Gluten free

Пальто на осінь

Відпочинок в Турції

Міс Україна

Тести

Ціна - космос!

10 неймовірних рецептів з креветками

Креветки прекрасні всюди. Для когось у салатах, хтось любить готувати з ними супи, багато хто бере їх на пікнік і смажать у медовому соусі, а ще з ними можна приготувати листкові пиріжки – всі ці рецепти є нижче
Рецепти страв з креветками
Рецепти страв з креветками / Фото: unsplash.com

Коли в домі є креветки – це практично свято. Своєю присутністю вони прикрашають будь-яку їжу. Та й правильно зварені морепродукти можна їсти просто так. Якщо ви вирішили потішити себе і приготувати щось цікаве, ознайомтеся з рецептами нижче. А в цьому матеріалі знайдете зріз цін на продукти для пікніка по всіх магазинах.

Пиріжки з креветками

Реклама

Листокві пиріжки з креветками та вершковим сиром
Листокві пиріжки з креветками та вершковим сиром / Фото: instagram.com/juliabaltazhi/

Інгредієнти

  • 1 упаковка листкового дріжджового тіста
  • 200 г вершкового сиру
  • 200 г варених креветок

Спосіб приготування

  1. Тісто розморозити, нарізати квадратами. Кожен змастити сиром і викласти по кілька креветок.
  2. Випікати 20 хвилин за 180-200 градусів.
  3. Залишити остигати в духовці після приготування.
Реклама

Смажений рис з креветками

Рис з креветками
Рис з креветками / Фото: freepik.com

Інгредієнти

  • 2 чашки відвареного рису "Жасмин"
  • 4 ст. л. олії
  • 12 великих креветок
  • 2 яйця
  • 4 зубчики часнику, подрібнених
  • 1/4 середньої моркви, дуже тонко нарізаної
  • 1 невелика цибулина, дрібно нарізана
  • 1 ч. л. цукру
  • 2 ст. л. соєвого соусу
  • 1 ст. л. устричного соусу
  • 1 ст. л. рибного соусу
  • 4 ст. л. порізаної зеленої цибулі
  • 50 г паростків сої
  • сіль, перець
Реклама

Спосіб приготування

  1. Розігріти олію у воці або глибокій сковороді, додати часник, цибулю і моркву. Смажити, доки цибуля і морква не стануть м'якими.
  2. Потім додати яйця і, постійно помішуючи, готувати ще кілька хвилин. Додати креветки, паростки сої, рибний, соєвий і устричний соуси, смажити 30 секунд.
  3. Додати варений рис і зелену цибулю. Перемішати, посолити, поперчити і додати цукор (якщо необхідно). Готувати приблизно 30 секунд.
  4. Подавати страву гарячою.

Читайте також:

Креветки гриль у медово-лимонному маринаді

Креветки на грилі
Креветки на грилі / Фото: Depositphotos

Інгредієнти

  • 500 г заморожених королівських креветок
  • 50 мл соєвого соусу
  • 2 лимона або лайма
  • 2 ч. л. меду
  • 2 ст. л. масла
  • 2 ч. л. тертого імбиру
  • 4 зубчики часнику
  • 150 мл оливкової олії

Спосіб приготування

  1. Креветки розморозити.
  2. Лимони або лайми помити, розрізати навпіл і вичавити сік.
  3. Часник почистити і пропустити через прес.
  4. Змішати в мисці оливкову олію, натертий імбир, соєвий соус, цитрусовий сік, мед і часник. Додати розм'якшене масло, перемішати.
  5. Креветки промити, видалити голову і панцир. Посолити, поперчити і залишити на 10-15 хвилин.
  6. Змастити креветки маринадом, викласти на решітку гриля і готувати по 1-2 хвилини з кожного боку. Подавати гарячими.

Фетучині з креветками і вершками

Паста з креветками в вершках
Паста з креветками в вершках / Фото: freepik.com

Інгредієнти

  • 300 г фетучині
  • 12 тигрових креветок
  • 80 мл оливкової олії
  • 50 мл білого сухого вина
  • 200 мл вершків 20%
  • 50 г тертого пармезану
  • Кілька гілочок базиліка
  • 1 зубчик часнику
  • Сіль, перець – за смаком
  • Зелень – для прикраси

Спосіб приготування

  1. Подрібніть часник і базилік і злегка обсмажте їх у сотейнику на розігрітій оливковій олії.
  2. Потім додайте креветки і готуйте, помішуючи, 3-4 хвилини. Влийте вино і повністю його випаруйте.
  3. Додайте вершки. Доведіть соус до кипіння і зніміть з вогню. Приправте за смаком.
  4. Відварену пасту змішайте з гарячим соусом, викладіть на тарілки і посипте тертим пармезаном і рубаною зеленню.

