Звісно, з одного боку, що може бути простіше, ніж з'їсти інжир – взяв у руку, відкусив і жуй. А якщо ви в гостях або в ресторані й вам подали інжир з прошуто та м'яким сиром, що тоді? Разом з експертом з етикету Марією Грицай розбираємося, як правильно їсти цей фрукт.
Забігаючи наперед, інжир – фрукт солодкий і калорійний. Розраховуйте свої сили, щоб не взяти в свою тарілку більше, ніж зможете подужати.
Як правильно їсти інжир
- Якщо інжир поданий на стіл цілим, тоді перекладаємо його із загального блюда до себе на тарілку. Рукою. Відкушувати від цілого плоду не можна.
- Важливо взяти рівно стільки штук, скільки ви з'їсте, а не складувати фрукти на своїй тарілці
- Беремо виделку та ніж (для фруктів, їх мають подати)
- Кладемо фрукт хвостиком вниз, розрізаємо на четвертинки
- Їсти інжир треба зі шкіркою
- Інжир може бути поданий до столу в половинках з прошуто або м'якими сирами. За допомогою приборів покладіть шматочок прошуто або намажте сиром (залежить від вашого вибору)
Наступного разу ми розповімо вам, як правильно їсти авокадо.
А тут ви дізнаєтеся, як правильно їсти устриці та чому ми неправильно їмо суші.