I love Ukraine

Все про Джонсона

Книги на літо

Секс vs сльози

Басейни у Києві

Тиждень моди

10 літніх гарнірів, які ризикують стати улюбленою основною стравою

Ці гарніри можна подавати до м'яса, курки або риби, а можна приготувати окремо для легкої вечері та обіду. Для цих страв потрібні сезонні овочі – баклажани, помідори, кабачки, бобові – і багато зелені
Теплий салат з баклажанами
Теплий салат з баклажанами

Коли ми кажемо "гарнір", то уявляємо свіжі або тушковані овочі. Гарнір – це те, що доповнює основну страву, ми так звикли. Але є рецепти, які здатні перетворити таку їжу на щось особливе. Отже, 10 гарнірів, які ви не втомитеся готувати до легкого вечері. Якщо втомилися бігати по магазинах у пошуках хороших продуктів за хорошими цінами, цей матеріал дасть важливі підказки.

Рагу з баклажанів і кабачків

Реклама

Рагу з кабачків та баклажанів
Рагу з кабачків та баклажанів

Інгредієнти

  • по 1 шт. – баклажан, кабачок, цибуля, морква, болгарський перець
  • 400 г – картоплі
  • 1,5 ст. л. – томатної пасти
  • 2-3 ст. л. – майонезу
  • 5 зуб. – часнику
  • 1 ч. л. – паприки
  • сіль, перець
  • зелень петрушки, кінзи

Спосіб приготування

Реклама
  1. Нарізати картоплю і зварити, щоб вона зберігла форму, відкласти
  2. Цибулю і моркву нарізати кубиком і обсмажити на олії.
  3. Нарізати і відправити в сковороду перець, потім кабачок, потім баклажан. Ретельно перемішати і тушкувати 8-10 хвилин під кришкою.
  4. Додати томатну пасту, майонез, паприку, відварну картоплю. Влити 250 мл води, накрити кришкою і тушкувати 2-3 хвилини на повільному вогні.
  5. Додати спеції, подрібнений часник і зелень. Протушкувати ще кілька хвилин.

Читайте також:

Капоната

Овочеве рагу капоната, instagram.com/tsevantanya/
Овочеве рагу капоната, instagram.com/tsevantanya/

Реклама

Інгредієнти

  • Баклажан, морква – по 2 шт. ⠀
  • Цукіні – 3 шт. ⠀
  • Перець, стебло селери, цибулю – по 1 шт. ⠀
  • Помідори – 5 шт.
  • Каперси, оливки, м'ята, базилік, орегано – за смаком ⠀
  • Сіль, перець – за смаком ⠀
  • Цукор – 1 ст. л. ⠀
  • Оливкова олія
  • Кедрові горіхи для прикраси

Спосіб приготування ⠀

  1. Овочі, крім помідорів і цибулі, нарізати кубиками. У каструлі розігріти оливкову олію, вона має повністю покривати овочі, і обсмажити по черзі баклажан, моркву, селеру, кабачки і в кінці – перець.
  2. Викласти на паперові рушники, щоб прибрати зайву олію.
  3. Обсмажити нарізану цибулю і помідори. Додати каперси, все смажені овочі, чорні оливки, цукор. Посолити, поперчити. Гасити до готовності.
  4. Готову капонату приправити орегано, листям м'яти і базиліком. Подавати з грінками.

Читайте також:

Пепероната

Лечо на зиму
Лечо на зиму

Інгредієнти

  • Болгарський перець – 4 шт. (великих)
  • Цибуля – 400 г
  • Консервовані або свіжі помідори – 400 г
  • Часник – 2 зуб.
  • Орегано, сіль, перець – за смаком

Спосіб приготування

  1. Часник (цілий) підсмажити на оливковій олії протягом хвилини. Додати нарізаний півкільцями цибулю і тушкувати 15 хвилин. Прибрати часник.
  2. Додати нарізаний довгими смужками перець, додати спеції, перемішати і тушкувати ще 15 хвилин.
  3. Додати помідори і тушкувати 15 хвилин. За бажанням прикрасити зеленню.