Читайте також:

Салат з креветками і помідорами чері

Салат з креветками та помідорами
Салат з креветками та помідорами / Фото: Depositphotos

Інгредієнти

  • 200 г готових креветок
  • 8 помідорів чері
  • 6 перепелиних яєць
  • 50 г міксу салатного листя
  • 50 г свіжого шпинату
  • 50 г пармезану

Для заправки

  • 2 ст. л. оливкової олії
  • 1 ст. л. зернистої гірчиці
  • 2 ч. л. соку лимона
  • Кунжут, сіль, чорний перець – за смаком

Спосіб приготування

  1. Листя салату і шпинат добре помити і обсушити на паперових рушниках.
  2. Відварити перепелині яйця впродовж чотирьох хвилин, остудити, очистити і розрізати уздовж навпіл.
  3. Помідори чері розрізати уздовж навпіл. Пармезан натерти на дрібній тертці.
  4. З'єднати в мисочці оливкову олію, гірчицю, лимонний сік, сіль, перець і перемішати до однорідності.
  5. Порвати на невеликі шматочки салатний мікс, додати шпинат, готові креветки, помідори, яйця, заправку. Акуратно перемішати, викласти на тарілки, посипати пармезаном і кунжутом.

Креветки у вершковому соусі з часником

Креветки з часником і вершками
Креветки з часником і вершками / Фото: Depositphotos

Інгредієнти

  • 500 г великих креветок
  • 1 ст. л. олії
  • 1 цибулина
  • 1 зубчик часнику
  • 50 мл білого вина
  • 400 мл вершків високої жирності
  • 100 г пармезану (або будь-якого твердого сиру)
  • Паприка, свіжа зелень, перець і сіль за смаком

Спосіб приготування

  1. Очистити креветки: видалити голову, хвіст, "ноги" і зняти панцир, видалити кишкову вену. Вона темного кольору і добре помітна. На креветці треба зробити невеликий надріз, кінчиком ножа підчепити вену і вийняти.
  2. Після обробки морепродукти краще укласти в крижану воду.
  3. Добре розігріти сковороду або сотейник з олією. Щойно олія прогріється, креветки можна викладати в сотейник, приправивши їх сіллю і перцем. Обсмажування не має бути тривалим, інакше креветки стануть сухими і жорсткими. В середньому цей процес триває близько чотирьох хвилин.
  4. По завершенні обсмажування креветки потрібно вийняти із сотейника і викласти на їхнє місце цибулю, нарізану невеликими кубиками, і подрібнений зубчик часнику. Обсмажувати цибулю до золотистого відтінку.
  5. Потім до цибульний-часниковою суміші потрібно влити вино і тушкувати її доти, доки не випарується третина рідини. Одразу ж після цього в сотейник необхідно додати вершки і готувати ще кілька хвилин. Під весь час приготування соус потрібно періодично помішувати, щоб уникнути його пригорання.
  6. За цей проміжок часу до соусу потрібно додати сир, натертий на тертці, і приправити паприкою, сіллю і перцем, після чого продовжити тушкування ще три хвилини і додати готові креветки.
  7. Тушкувати страву потрібно ще кілька хвилин, а потім вимкнути і залишити під закритою кришкою на деякий час.
  8. Подавати морепродукти у вершково-часниковому соусі слід, прикрасивши зеленню. Вони можуть виступати як самостійна страва, а можна супроводити їх відповідним гарніром, наприклад, пастою.

Суп-пюре з цвітної капусти з креветками

Суп-пюре з цвітної капусти з креветками
Суп-пюре з цвітної капусти з креветками / Фото: Depositphotos

Інгредієнти

  • Вода – 1,5 л
  • Цвітна капуста – 0,5 кг
  • Корінь петрушки – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Олія – 3 ст. л
  • Креветки – 300 г

Спосіб приготування

  1. На дно каструлі налийте невелику кількість олії і підсмажте на ньому дрібно порізані цибулю і моркву.
  2. Додайте нарізаний кружальцями корінь петрушки. Залийте овочі водою і варіть 15 хвилин.
  3. Покладіть в овочевий бульйон розділену на суцвіття капусту.
  4. Відварені овочі подрібніть у блендері.
  5. Отриману масу розведіть бульйоном до консистенції пюре.
  6. Відварені й очищені креветки покладіть у тарілку із супом разом з подрібненою зеленню. Можна додати часникові грінки.

