Як правильно заморозити смажені баклажани

23 червня 2020, 16:22
Смажені овочі залишаться смачними і збережуться надовго

Не заморожуйте овочі та фрукти з високим вмістом води

Заморожування – це відмінна можливість насолоджуватися смаком фруктів, ягід і овочів у будь-яку пору року. Але баклажани вимагають особливої уваги в процесі заморозки.

Баклажани заморожують на зиму у різному вигляді: цілими і нарізаними, бланшованими, смаженими, тушкованими і запеченими. А ось сирі баклажани морозити не варто, інакше вони будуть гірчити.

Реклама

Якщо ви хочете заготовити смажені овочі, знайте, що їх можна нарізати по-різному: кружечками, кубиками або пластинками.

Як заморозити смажені баклажани кружечками

Не заморожуйте овочі та фрукти з високим вмістом води

Баклажани помийте і наріжте кружальцями. Товщина повинна бути не більше 7 мм. Якщо вам попалися гіркі овочі, посипте їх сіллю і залиште на півгодини. Потім промийте та висушіть.

Реклама

Смажте на середньому вогні з рослинною олією по кілька хвилин з кожного боку, щоб баклажани підрум'янились. Перекладіть обсмажені овочі на паперовий рушник, щоб стік зайвий жир.

Читайте також:

Потім викладіть баклажани на тацю або деко і відправте в морозильну камеру на кілька годин. Розсортуйте шматочки овочів в пакети або лотки і зберігайте в морозилці.

Реклама

Як заморозити смажені баклажани кубиками

Заморожені баклажани кубиками

Розігрійте трохи олії, викладіть нарізані кубиками баклажани і смажте до готовності, час від часу помішуючи. Солити і перчити їх не обов'язково.

Дивіться відео, як зробити в'ялені баклажани:

Дайте повністю охолонути овочам. Перекладіть баклажани в контейнер або пакет для зберігання в морозильній камері.

Як заморозити смажені баклажани пластинками

Заморожені баклажани пластинками

Помийте баклажани і наріжте їх пластинами. Перед смаженням посоліть шматочки, щоб позбутися небажаної гіркоти. Злийте темний сік, промийте баклажани і просушіть рушником.

Потім обсмажте на сковороді з двох сторін, додавши соняшникову олію. Викладіть пластинки на папір, щоб вбрався зайвий жир.

Коли баклажани охолонуть, перекладіть їх на деко або на тацю. Якщо ви будете робити кілька шарів, накривайте кожен харчовою плівкою.

Відправте в морозилку на кілька годин, потім розкладіть по пакетах.

Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептами ікри з баклажанів . Сьогодні.Lifestyle також писали, як приготувати тушковані баклажани з овочами .