Тушковані баклажани з квасолею і овочами

Рагу з баклажанів і квасолі
Рагу з баклажанів і квасолі

Інгредієнти

  • 300 г баклажанів
  • 1 маленька головка ріпчастої цибулі
  • 0,5 ч. л. зерен коріандру
  • 2 ст. л.олії
  • 500 г консервованих помідорів кубиками або свіжих
  • 1 б. консервованої білої квасолі
  • 2 зубчики часнику
  • 1-2 ст. л. подрібненої зелені
  • Сіль, перець – за смаком

Для соусу

  • 125 мл натурального йогурту
  • 1/4 частина пекучого перцю пеперончино (або за смаком)
  • 1 ч. л. зеленої цибулі
  • 1 ч. л. петрушки
  • 1 маленький зубчик часнику
  • Сіль за смаком

Спосіб приготування

  1. Дрібно посікти часник і цибулю. Нарізати баклажани невеликими шматочками. Подрібнити в ступці зерна коріандру.
  2. Розігріти сотейник з 2 ст. л. олії. Додати зерна коріандру і, помішуючи, обсмажити впродовж декількох секунд. Додати рубану цибулю, часник і обсмажити до прозорості.
  3. Викласти в сотейник баклажани, помідори і, помішуючи, продовжувати готувати, доки не випарується зайва рідина.
  4. Додати квасолю, попередньо зливши рідину, посолити, поперчити за смаком і тушкувати на невеликому вогні 8-10 хвилин.
  5. Приготувати соус. Перець, зелену цибулю, петрушку і часник дрібно порубати, покласти в йогурт, додати сіль за смаком і залишити мінімум на годину в холодильнику.
  6. Подавати йогуртовий соус разом з рагу.

Соте

Продукти для соте ріжуться крупно
Продукти для соте ріжуться крупно

Інгредієнти

  • 2 баклажани або цукіні
  • 2 помідори
  • 2 солодких перці
  • 2 моркви
  • 3 цибулі-шалот
  • 2-3 зубчики часнику
  • сіль, перець
  • зелень – для подачі
  • 2-3 ст. л. оливкової олії
  • 1 ст. л. цукру
  • 1 ст. л. оцту

Спосіб приготування

  1. Всі овочі ретельно миємо й сушимо паперовим рушником.
  2. Баклажани нарізаємо кільцями завтовшки приблизно 1 см, натираємо кільця сіллю і залишаємо на деякий час (поки займаємося іншими овочами).
  3. Помідори заливаємо на хвилину окропом і очищаємо від шкірки. Розрізаємо кожен томат на шість частин.
  4. Перці очищаємо від плодоніжок, серцевини і насіння і теж розрізаємо часточками на шість частин.
  5. Моркву чистимо, ріжемо великими брусками.
  6. Окремо обсмажуємо на сковородібаклажани або цукіні, перці та помідори. Викладаємо їх на деко і відправляємо в духовку, розігріту до 180 градусів.
  7. Але добре розігріту сковороду додаємо невелику кількість оливкової олії. Викладаємо на неї очищені цибулинки-шалот, моркву і швидко обсмажуємо до золотистого кольору.
  8. Зменшуємо вогонь до мінімуму, додаємо на сковороду по столовій ложці цукру і оцту. Трохи припускаємо цибулю з морквою на сковороді і додаємо до основних овочів на деко, рівномірно розподіливши по всіх овочах. В цей же час на деко додаємо кілька зубчиків часнику.
  9. В цілому соте готується в духовці близько 50 хвилин. Після того, як деко витягли з духовки, в соте можна покласти лаврове листя і присипати зверху рубаною зеленню і часником.
  10. Страву можна подавати гарячою, але якщо дати трохи настоятися – буде ще смачніше.

Рис з літніми овочами

Рис з літніми овочами
Рис з літніми овочами

Інгредієнти на 1-2 порції

  • 250 г кабачків
  • 1 морква
  • 1 помідор
  • 100 г рису
  • 250 мл води
  • 4 ст. ложки олії
  • сіль
  • кріп
  • розмарин
  • селера
  • базилік

Спосіб приготування

  1. Рис відварити в підсоленій воді.
  2. Кабачки помити, нарізати шматочками, посипати спеціями, полити двома столовими ложками олії, перемішати, викласти у змащену олією форму і запікати до напівготовності 15-20 хвилин.
  3. Моркву натерти на крупній тертці, а помідор нарізати шматочками середнього розміру.
  4. У розігрітій сковороді спасерувати моркву, потім додати помідор, перемішати і зняти сковороду з вогню.
  5. Додати до моркви з помідором варений рис і перемішати.
  6. Кабачки дістати з духовки, додати рис і овочі, все швидко перемішати і поставити в духовку ще на 10 хвилин. Готову страву посипати зеленню.

Читайте також:

Смажена брюссельська капуста з беконом

Інгредієнти

  • 4 смужки бекону
  • 2 ст. л.олії
  • 450 г брюссельської капусти, розрізаної навпіл
  • 1/2 великої цибулини, нарізаної
  • Сіль і мелений чорний перець

Спосіб приготування

  1. Обсмажте бекон у великій сковороді на середньому вогні до хрусткої скоринки.
  2. Перекладіть на тарілку, застелену паперовим рушником, потім грубо наріжте.
  3. У тій же сковороді з беконом розігрійте олію на сильному вогні.
  4. Додайте цибулю і брюссельську капусту і готуйте, періодично помішуючи, доки качани не стануть золотисто-коричневими, 8-10 хвилин.
  5. Приправте сіллю і перцем за смаком, поверніть бекон у сковороду і перемішайте.