Салат з креветками і авокадо

Салат з креветками і авокадо
Салат з креветками і авокадо / Фото: Depositphotos

Інгредієнти

  • 100 г салатних креветок
  • 1 стигле авокадо
  • 10 помідорів чері
  • 1/2 пучка салатних листя або 1/2 пакету салатного міксу

Для заправки

  • 2 гілочки кропу
  • 1 зубчик часнику
  • 2 ст. л. оливкової олії
  • 1 ч. л. лимонного соку
  • Сіль, чорний мелений перець

Спосіб приготування

  1. Підготуйте необхідні для салату продукти. Креветки відварити впродовж хвилини в підсоленій воді, злийте воду і охолодіть.
  2. Ретельно вимийте зелень, помідори і авокадо. Просушіть.
  3. Авокадо очистіть від шкірки, розріжте навпіл, видаліть кісточку і наріжте м'якоть смужками або кубиками.
  4. Помідори чері розрізати навпіл або на четвертинки.
  5. Приготуйте салатну заправку. Зелень кропу наріжте. Часник роздушіть ножем і нарубати. З'єднайте оливкову олію, лимонний сік, часник і кріп. Перемішайте.
  6. Листя салату порвіть руками і викладіть на тарілкуа. Зверху покладіть авокадо, креветки та чері. Полийте салатною заправкою і посипте чорним меленим перцем.

Салат "Цезар" з креветками

Салат "Цезар" з креветками
Салат "Цезар" з креветками / Фото: Depositphotos

Інгредієнти

  • Креветки – 100 г
  • Салат Айсберг – 50 г
  • Сир пармезан тертий – 20 г
  • Хліб білий підсушений – 60 г
  • Соус "Цезар" – 15 мл
  • Оливкова олія Extra Virgin – 15 мл
  • Сіль за смаком
  • Лимонний фреш – 5 мл

Спосіб приготування

  1. Листя салату добре промити і просушити, порвати руками на середні шматочки і приправити соусом "Цезар".
  2. Викласти на тарілку салатне листя і ще раз злегка приправити їх соусом і посипати тертим пармезаном.
  3. Поверх викласти креветки, приправити лимонним фрешем. Прикрасити грінками.

Читайте також:

Том-ям з креветками

Суп том-ям з креветками
Суп том-ям з креветками / Фото: freepik.com

Інгредієнти

  • 350 г креветок середнього розміру
  • 1 л води
  • 4 шт. лемонграса
  • 10 слайсів імбиру
  • 2 червоних гострих перців чилі
  • 1 лайм
  • 150-200 г грибів (гливи)
  • 125 мл 100% кокосового молока (за бажанням)
  • 2 ст. л. тайської чилі пасти
  • 3 ст. л. рибного соусу

Спосіб приготування

  1. Очистити креветки і покласти голови з хітином в каструлю або сотейник. Поставити на плиту і довести до карамельного кольору на інтенсивному вогні. Вони можуть прилипати до дна, це нормально.
  2. Влити 1 л води, зменшити вогонь і залишити бульйон на 20 хвилин.
  3. Крупно нарізати стебла лемонграса (тільки білу частину). Придавити їх, щоб виділився сік, і крупно нарізати. Нарізати імбир.
  4. Дрібно нарізати 2 червоних гострих перці чилі.
  5. За 20 хвилин від початку приготування процідити бульйон, щоби позбутися лушпиння креветок.
  6. Залишити бульйон на повільному або середньому вогні, в процесі приготування суп не має кипіти. Додати лемонграс, імбир.
  7. Влити 125 мл кокосового молока. Готувати 5-8 хвилин.
  8. Додати 150-200 г грибів, готувати ще кілька хвилин.
  9. Додати чилі, тайську пасту і рибний соус.
  10. Потім додати креветки і готувати приблизно хвилину.
  11. Вимкнути вогонь і дати супу настоятися під кришкою.

Як приготувати коропа в томатному соусі на грилі – дізнаєтеся з відео.

Тут знайдете 7 несподіваних рецептів з хеком, які ви готуватимете завжди.

Реклама
Найважливіші та найцікавіші новини завжди під рукою
Life Сьогоднi в telegram-каналi Пiдпишись на RSS-канал Life Сьогоднi на Google News

Рекомендації

Реклама
Новини шоу-бізнеса
Читати ще
Гороскоп
Твій гороскоп на сьогодні
Читати гороскоп
ТОР-5 фавориток редакції за звання
Miss Ukraine-2021
@saraednswel
@saraednswel
@liza__miroshka
@liza__miroshka
@____rudi_____
@____rudi_____
@martareznichenko
@martareznichenko
@kris_trump
@kris_trump
1/2
MUST HAVE
Beauty-новинки по догляду за волоссям
Придбати
Just do it
Корисна порада на сьогодні
Захищати очі від випромінюваного гаджетами синього світла
Як це краще зробити?
Лайфхак дня
Як приготувати домашній тірамісу
Хакнути
Біллі Айліш на обкладинці ELLE US
Естетика дому
Інтер'єрна лінійка від Louis Vuitton
1/2
Гороскоп
Твій гороскоп на тиждень
20 - 26 вересня
Читати гороскоп
Найдорожчий спецтопік
Дорожче просто не знайдеш
Ніч в готелі на Мальдівах за мільйон гривень
За що такі гроші?
Особистий досвід
Як ми потрапили у місце, де знімали сцени з "Гаррі Поттера"
Дізнатися

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти