Как приготовить домашнюю буженину в духовке

22 грудня 2017, 18:51
Простий рецепт запеченої свинини в фользі

Буженина зі свинини в духовці Фото: Food Network

Буженина – это мясо, чаще всего свинина или телятина, запеченное в духовке одним куском.  высо
Буженина – це м'ясо, найчастіше свинина або телятина, запечене в духовці одним шматком. Для приготування буженини підходить тільки безкісткове м'яс о високої якості, найкраще вирізка, окіст або лопаточна частина.

Буженина в духовці

Реклама

Інгредієнти:

  • 1 кг свинини (корувальна частина, крижі)
  • 2 зубчики часнику
  • 1 ч.л. американської гірчиці
  • 1 ч.л. французької гірчиці
  • сіль
  • спеції за смаком (майоран, орегано, суміш мелених перців, хмелі-сунелі)

Рецепт приготування:

1. Розігріти духовку до 200 С.

Реклама

2. Свинину помити і обсушити. Зробити гострим ножем проколи по всій поверхні.

3. Очищені зубчики часнику розрізати на 4-5 шматочків і нашпигувати ними м'ясо.

4. Змішати гірчицю двох видів, сіль і спеції. Обмазати м'ясо пряною гірчицею і залишити маринуватися на 1-2 години.

Реклама

5. Потім загорнути свинину в два шари фольги.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

6. У невелике деко налити приблизно півсклянки води і покласти в нього м'ясо.

7. Поставити м'ясо до духовки на 45-60 хвилин. Якщо під час запікання вода випарується з дека – підлити ще трохи.

8. Ближче до кінця приготування можна акуратно через фольгу проткнути свинину гострим тонким ножем, тоді стане зрозуміло, чи готове воно.

9. Готову буженину можна їсти як в теплому, так і в холодному вигляді. На гарнір підійдуть тушковані або мариновані овочі.

Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом буженини, запеченої з морквою і часником.