Пюре чамп

Картопляне пюре чамп
Картопляне пюре чамп

Інгредієнти

  • 6-8 картоплин
  • 110 г зеленої цибулі або зелені часнику
  • 350 г молока
  • 100 г вершкового масла
  • Сіль, перець

Спосіб приготування

  1. Картоплю промийте та відваріть у шкірці.
  2. Цибулю дрібно наріжте і нагрівайте в молоці близько 3-4 хвилин. Відставте, щоб молоко отримало аромати зелені.
  3. Картоплю, поки гаряча, очистіть від шкірки і подрібніть в пюре, додаючи молоко з цибулею.
  4. Додайте в пюре трохи вершкового масла, сіль і перець.
  5. Розкладіть пюре в миски, в центрі зробіть поглиблення і покладіть по хорошому шматку вершкового масла.

Читайте також:

Гарнір із зеленим горошком і шпинатом

Шпинат з зеленим горошком
Шпинат з зеленим горошком

Інгредієнти

  • 150 г шпинату
  • 4 чашки замороженого горошку
  • 1 червона цибулина
  • 3 зубчики часнику
  • Півчашки води, в якій варився горошок
  • 3 стебла зеленої цибулі
  • Оливкова олія
  • Сіль, перець

Спосіб приготування

  1. Шпинат промити і нарізати.
  2. Закип'ятити підсолену воду в каструлі і додати зелений горошок. Після закипання варити ще хвилину, потім процідити.
  3. Очистити і нарізати червону цибулю і часник. Дрібно посікти зелену цибулю.
  4. У блендер додати півчашки води, в якій варилася горошок, і три чверті відвареного горошку. Посолити і поперчити. Подрібнити.
  5. Нагріти оливкову олію, додати червону цибулю і часник. Готувати, помішуючи, 1-2 хвилини.
  6. Додати шпинат. Помішувати, доки не випарується рідина. Перекласти в тарілку.
  7. Нагріти оливкову олію, додати прокручений горошок і готувати ще 30 секунд.
  8. Додати цілий горошок і шпинат з цибулею. Розмішати, посолити і поперчити.
  9. Додати зелену цибулю, розмішати і зняти з вогню.

Читайте також:

Вершковий шпинат з пармезаном

Шпинат з вершками і сиром
Шпинат з вершками і сиром

Інгредієнти

  • 250 г молодого шпинату
  • 30-40 г пармезану
  • Половина маленької цибулини
  • 1 ст. л. вершкового масла
  • 60 мл вершків
  • Щіпка натертого мускатного горіха
  • Сіль

Спосіб приготування

  1. Шпинат ретельно промити і обсушити.
  2. Натерти пармезан.
  3. Цибулю почистити і дуже дрібно порубати.
  4. Нагріти сковорідку, додати масло.
  5. Додати нарізану цибулю, смажити до м'якості.
  6. Додати шпинат і готувати, помішуючи, 5 хвилин, доки не випарується вся рідина.
  7. Посолити, влити вершки, зменшити вогонь, розмішати і готувати ще 3-4 хвилини.
  8. Всипати натертий пармезан, розмішати і тушкувати ще 3-4 хвилини.
  9. Додати мускатний горіх, розмішати і зняти з вогню.

І ще один рецепт – кіша з тунцем і шпинатом – дізнаєтеся з відео.

І ще 7 поживних страв із стручкової і звичайної квасолі знайдете тут.

Реклама на segodnya.ua Реклама
Всі новини Показати ще
Реклама на segodnya.ua Реклама
Новини шоу-бізнеса
Читати ще
Лайфхаки для життя
Більше хаків
Модно
Ідеї нейл-дизайну
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
1 /2
Більше варіантів
Цитата дня

Після чотирьох місяців війни ніхто з нас не в порядку

Цитата на segodnya.ua
Олена Зеленська Перша леді України
Читати інтерв'ю
Instagram тижня
Акаунт про супергероїв сучасності — ЗСУ
Підписатися
Дивитися фото
Зберегти у закладинки
Haute Couture
Розклад Fashion Weeks

Париж. Франція

3 – 7 липня

Париж. Франція

Маямі. США

14 – 21 липня

Маямі. США

Нью-Йорк. США

9 – 14 вересня

Нью-Йорк. США

Лондон. Англія

16 – 20 вересня

Лондон. Англія

Мілан. Італія

20 – 26 вересня

Мілан. Італія
Подробиці з модних показів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти