошняну суміш і знову руками з'єднати все разом. Довго мішати не потрібно.
  3. Закрити плівкою і прибрати в холодильник на годину.
  4. Картоплю нарізати кружальцями, покласти в каструлю з холодною водою. Довести до кипіння і варити на середньому вогні близько п'яти хвилин. Воду злити.
  5. Підсушити картоплю на обробній дошці або великій тарілці.
  6. Нагріти духовку до 180 градусів.
  7. Дістати тісто з холодильника. Викласти його на присипаний борошном стіл і розкачати в корж 25-28 см в діаметрі. За допомогою качалки акуратно перенести тісто на деко, накрите папером для випічки.
  8. На середину тіста викласти пармезан, залишивши вільними по 5-6 см з країв тіста. Викласти на сир кружечки картоплі, промокнувши зайву вологу з допомогою паперового рушника.
  9. На картоплю покласти розм'якшене вершкове масло. Загорнути краї тіста на картоплю, щоб у вас вийшов відкритий квадрат.
  10. Змастити краї тіста сумішшю білка з водою. Посипати пиріг великою морською сіллю (важливо не перестаратися: пармезан солоний), покласти гілочки чебрецю і викласти зверху цибулю.
  11. Запікати 30-40 хвилин або доки тісто не стане красивого золотистого кольору. Готовий пиріг можна посипати петрушкою або кінзою.

Спіральний овочевий пиріг

Рецепти вегетаріянських страв
Рецепти вегетаріянських страв

Інгредієнти для коржа

  • 120 г борошна
  • 75 г холодного вершкового масла
  • 1 яєчний жовток
  • 1 ст. л. води або молока
  • 1/4 ч. л. солі

Для сирної начинки

  • 200 г плавленого сиру
  • 1 ч. л. лимонного соку
  • 1/4 ч. л. сухого часнику
  • 1 ч. л. майорану
  • 1 ч. л. паприки
  • Дрібка солі, мелений чорний перець

Для овочевої начинки

  • 1 морква
  • 1 молодий кабачок
  • 1 баклажан
  • 1 червоний солодкий перець
  • 1/2 ч. л. майорану
  • 1/2 ч. л. солі
  • олія

Спосіб приготування

  1. Жовток яйця, воду або молоко і сіль злегка збити вінчиком. Охолоджене масло з'єднати з борошном, порубати ножем в дрібну крихту, додати яєчну суміш, замісити тісто, обернути його в плівку і прибрати в холодильник на 30 хвилин.
  2. Для начинки з'єднати сир, лимонний сік, сухий часник, майоран, паприку, чорний перець і сіль.
  3. Нарізати моркву, кабачок, баклажан на тонкі смужки за допомогою Овочечистки і викласти на паперовий рушник.
  4. Охолоджене тісто розкачати в коло діаметром 25 см. У попередньо змащену вершковим маслом форму викласти тісто, наколоти виделкою, накрити пергаментним папером, засипати зверху горох. Випікати в попередньо розігрітій до 200 градусів духовці 15 хвилин. Прибрати папір з горохом. Дати охолонути.
  5. Викласти сирну суміш на охолоджений корж. Розкласти тонкі смужки овочів по спіралі, змастити олією, посолити, поперчити, посипати майораном.
  6. Випікати в попередньо розігрітій до 180 градусів духовці близько 40-45 хвилин.

Пиріг з тонкого лаваша із сиром

Пиріг з лаваша із сиром
Пиріг з лаваша із сиром

Інгредієнти

  • Лаваш – 6 шт.
  • Бринза – 400 г
  • Сметана – 200 г
  • Майонез – 200 г
  • Яйця – 3 шт.

Спосіб приготування

  1. Сир натерти на тертці.
  2. Сметану і майонез з'єднати в мисці, додати до них яйця і перемішати.
  3. Сир натерти на тертці або розім'яти виделкою, додати до сметанною суміші.
  4. Форму для торта змастити вершковим маслом. Викласти зверху цілий лаваш так, щоб краї звисали з обох боків форми.
  5. Решту лавашу порвати руками на шматки, вмочити в готову заливку і викласти зверху. Трохи заливки залишити.
  6. Вільні краї лаваша скласти один на одного, залити сирною сумішшю.
  7. Випікати за 180 градусів до золотистої скоринки.

І ще один цікавий рецепт – кіша з тунцем і шпинатом – дізнаєтеся з відео.

Тут зібрані 3 рецепти всесвітньо відомих солодких пирогів.

Реклама на segodnya.ua Реклама
Всі новини Показати ще
Реклама на segodnya.ua Реклама
Новини шоу-бізнеса
Читати ще
Лайфхаки для життя
Більше хаків
Модно
Ідеї нейл-дизайну
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
1 /2
Більше варіантів
Цитата дня

Після чотирьох місяців війни ніхто з нас не в порядку

Цитата на segodnya.ua
Олена Зеленська Перша леді України
Читати інтерв'ю
Instagram тижня
Акаунт про супергероїв сучасності — ЗСУ
Підписатися
Дивитися фото
Зберегти у закладинки
Haute Couture
Розклад Fashion Weeks

Париж. Франція

3 – 7 липня

Париж. Франція

Маямі. США

14 – 21 липня

Маямі. США

Нью-Йорк. США

9 – 14 вересня

Нью-Йорк. США

Лондон. Англія

16 – 20 вересня

Лондон. Англія

Мілан. Італія

20 – 26 вересня

Мілан. Італія
Подробиці з модних показів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти